2018. január 31., szerda

Hajam égnek...

Előrebocsátom, hogy imádom a gyerekeimet. Szerelmes vagyok beléjük. Mindent megtennék értük. Okosak, ügyesek, szívemből szakadt kis magzatjaim, gyönyörűek, kedvesek (többnyire), helyesek. Ám olykor nagyon vágyom egy lakatlan szigetre. Net sem kellene két héten át. Ízelítőül, mit történt tegnap este:
- rájöttem, hogy az a banán, amit múlt héten nem találtam Zalán uzsonnás dobozában táskája egy egészen másik rekeszében frankón megrohadt.
- Egyik gyerekem sem vette elő önként a házi feladatait. Réka gyógyszeres dobozból kiságyat fabrikált az LPS kutyáinak. Zalán tagadta, hogy létezik olyan, hogy házi feladat
- Ehhez képest tegnap sem volt kész Zalán házija. Megfenyegettem, hogy letiltom a rajziskoláról.
- Tiltásom ellenére telefont ragadtak (hétköznap nem is érhetnek mobilhoz vagy tablethez)
- Réka bejelentette tegnap fél hétkor, hogy ma német dolgozat a felszólító módból. Hát oké…lássuk mit tud tanulás nélkül!
- Réka toporzékolt, mert nem engedtem, hogy fél kilenckor kádfürdőt vegyen
- Zalán hazajött egy katasztrófa írás tollbamondással. Még jó, hogy csak gyakorlás volt. Másnak is van elsőben tollbamondás????? Megírta újra itthon, két pontocska hiányzott, egyébként hibátlan.
- Zalán elújságolta, hogy adott a cimborájának 1000 Ft-ot a zsebpénzéből, mert annak szülinapja lesz jövő héten. Hogy megbeszéltük, autós kártyát és Minecraft pólót adunk neki ajándékba az kiesett neki. Cimbora anyukája egészen oda volt, milyen cuki, melegszívű fiam van…nekem más jelzők jutottak eszembe.
- Zalán megsértődött, hogy nekem nem tetszett az 1000 Ft ajándék ötlet. Hiszen én is pénzt adtam tesóm gyerekeinek szülinapra, ballagásra. Mondjuk ez tény….
- Kiderült, hogy Réka tornacucca elveszett, hétfőn nem került elő a rajziskolából. Kérdésemre, hogy akkor hogyan és miben tornázik, kibökte, hogy mezítláb…..egy alulfűtött tornateremben. Hogy a zoknija milyen színű lehet, az csak most jutott eszembe…..
- Sóhajtoztak a Hunyadi után. Levezették, hogy ha nyernének a Piramis játékban 10-20 milliót, visszavásárolnák a Hunyadit. Kérdésemre, hogy nem lenne e egyszerűbb a mostani ház felújításába ölni ama pénzt, vonakodva bevallották, hogy de….
- Zalán uzsonnás doboza ismeretlen helyen tartózkodik. Szerinte a padban, de ki tudja
- Zalán kijelentette a német szavak tanulása közben (Verkehr) hogy nagyon éhes. Rendben, felszolgáltam a bolognait, ami igazán kivételesen finom lett (most egy kis por is segített), aminek a negyedét sem ette meg. Egy óra múlva, lefekvés táján természetesen farkaséhes volt. Ágyba zavartam….
- Kupleráj az összes gyerekszobában…ijesztő szinten
- Réka este fél 10 után mesét követelt, 8 óra magasságában még egyáltalán nem érdekelte
- Megvádoltak, hogy a kádba eresztett szűrt kamillatea, amiben fürödtem, nem kamillatea, hanem valami egészen más….no comment.
- A nap zárásaként Réka bevágta a szobája ajtaját. Most már ilyesmire is módja van szavak helyett….
De legalább most mindenki a saját ágyában aludt…Ilyen sem volt még sok idén….
Ezután jött még a nyest…..

Mi és a Nyest



Múlt éjjel megint jelentkezett a Nyest. Így nagybetűvel, bár egyébként fogalmam sincs, mi lehet pontosan. Nem mutatkozott be, nem ereszkedett le a csapóajtón. Ami egyébként jó. Meg sem várta, hogy nyugovóra térjünk, bár már éppen azon voltunk, elkezdett zörögi a fejünk felett. Biztos nem egér vagy hasonló méret, mert eléggé dobálja a súlyát odafenn. Úgy képzelem, legalább akkora, mint egy macska. Tibi kopogott neki a lambérián, mire gondolt egyet és távozott a padlásról. Még hallottuk, hogy pontosan hol csúszott le a cserepeken az eresz csatornába, aztán persze többet nem hallottunk felőle. Hogy melyik fán mászik fel a tetőre, a mi nemtommilyen fánkon vagy a szomszéd fenyőfáján, nem tudom (a padlás egy tér), de talán nem is nagyon fontos, mert tegnap éjjel kiműveltük magunkat nyestből és kiderült, hogy a csatornán is simán felmászik. Tibi nem tudja, hogy a Tojó miatt aggódjon (szétrágja a vezetékeket, mert marcipánból illetve csokoládéból készültek…vagy inkább kolbászt írjak??) vagy a tető szigetelése miatt….hát nem egyszerű eldönteni. Én nem tudtam, hogy nyest felmászik padlásokra, ez nekem teljesen új információ. Megszabadulni tőle viszont nem egyszerű. Tibiék hamarosan fodrászhoz mennek Zazóval, úgyhogy majd elkérik a napi levágott hajat a fodrásznőtől (majd néz, hogy milyen perverzek vagyunk). Állítólag ez egy ideig távol tartja a nyesteket. Macskát nem érdemes felzárni, mert azzal elbánik, kutyát esetleg, mondjuk egy jó kis foxit vagy tacskót. De egyik sincs. Szóba jöhet még a csapda, ami kb. 15 000, de lassan kezdem azt gondolni, hogy érdemes beruházni egybe. Volt aki tyúkot tett bele és másnap meglett a nyest elevenen. A tyúk nem annyira, de a lába még kivehető volt a ketrecben…..A tojást is szeretik de azért nem galoppoznak be a csapdába feltétlenül. Nem egyszerű. A gyerekek izgatottak, hogy ha kutyánk nem is lesz idén, talán nyestünk igen….Hát…..ja…az meglehet.