2017. március 24., péntek

3 dinnye a fűben


Tegnap, főzés közben elkezdtem nézni egy új sorozatot, amiről el is feledkeztem, hogy kölcsönkaptam pendrive-on. Az a címe, hogy The Knick. Utánanéztem, az a magyar címe, hogy a Sebész. Ahogy saccolom, a XX. század elején játszódhat és az a lényege, hogy örüljön az ember, mint majom a farkának, hogy a XXI.-ben él, amikor már egy sor nyavalya, állapot, baleset túlélhető az orvostudomány vívmányainak hála. Nem úgy, mint  100 éve. Persze nyilván nem ez a lényeg, csak az én kitekert gondolkodásomban ez csapódott le. Rögtön az első részben egy  elöl tapadt lepényes kismamát tolnak be az előadóterembe és próbálják megcsászározni. Olyan az egész helyiség, mint egy mini parlament, ahhoz hasonlatos, ahol korábbi korokban boncolásokat tartottak és mindenféle bemutató műtétet. Amikor kb. 3 liter vért leszívnak, az anyuka meghal gyerekestül, vagyis valami módszer tizenkettedjére is kudarcot vallott. Bevallom, nem bírtam végignézni, elég sokáig kínlódnak, mire a katasztrófa beüt.... nem véletlenül nem engedték anyuék, hogy eü pályára menjek. Összesen két évadot élt meg a sorozat, mert állítólag eleve csak ennyit terveztek, de ha minden rész ilyen, nem csodálom, hogy nincs igény harmadikra. :)))

Reggel megint átolvastam mit írtam tegnap. Lehet, hogy félreérthető voltam. Mindig azt hiszem, hogy aki olvassa az én kis fogalmazásaimat, az ismeri is a mi életünket, ugyanolyan az észjárása és x-ről ugyanúgy y következtetést vonja le, mint én. Ám ez azért nem minden esetben van így. Hogy is lehetne, hiszen nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Azért Zalán nem mostohagyerek és én nem mostohája vagyok, szerintem bizonyos szinten elnézőbb is vagyok vele, mint Rékával (az egyetlen fiam, ugyebár). Tény, hogy kevesebbet foglalkozom vele, feladatlapok, készségfejlesztők felejtősek. Igaz, nagycsoportban Réka sem készségfejlesztőzött már, kinőtte mindet, ugyanígy Zalán is. Minimál kreatívkodás van itthon, de szokott rajzolni, gyurmázni és legózni is. Szoktunk társasozni. Szeretetben és figyelemben nincs hiánya. Apás, úgyhogy gondoskodunk róla, hogy apai figyelem is legyen bőven. Amiben Rékának nem volt része, csak az oviban, az viszont Zalánnak egészen pici korától végtelen mennyiségben rendelkezésre állt, ez pedig a szabad játék a tesóval/gyerektársasággal. Az, amiről annyira mondják, milyen marhára fejleszt. Nem magyarázom tovább a bizonyítványom, mert tény, hogy az iskolai dolgokat soha nem felejtem el, az ovisakat meg elég sűrűn, de jövőre - főleg, ha egy suliba járnak - nekem is könnyebb lesz, mert automatice nagyobb a fegyelem a suliban. Nálunk meg aztán pláne....Erről ennyit.

Nézegettem a múltkor lehetőségeket a nyaralással kapcsolatban. Nagyon elszomorodtam. Most, hogy Zalán 7 éves lesz, már mindenhol "fizetővendéggé" lépett elő. Egy vagyon egy balatoni nyaralás 5 nap, félpanzió, négyőnknek. Iszonyat felmentek az árak vagy mi vagyunk túl sokan. Valószínűleg falusi vendéglátásba megyünk , esetleg apartmanba, ahol frankón főzhetek, mosogathatok, mint itthon vagy ami még valószínűbb, nem vízpartra. Egyelőre tanácstalan vagyok Ha rajtam múlna, itthon maradnék és olvasnék a hűs szobában, vagy tévéznék, ilyesmi. Az a kikapcsolódás, ha nem kell menni sehová. De persze ez nem gondolom egészen komolyan....Persze biztosan találunk valamit, ami pénztárca barát. Nekem egyébként egy szocreál szálloda tűrhető konyhával és saját stranddal teljesen elég lenne, főleg, ha északi part, de még nem ástam bele egészen magam a kínálatba. Majd a tavaszi szünetben, amikor otthon leszek szabadságon. Ó, jeee.....

Ami a táborokat illeti, Réka csak az atlétika táborhoz ragaszkodik, amit a suli szervez a gyerekeknek. Ehhez képest borsos az ára - szerintem - 16 000 Ft. Ebben benne van az edzés ára, egy egy fogásos ebédé és a délutáni strandbelépőé. Jövőre király lesz ezért 32 000-t kiadni.....A tavalyi 2 hetes Napsugár gyerekházas tábor után nem kapkod Réka. Pedig az a városban a legolcsóbb. :) Egy hétre még lehet, hogy rábeszélem, mert egyébként jó kis tábor ez és tavaly is olyan sok szépet alkottak, varrtak, szabtak, ragasztottak, ilyesmi. Összesen  3 hét szabira jövök a nyáron, vagy inkább 2,5-re, szóval kb 7 hetet kellene lefedni. Ebből 2-3 a tábor, a maradék 4 az Tibis/mamás lesz. Zalán tiltakozik minden tábor ellen, mint ördög a szenteltvíz ellen. Az ovi korán be fog idén zárni, június közepén máris és ki sem nyit majd csak augusztus elején. Ügyelet szinten. Azt biztos nem fogjuk igénybe venni....Nem most fogjuk elkezdeni, amikor más suliba megy ősztől, bár ha lennének ott cimborák, Zalán nem tétovázna. :)

Huh, nagyon fáradt vagyok.....pedig fahéjas kifliket akartam ma sütni és a gardróbban is pakolászni szerettem volna, de hulla vagyok. Elég lesz rendet rakni és ülni a kanapén, mint egy dinnye a fűben....Még a pislogás is tud fárasztó lenni.