2023. január 25., szerda

A hét közepén

 Különösebben eddig sem zavart a pedagógus sztrájk, joguk van hozzá, csinálják. Nekünk most nagyon jól jött, mert Zalán hiányzása miatt feltorlódtak a tanulnivalók elviselhetetlen szintre. Így a holnapi matek doga hétfőre tolódik, német civilből nem írtak szódogát, nem is feleltek - bár holnap még felelhetnek. Van idő a töri tz-vel foglalkozni, ami kedden esedékes. Persze ott a rengeteg-rengetek német anyag is....de azt napról napra csak fel tudjuk dolgozni. 

Réka nagyon jól érzi magát a nyelviskolában, max pontos felmérőket ír, remélem, lesz eredménye és egyenletes ütemben tud fejlődni most angolból is. Náluk is sztrájk van, a fizika, biosz és angol órák elmaradnak a héten többnyire. Hát emiatt sem vagyunk nagyon szomorúak.... Mondjuk a biosz tz nem tudom mikor lesz így kijavítva, ami ráadásul nem is kifejtős, akár én is kijavíthatnám...Nem baj, csak minél jobb eredménye legyen, ha egyszer le lesz pontozva. 

Jövő héten már február, jaj. 

Tegnap ismét vajas csirkét főztem, teljesen bele vagyok bolondulva az indiai konyhába. Nézegettem, dahl recepteket, szerintem az is ízlene nekünk nagyon. Nem tudom, eddig hogy bírtam koriander, római kömény és kurkuma nélkül. Valahogy mindig ugyanazok az ételek forognak a fejemben,  lasagne, bolognai, carbonara, borsófőzelés, oldalas, sült husi, sajtos gratin....stb...pedig jó lenne sokfélét főzni, változatosan, egészséges, házi alapanyagokból....de nem egyszerű. Holnap szerintem csirkét sütök valami zöldségágyon, előtte bepácolom a husit és hagymás krumplis ágyon ropogósra sütöm. 

Gyors hét ez most, holnap már csütörtök.

Ma érkezett a finn kamion az áruval, kaptunk egy kis reklámanyagot, közöttük egy gyönyörű széldzsekit, nőit. Hát nagy bánatomra kicsi. Feltételezték rólam, hogy 38-as méret vagyok, de ez ráadásul valami finn 38as lehet, mert akkor sem jött volna rám, amikor még tényleg 38-as méretű voltam. Azért pár dolgot megtartottam az ajándékok közül, egy fából faragott csészét, egy sapkát és egy szép törölközőt. Tollat sajnos nem küldtek, pedig az ő reklámtolluk az egyik legjobb. Csak éppen eddig nem találtam bele csere tollbetétet, ha kifogyna. 

Ma volt egy Teslás vendégünk is, (nem az első a történelemben, de ez most más volt)  mármint egy cégvezető, aki büszkélhedett 2 hónapja átvett, még német rendszámú Teslájával. Én nem is vettem észre , melyik lehet az a sok autó között, csak utólag említette  valaki, hogy egy olyan autó 40-50 millió Ft.... Pf, lestem nagyot, ennyit értek az autókhoz. Abban a hitben éltem, hogy már van Tesla 20 millió körüli összegért. Na mondjuk, az is rohadt sok pénz, de az autók ára is eléggé felment, nem csak a Tesla ilyen drága.

Volt ma kézimeccs is, de hagyjuk. Jobban szeretem, amikor ünnepelnek a fiúk. Az időkérésben Chema úgy ordított velük, hogy leesett az állam.

kérdezz-felelek

 1. Kedvenc blogod?

Valamikor a Bakka és Pepe blog volt, nagyon régen olvastam, követtem lelkesen. Akkoriban még talán csak Rékám volt.  Azóta sok kedves blog van, amiket követek.


2. Mi az első dolog, amit teszel, amikor hazaérsz a munkahelyedről? 

Megeszem a gyerekek maradék ebédjét. Most miért? 5 órára már nagyon éhes leszek. Igazából nem ez az első, a legelső, hogy fogadom a kutya boldog üdvözlését, csóvi-csóvi, simi-simi....Olyan jó érzés, hogy a kutya legalább örül nekem, amikor hazaérek. 

