2018. augusztus 8., szerda

Rövid leszek








Megint eltelt egy nyári szabadság, kérem, 7 nap, öt munkanap…..és olyan fájdalmasan kevés volt, hogy azt zongorázni tudnám (gyászinduló), csak nem tudok zongorázni. De félre ború, félre bú, azért még a tanév nem kezdődött meg, vagyis félig így is szabin vagyok. Az egyik állásomból, a stresszesebbikből….

Réka kakaós csigát kért a hétre, amiből egyből a pokol egyik mély bugyra jutott eszembe, vagyis a 35 fokban bekapcsolt sütő….Ámde legyen, végülis az az egy óra, amíg megsül és kihűl a sütő…mi az? Hétvégén, hajnalban majd megjátszott. Amúgy a Lidliben egész finom a kakaós csiga, majd lobbizok Rékánál, hogy az is milyen jól tud esni egy pohár hideg tej mellett….
A jövő héten elvileg rendelt ebéd jön a csipet csapatnak itthonra, ámde ahogy tudom, Tiborom még nem emelte fel a telefont, hogy igényét bejelentse ama konyhán is, úgyhogy van egy olyan sátáni gyanúm, hogy a jövő héten is főzhetek a 40 fokban , este, meló után. Asszonysors.

Terveztem,
- sörös csirkét burgonyapürével, zöldsalátával
- hideg gyümölcslevest sajtos-paradicsomos csirkével
- fokhagymás tokányt makarónitésztával
- krumplisalátát fasirttal vagy halrudacskákkal (fagyasztott bolti)
- farhátat és szárnyat a kutyának leveszöldséggekkel és rizzsel
- esetleg túrógombóc, madártej, jégkrém (bolti)

Azt nem tudom mennyire írtam, hogy Diót totál rászoktattuk a mindennapos sétára és hát most, hogy jövő héten már fél éves lesz, erre igénye is van. Jaj, Diókáról külön posztot kellene írnom, mert megérdemelné, annyira cukorfalat.
Mivel már korábban sötétedik , mint egy hónapja, kb. fél 8 körül illik elindulni és másfél óra a túra. Hogy erre hogy lesz idő, ha már négykor sötét lesz, zimankós tél és tanulni kell a kölkökkel, én nem tudom, de valahogy majd csak kialakulnak a dolgok.

A reggeli átmozgatást nem igényli, 9-10 között ébred, dob egy pisit , majd visszafekszik aludni. 11 után már aktívabb, eszik pár falatot , iszik, vagy kifekszik napozni az iroda elé vagy ágakat rágcsál, vagy a gyerekek szórakoztatják. Nagyjából így megy el az egész nap, közben durmol sűrűn, elég sokat alszik. Este 6 után jön izgalomba, akkor már érzi, hogy lassan megyünk valahová és ha elhangzik a bűvös elmenjünk sétálni? – akkor nagyon boldog. 

Kézenfekvő volna a Tiszához vinni, mert az 10 perc sétára van, de inkább a Zagyvához szoktuk vinni, mert az rendezettebb, nincs szemét (mert ember sem sok), szabadon futkározhat. Mert az az igazi mozgás, amikor póráz nélkül, önfeledten cikázhat. Ez kb. 10 perc autóval és mivel pont egy LIDL mögött lehet (is) lemenni a partra, hát ilyenkor én bevásárolok – egyszer-kétszer egy héten – addig pedig Dió lohol és szimatol. Eddig még nem vetette be magát a Zagyvába, de jobb is, nehogy elvágja valami éles kő a talpát….
Ha Tibi nem ér rá, én is el tudom vinni egy körre a környező utcákban, de akkor edzőcipőt kell húznom és futnom vele, mert amúgy meg sem kottyan neki a séta. Egyébként még így sem. A Zagyva part a tuti.