2010. július 30., péntek

Túlélni a kánikulát

Erről szól most nagyjából ez a hét. Rekkenő a hőség, közel az elviselhetetlenhez. A megtévesztésig olyan idebenn, mintha maxra tekertük volna a fűtést, aztán meg jól úgyfelejtettük.... Kínjainkat nem szünteti meg, de azért nagyban enyhíti , hogy legalább a hálószoba klímás, így egyrészt éjszaka jól alszunk, másrészt nappal is ott piszegünk amikor csak tehetjük. Légkondi nélkül már feldobtam volna a talpam, minimum menekülőre fogom a dolgot persze csemetékkel a hónom alatt. Így tűrhető a helyzet, de estére valahogy mindig hulla fáradt leszek. Fáj a fejem, szédelgek és nagyon leszívja az energiámat a meleg.

Reggelente bevállalunk egy sétát még mielőtt magasan járna a nap, majd legkésőbb 11-kor menekülünk haza. Csak este merészkedünk ki újra, akkor kicsit fellélegzünk, majd nyomban a tengernyi szúnyoggal szállunk csatába. Én ragadozó madárként figyelem, hogy mikor száll Rékára egy. Zalán továbbra is a babakocsi fogja, a szúnyogháló óvja őt. Egyelőre csípésektől mentes, ami nem semmi teljesímény idén nyáron. Réka viszont nagyon profi, múltkor nem jutott eszembe, hogy fenistil-lel szoktuk leápolni a csípéseit, tőle kértem segítséget...naná, hogy tudta.

A gyerekek jól elvannak azért, bár nem meglepő, hogy sokkal kevesebbet esznek. Zalán gyakrabban szopik és előfordul, hogy amint a sűrűbb és értékesebb anyatej részhez ér, abból már nem kér. Csak szomjas a lelkem, inni kér.

Hétfőn járt itt a védőnéni. Bekukkantott a kiságyba, aha, mondta, olyan 3-4 hónaposnak megfelel a Zalán baba. Hihetetlen, milyen ütemben fejlődik. Nem kövér, még csak nem is pufi, csak valahogy ránézésre is robosztus, erős kölök. Ezt mondja az általános véleményhez csatlakozva védőnéni is. Pedig azt el sem mondtam neki, mert elfelejtettem, hogy ha olyan formában van Zalán, akár naponta háromszor is átfordul a hasára és ott szunyókál. Ezt Réka valamikor 3,5 hónapos korában mívelte.Rájöttem tehát, hogy Zalánom jóanyjához és nővéréhez hasonlatosan szeret hason szunyókálni, tehát olykor úgy is teszem le aludni. Légzésfigyelő úgyis őrködik.

A szemecskéje továbbra sincs teljesen rendben Zalánnak. Néhány hét szünet után megint kap szemcseppet, ezt még jobban útálja, mint a másikat...Az első 2 nap mintha még jobban váladékozott volna a szeme, mint azelőtt, ma ellenben teljesen tiszta mindkettő. Felcsillant a reménysugár, hogy talán megússzuk a könnycsatorna mosást sztk módra, de nem akarok inni a medve bőrére....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!