2019. augusztus 31., szombat

Szakis történet



Nem is meséltem (mert el vagyok foglalva a tanévkezdéssel), hogy a héten járt nálunk felmérni a hideg/meleg burkoló. Ez az a pasas, nevezzük Lacinak, akinek tavaly nyáron szóltunk, hogy helyre kellene rakni a fürdőszobát, a lentit, mert elég kókány munkát végzett, aki burkolta, egy lap mozog is, nincs kellő lejtés. Ő meg ígérte, hogy sort kerít rá, igen, majd megnézi. (Megnézi, nem megcsinálja) . Na erre vártunk egy évet, figyelitek. 

Már fél órája beszélgettünk, amikor rájöttem, hogy az árajánlata,  250 000 ,- Ft csak a munkadíj. Kb. 6000 Ft/m2.  Kicsit szégyelltem is magam, mert ha Tibi nem sóhajt fel, hogy "...és még legalább ennyi a laminált padló ára....", akkor boldog idillben társalgok tovább a pasassal. 

A fürdőszobára nem tudott ajánlatot adni, merthogy nem tudni, mi van a burkolás alatt, mennyire kell szétverni a fürdőszobát. Azt én sem. De hogy nem tudok szembenézni most, és jövőre sem egy újabb fürdőszoba szétveréssel, is tuti. Annyiban maradt, hogy gondolkozunk (min??).

A továbbiakban kiselőadást hallgathattunk arról, hogy ő milyen kiváló szakember és csak a kókány dolgozik 3000-4000 Ft/m2, a többiek akár 8-10 000-ért rakják le a hideg- vagy meleg burkolatot. Én ezt irreálisnak tartom. Burkoljon ennyiért Angliában vagy Németországban, de már nem nagyon burkolnak, egyre inkább jönnek haza, mert már annyira nagyon nem éri meg kinn dolgozni. Annak aki tényleg ügyes. Ez is ő mondja. Hát elhiszem. 

Úgyhogy....bújjuk az internetet, hogy kell laminált padlót lerakni.  Egyik ismerősömék saját maguk rakták le a lakásuk egész emeleti szintjén (bár nem tudom, hogy térkiegyenlítőztek e, gondolom). Nem lehet annyira nehéz. Vagy a másik opció, hogy keresünk egy másik, kevésbé zseniális burkolót, akinek a m2 árát meg tudjuk fizetni. Mondjuk, akik festettek nálunk. Merthogy fél milliót és biztos nem adok 40-50 m2 burkolásra, az egészen biztos.