4. Mi az az 5-6 élelmiszer ami MINDIG van a hűtőtökben? 

Télen: füstölt kolbász, tej,  vaj, sajt, mustár, ketchup....(és még sok minden más)

5. Kedvenc sportág, amit művelni szeretsz?

Bringa, bringa és még bringa. Túrázni is szeretek az erdőben, csak az nem kifejezetten sport....

6. Kedvenc sportágod?

Foci, illetve minden olyan sportot szeretek nézni, amiben jók vagyunk. Nagyon tisztelem az élsportolókat.

7. Kutya vagy macska?

Egyértelműen kutya. Egész gyerekkoromban kutyát szerettem volna, de nem sikerült ezt az álmot valóságra váltani. Már felnőttként vettem egy spánielt és vittem haza a szüleim legnagyobb horrorjára. Persze megszerették, imádtál ők is a kutyámat, aki 14 évig boldogította őket. Igazából egy cicát is szeretnék ma már, mondjuk egy örökbefogadott cirmost, de talán túl sok lenne ő már nekünk. Az állattartás felelősség is és mi nem tudjuk senki másra bízni az állatkáinkat. Dió sem biztos, hogy örülne egy cicának, sőt.

8. Kedvenc könyv? 

Az Adrian Mole sorozat Sue Townsend tollából. 20 éve is ez volt. Igaz, 15 éve nem olvasok koránsem annyit, mint addig. 

9. Mi az amit legkevésbé tudsz elviselni más emberekben?

A ki nem kényszerített gonoszságot. Főleg, ha butasággal párosul.

10. Milyen a viszonyod a szomszédaiddal?

Igazából nem volt eddig semmilyen konfliktusunk, maximum az orrunk alatt morzsolunk el pár keresetlen szót, amikor valami nem tetszik (elénk parkolnak és úgy alig tudunk kiállni a kocsival). Nagyon nem vagyunk érzékenyek, jól megvagyunk mindenkivel. Még akár barátság is bimbózhat egyik másik korunkbelivel a környéken.

11. Sorolj fel 3 tervedet, álmodat!

Pont arról beszégettünk Tibivel a múltkor, hogy nekem nincsenek is álmaim....de tulajdonképpen szeretnék fogyni 10 kg-ot (lehetne 15 is), úgyhogy ha úgy vesszük, ez is egy álom. Szeretnék utazni, mondjuk egy körútra menni Japán és Ausztrália útbaejtésével. Korábban ez után sokkal jobban sóvárogtam, mint ma, érdekes. Álmom és elég valószínűtlen, hogy ebből lesz valami, hogy megtanulok franciául. 

12. Volt -e már katasztrófális nyaralásod, utazásod?

Szerencsére nem. A legelső közös nyaralásunk Tibivel Keszthelyen nem sikerült túl jól, mert nem volt strandidő egyáltalán. Pedig a szállodának saját strandja is volt. Egyszer merészkedtünk bele combközépig a vízbe, mire a sötétszürke égen egy óriási villám repesztett keresztül, úgyhogy egész gyorsan kigázoltunk belőle. Ennél rosszabb eddig szerencsére nem volt.

13. Kedvenc tantárgyad? Kedvenc érdeklődési kör? 

Történelem, töri, töri, töri forever. Belpolitika és külpolitika egyaránt. 

14. Kedvenc évszak? 

Ősz lenne, ha nem lennék érdekelt a tanévkezdésben. Így a nyár. Egy jó hűvös nyár.

15. Mi a legkorábbi élményed?

Anyukám integet a kórház ablakából. Nem mehettünk be, csak a kerítéstől integettünk és anyu elmutogatta apunak, hogy már meg is van műtve. Hát más világ volt. Emlékszem, hogy a két épületet összekötő folyosó üvegablakában ott állt. 2-3 éves lehettem. Ugyanekkor az időszakból egyébként több élményem is van, pl. hogy apám, aki 6-ra járt a gyárba dolgozni, előtte elvisz az oviba a sötét éjszakában és én olyan álmos voltam, hogy a hátán vitt át a szomszéd utcába.