2018. október 26., péntek

Ez is kitört



Egész héten úgy jöttem haza a munkahelyemről, hogy itthon bosszankodhattam a suliban történtek miatt. Mikor fogom én ezt levedleni....szerintem soha. Megjegyzem, nem is egyszerű. 

Réka töri felmérője 4-es lett, pedig kikérdeztem és egyszerűen mindent, de mindent tudott. Nem is értem, hogy lett négyes. Az egyiptomi istenek közül többet tudott, mint a tananyag. Állítólag pontot von le a helyesírási hibákért. Erre mit lehet mondani? 

Zalánék ma matek TZ-t írtak mindenféle bejelentés nélkül. Úgy, hogy felsőben "betiltottak" mára minden felmérőt (Tökjó Nap) így Rékáéknak szünet utánra maradt a matek és termism is. Nehogy azt higgyék, hogy jót tettek a gyerekekkel!...Jobb lett volna túlesni rajta. Így szünet után, hétfőn rögtön 3 felmérőt írnak, irodalom, matek, termism. Ebből kettő TZ. Így jobb? Komolyan, néha nem értem a tanárokat és egyre inkább utálom őket. Pontosabban, egyre kevesebbet tudok becsülni és szeretni, ahogy halad előre az idő. Ráadásul ami vonatkozott a felsősökre, nem vonatkozott az alsósokra, így duplán cumiztunk. Zalán felmérője tuti nem lesz ötös, még a hármas réme is fenyeget, de le van tojva. Itt az őszi szünet és kész!

Közben küzdök egy gyomorfájásos, fosós, émelygős vírussal (hacsak nem valami komolyabb bajom van, már átolvastam a hasnyálmirigy daganat, a gyomorrák, a lép megbetegedéseit oda-vissza és félig legalább rám is illik néhány tünet. Jaj. 

Ma reggel elkéstem a munkahelyemről. Az volt, hogy éppen Réka fülbevalóját tettem be Réka fülébe (ma tini diszkó, erről még majd mesélek) amikor a kutya, aki allergiás arra, ha bárki bárkivel összebújik, mert féltékeny, kiverte a kezemből a fülbevalót és teljesen olybá tűnt, hogy meg is ette. Na azt a pánikot! Én ordítottam a kutyával, majd kergettük, hátha még a szájában van. Tibi szétfeszítette a pofáját, de nem akart együttműködni. Réka keserves könnyeket hullajtott a pillangós cucért (arany egyébként), Zalán kereste a fülbevalót, hátha mégis a földre esett. Már éppen leizzadtam, amikor egyszer csak koppant a fülbevaló az előszoba kövén. Aztamegkönnyebbülést....

Lekéstem, mindkét buszom és végül Tibinek kellett kivinnie az irodába, 20 perc késéssel. Égés a köbön! Persze ezt a főnökömnek nem meséltem el. Úgy sem hitte volna el.

Van Rékáéknál ez a Tök Jó nap, ami afféle Halloween. Nálunk ugye nincs Halloween, Mindenszentek van, de mindegy, hagy bohóckodjanak. Idén a lányok boszorkánynak, a fiú szellemnek öltöztek be és a tantermet is kidekorálták. Végül megnyerték a versenyt mindkét számban, nagy volt a boldogság. 

Amikor hazaértem, azt találtam, hogy az összes sminkcuccom, beleértve a soha nem használt vérvörös rúzsom is ki van pakolva, úgyhogy a csöpp lány készült a suli diszkóra. Úr...isten....11 lesz decemberben. Mi lesz még itt! Aztán átbillegtek az osztálytársékhoz és ott tovább pingálták magukat, ezt már az osztálytárs anyukájától tudom. Majd elejtették, hogy nem sietnek, mert a menci csajok mindig késnek....Kíváncsi vagyok mikor támolyog elő (gondolom, 8-ig tart a buli) és milyen állapotban...