2018. december 18., kedd

Ezt írtam tegnap

Utolsó nap

A kollégák irigykedtek finoman, mert már csak ma dolgoztam. Mondtam nekik, hogy ha tudnák, még mennyi nyűgöm van, biztosan egy szó nélkül a melót választanák. Már akkor éreztem, hogy ez nem egészen igaz, de legalább megvigasztaltam őket.  Először is – bár ez az én hibám – még mindig hiányzik egy csomó ajándék. Valahogy olyan hirtelen eljött ez a karácsony, elfelejtettem, amit annak idején az egyetemen még tudtam, hogy hétvégékben kell gondolkodni, nem hetekben, mert csak akkor lehet tanulni. Tehát pl. 3 hétvége van hátra…az marha kevés, ahogy 3 hétvége is kevés volt megtanulni egy bazi vastag könyvet….

Ma fogadóóra volt az osztályfőnökkel, magyar tanárral, matek tanárral. Erről majd írok külön. Vagy ha elfelejteném, akkor legyen elég annyi, hogy ilyenkor mindig megnyugszom egy kicsit...


KEDD – ezt a napot jelöltem ki az ajándékok beszerzésére, remélem, elég lesz (sportbolt, Csupor, Interspar stb) Szerdán Tibi elhozza a gépét Pestről, utána lehet, többet nem látom karácsonyig. Délután nem tudom, kell e tanulni németet Zalánnal, de az biztos, hogy fél öttől főpróba a Zeneiskolában, karácsonyi koncert, majd fél hattól maga a karácsonyi koncert. Púp a hátunkon, még soha nem léptünk fel, de hát ez van. Azt csak remélni tudom, hogy szerdán nem lesz semmilyen számonkérés már ,vagy ha igen, Rékát nem találja meg. Este megfőzni a tojásokat a szendvicsekhez! 

SZERDA – karácsonyi vásár a suliban. Erre bevállaltam szendvics gyártást, mint mindig. Cuki baglyos szendvicsek fognak készülni, kb. 30….. Ezen a napon sütöm a linzert és jön Tibi gépe….Jaj. Izgi lesz, hogy minden sikerüljön. Vajon meg lehet kenni 30 szendvicset egy óra alatt??

CSÜTÖRTÖK - ekkorra tervezem a mézeskalács sütést a gyerekekkel. Már péntekre csak nem kell készülni semmit….hehe. Kókusztekercs is belefér a napba. Ha még hiányzik ajándék, akkor lehet egy ostromot indítani. Este Réka kaját megmosni, befonni, hogy reggel szép hullámos legyen az angyal szerepéhez a karácsonyi műsorra.

 PÉNTEK - a céges buli napja, egyébként otthon nagytakarítás. A gyerekek ebéd után már otthon lesznek. Legkésőbb pénteken meg kell venni a fát, mert az a hagyomány, hogy amíg én céges bulizok, a gyerekek feldíszítik a fát. Felrakom főni a töltött kápit , jól ellesz, amíg portalanítok és sikálok. 

SZOMBAT - hm, még nem tudom, hogy a bejglit süssem e vagy a kókuszost, de inkább a bejglit, az jobban eláll…Rántott hús és krumplisaláta. 

VASÁRNAP – és még mindig nem lesz karácsony – jöhet a kókuszos. Minden ajándék megvan? Mivel karácsony első napjára tesóméknál leszünk, így fontos, hogy legyen konzerv a kutyának, amit fel tudunk neki vinni ennivalónak.  A tápot csak az éhhalál szélén eszi meg. 

HÉTFŐ – szenteste – kacsa és társai, béke és nyugalom.
Még azt nem tudom, mikorra rendelje ma sajtos rolót a cukrászdából….a lehető legutolsó időpontban, ha lehet.

Ehhez képest ma reggel kivasaltam annyi ruhát, amit két Vészhelyzet epizód alatt ki lehet és még befigyelt egy rész Vacsoracsata is 2010-ből. Mostam 3 adagot. Kisikáltam a konyhát úgy félig, nem a szekrény tetejét vagy ilyesmi, az nem érdekel. Főztem ebédet, lecsós hús rizzsel, majd elvittem sétálni a kutyát. Nagyon drukkoltam, hogy nehogy a suli előtt jöjjön rá a kakálhatnék, mert nem volt nálam fekete zsák, de végül visszaértünk a házunk elé és ott kuporodott le. Okos kutya. Tibi végül nem ért rá vásárolni menni mindenféle ajándékot, minek az, dolgozott, viszont mégis kipipáltunk két családtagot is ajándékkal a közeli ajándékboltból. Ja, igaz is, ajándékot is csomagoltam főzés után. Elfogott egy kis pánik, hogy Zalán több ajándékot kap, mint Réka, talán túl ajándékot elpufogtattam a szülinapra...de jó lesz ez. Legfeljebb tartok vissza ajándékot Zalán irányába, úgyis márciusban névnap. El ne felejtsem, hogy a távirányítós Lamborghini még a garázsban van és be kell csomagolni. 

Este fél öt a zeneiskolában talált minket, Réka gyorsan eltűnt a főpróba irányában az emeletre. Rájöttünk, hogy ami az aulában zajlik, az sajnos még nem maga az előadás, hanem a főpróba, szóval hosszú estének néztünk elébe. Fél óra csengő hangú kórus hallgatás után leléptünk. Nem volt egy darab ülőhely sem és a fellépők csak érkeztek vég nélkül....Gondoltam, innen nem szabadulunk 8 előtt. Most hét óra és még Réka nincs itthon. Tibi persze visszament érte, miután megvettük a karácsonyfát. Idén egy ezüstfenyőt választottunk, 1,6 magas és duci. Szépséges. A pasas, aki segített választani nagyon fázhatott, mert finom piaszag áradt róla. Na mindegy, nem őt kellett hazahozni, hanem a fát. Még szerencse. A pasas kb. 60 volt, 185 centi és elég ösztövér. Enyhén sántított is. Úgy hallom, beállt a kocsi a kert felől, úgyhogy folytköv holnap. Drukkoljatok a linzeremnek és a szendvicseimnek is! Köszi!