2016. január 30., szombat

Levelet kaptunk


Mégpedig az iskolától. Azt hittem, erről majd csak a jövő heti szülői értekezleten lesz szó, de talán jobbnak látták a tantónénik a félévi bizonyítványok mellé tűzni mellékletként. Igazából örülök, hogy a bizonyítvánnyal érkezett, mert így kisebb a hangsúlya, az elrettentő ereje (MOST MÉG). 

Csöndes áhitatban pislogtunk Réka bizonyítványára tegnap este, mert a tavalyira még rápakolt egy lapáttal. Az egy dolog, hogy mindenből ötös (azaz mostanság még utoljára úgy hívják ezt, hogy kiválóan teljesített, év végén már jegyeket kapnak), de ráadásul MINDEN tantárgyból kiemelkedő eredményt ért el, vagyis az összes tantárgy fel van sorolva az erre kijelölt résznél. Ilyen gyerkőc csak 4 db van az osztályban, kettő fiú és kettő darab lány. Tavaly még, boldog békeidős első osztályban 13 "kitűnő volt" (asszem). 



Osztályfőnökünk tegnap dél körül meglepte a facebook tagságát evvel fotóval (Kitűnőink....címmel. ) Szóval nem volt meglepetés maga a bizonyítvány, amikor este 6 után haza értünk. 


Nagyon örülünk és persze büszkék vagyunk a csajra, aki laza természetességgel (csak szét ne essen) kezeli ezt az eredményt, mintha mi sem történt volna. Ezúton is, ehelyütt is gratulálok és nagyon boldog második félévet kívánok. Főleg magamnak. :) 

Ami pedig a levelet illeti, azt bepötyögtem alább is a könnyebb olvashatóság érdekében.




"Iskolánk pedagógiai programja szerint tanulóink harmadik osztálytól általános tantervű angolos és a német nyelvet emelt szinten tanuló osztályokban folytatják tanulmányaikat. A német nyelvet emelt szinten tanuló osztályokba a tanulók felvétele magyar nyelv és irodalom, matematika és német tantárgyakból írt felvételi dolgozatok alapján történik. A dolgozatokat azok a 2. évfolyamon tanuló diákok írhatják meg, akiknek a szülei ezt írásban kérik. A dolgozatok megírására 2016. február, március, április és május hónapok utolsó hetében kerül sor. 

Az első dolgozatírás időpontja február 25, csütörtök, az 1-3 tanítási órában reggel 8 órától. Azon tanulók, akik nem kérik a dolgozatok megírását, a 3. évfolyamot automatikusan az angolos osztályban kezdik. 

Aki kéri, hogy gyermeke harmadik osztálytól a német nyelvet emelt szinten tanuló osztályba járjon, s a felvételi során megfelel az emelt szintű követelményeknek, egyúttal vállalja annak jogi következményeit is. Ez az alábbiak:

- ez emelt szintű osztályokban a német nyelvet a kerettantervinél magasabb óraszámban tanulják a tanulók. (3. évfolyamon heti 3 óra, 4-8 évfolyamon heti 5 óra). 
- a német nyelv értékelése magasabb követelmények alapján történik. 
- ha a 3. és 4. osztályban a tanulóknak német nyelvből a tanévvégi értékelés közepes vagy annál rosszabb, az intézményvezető kezdeményezésére átkerülhet az általános tentervű osztályba."
(...)


Februártól fogva tehát a hónap végék nehéz időszakok lesznek, még akkor is, ha azt mondom magamnak, hogy nem érdekel és nem fogok ezen stresszelni. Már rendeltem is a netről kompetenciaalapú magyar és matek feladatgyűjteményt, épp az imént. Mert a kompetenciaalapú szó valahogy kulcsszó a dolgozatokkal kapcsolatban. A német a legkisebb gondom. Hhhhhhh....Miért kell ez? Én nem tudom....Február 12 után valamikor fog kiderülni, hog-hogy a rendelkezésre álló kb. 32 helyre hány jelentkező van.