2021. június 26., szombat

Micsoda hét volt ez!

 

Huh, véget ért ez a hét és bár nem volt nagyon fordulatokban gazdag, azért magas hőmérsékletekben igen, így a hétfőt, a következőt kivettem szabinak, ha már úgyis szülinapom lesz. Talán a szerda volt a mélypont a héten, bár csütörtökön volt a legmelegebb, akkor nagyon fáradtnak éreztem magam és meló után csak feküdtem a kanapén és pihegtem. Tibi szólt, hogy nehogy merjek bármit is főzni, rendeljek valami vacsorát inkább! Csütörtökön kissé jobb volt a helyzet, péntek délután pedig úgy karikáztam haza a bringával, hogy nincs is kánikula, pedig bevizeztem a karjaimat és az arcomat, nyakamat is.

Anyukám felhívott 4 előtt, hogy hallottam-e milyen vihar volt Csehországban, tornádó. Igen, hallottam, de már mikor? Tegnap. Azért megígértette velem, hogy otthon maradunk, autó a garázsban és kihúzunk mindent a konnektorokból. Végül az lett, hogy Réka elkéreckedett röplabdázni a cimborájával vagy lehet cimboráival és bár elbambultam egy kicsit a szürke égre nézvén, elengedtem, nem mentek messzire és a lelkére kötöttem, hogy ha elkezd cseperegni az eső, fedezéket keres vagy hazajön.

Nem sokkal később elvittük a kutyát sétálni, de pár km után pánikszerűen visszafordultam/tunk, mert elkezdett esni az eső....Versenyt tekertünk a "hűtővizünkkel", de szerencsére nem jött rá jobban, mire az utcánkba értünk, szinte el is állt. Nem sokkal később begurult Réka is, mármint a bringán, aminek úgy örültem. Végül a viharból nem lett semmi, még egy zivatar sem, csak egy erőtlen zápor, a hatalmas platán és gesztenye fa alatt szinte száraz maradt a talaj....

Még nem is írtam a csütörtöki focis élményeinkről, jaj, hát felejthetetlen volt. Úgy indultam neki, hogy úgysincs semmi esély a németek ellen, minek befeszülni? Aztán, ahogy folyt a meccs, elég hamar kiderült, hogy van esély, a tizenakárhányadik percben már vezetetünk. Majd a második félidőben, amikor egyenlítettek a németek, rögtön újra vezettünk és csak 5 perccel a vége előtt tudtak egyenlíteni a dojcsok....

Amikor még csak ízlelgettem Schäfer András nevét, mint új elemét a magyar foci válogatottnak, még főleg azon bosszankodtam, hogy nem játszhat Szoboszlai a sérülése miatt. Majd megszállt valami és azt gondoltam, ez a cuki fiú bizony gólt fog rúgni a foci EB-n. Jött a portugál meccs, de semmi. Vagyis Schön, de ő is lesen. Jött a francia meccs, nem Schäfer neve hangzott el ott sem. Ki is ment a fejemből a nagy jóslatom. Erre amikor csodával határos módon egy remek Szalai labdát kapva a kapuba talált, állati módon elkezdtem üvölteni, hogy én megmondtam, hogy Schäfer gólt fog rúgni, fejelni, vagy valami, ugye hogy megmondtam?

Aztán amikor a meccs után patakzottak a könnyei, végig az arcán a himnusz alatt, azon kaptam magam, hogy nekem is…..Rossi edző vigasztaló ölelése Andrásunkkal pedig bejárta a világsajtót. Annyira fájt, hogy nekik csalódás volt ez a meccs, hogy az optimizmusom és örömöm egyből elpárolgott a döntetlen felett. Nyerni jöttek ezek a fiúk és majdnem sikerült. Egy karnyújtásnyira volt a győzelem a szenvtelen, ötlettel, de még így is remek német válogatott ellene. Mennyire megérdemeltük volna, mi magyarok! A halál csoportból továbbjutni. Micsoda buli lett volna! Valószínűleg felrobban a portugál-francia meccsre kilátogató magyar tábor stadionostul.
Egyedi elszigetelt eset, egyszeri csoda, ezt mondták sokan 5 éve a franciaországi EB magyar sikereiről. Én hiszem azt, hogy épül egy csodálatos, fiatal csapat, akiknek a sikereire , góljaira, szenvedélyére büszkék lehetünk. Én máris nagyon szeretem őket, mindet egytől egyik. Hősök ők, halált megvető bátorsággal játszottak, büszkék vagyunk rájuk , nemzeti csapat. Kell hozzá Marco Rossi is, remélem, innen megy majd nyugdíjba!
Egy új generáció, akiből már hiányzik az elmúlt évek kudarcainak görcse, nincs olyan, hogy nem merek kapura lőni, majd a szabadrugásból Dzsudzsák bevágja, majd valamit kavarunk a kapu előtt, hátha gól lesz. Remekül, zártan védekeznek és mernek is támadni, kapura lőni, szépséges gólokat lőni. Remélem, ez a csodálatos Puskás Aréna és a benne elférő 67000 ember még sok eufórikus pillanatot oszthat meg egymással, ordíthatja szívből a himnuszt és lehet boldog a gólörömben. Ilyen ez a foci!

Hajrá hétvége! Menü ötleteim:

- tojásos nokedli fejessalátával
- tojásos lecsó - sok a tojásunk, na
- rántott karfiol, rántott csirkemell, petrezselymes újkrumpli, tejfölös uborka saláta
- borsófőzelék mini fasirtokkal (frissen fagyasztott borsó)
- borsóleves csipetkével, sok zöldséggel - mert borsóból is van bőven
- desszert: sárgadinnye , esetleg palacsinta, ha nem lesz túl meleg, meggylekvárral, nutellával