2020. november 25., szerda

Jó is az a sikerélmény!

 1) Nem is mondtam, Zalánnak nőtt valami oda nem illő az ínyén. Nem vérzik, nem seb, nem gennyes, csak ott van egymás mellett két púp. Zalán úrigyerek, példás nevelést kap, nem csoda, hogy a kinövést úgy hívja, hogy az a „második segge”. Szerinte ahhoz hasonlít. Mivel a doktornénink teljesen tanácstalan volt, halvány lila gőze nem volt fotó alapján a nyavalyáról, hát fogorvoshoz fordultunk. A námbör ván, akiben vakon megbíznék, nemrégiben ugye meghalt (még mindig hihetetlen......) , de egyébként is 3 hónap volt a várólista. Az új privi nem vette fel a telefont, bár nem nagyon ostromoltam, az igaz. Úgyhogy vettem egy mély lélegzetet, felhívtam az iskolafogászatot. Haloványan rémlett a doktornő neve a fecnikről, amiket kaptunk, hogy milyen eredménnyel zárult a vizsgálat eredménye.....

Szóval felhívtam a rendelőt. Én, aki 9 éves korom óta egy pár megingást kivéve csakis privi fogorvos székébe merek beülni. Na mondjuk beülni most sem én fogok. Hívom a vezetékes számot, felveszik egész hamar és elnyögöm, mit szeretnék, mi a panasz. Elképzeltem a vonal másik felén az acélos hang alapján egy terebélyes, fehérköpenyes asszonyságot, fehér vízálló és vérálló kötényben, mint a hentesek és fehér gumicsizmában. majd hallottam, ahogy azt mondja, hogy vigyük be Zalánt MOSSST….Ja hát most suliban van, oda meg talán NATO desszantos alakulattal, helikopterrel vagy valami földalatti titkos mozgalomhoz kapcsolódva lehet csak bejutni, sima felnőtt fehérembernek ez nem megy. Úgyhogy csütörtökön kell menni 8-ra a rendelőbe. Nem lesz virágillatos előszoba mini fogkrémekkel teli tállal és hűtött ásványvízzel, halk zene és pasztelszínek….Habár ,a rendelőt tavaly fullra felújították, úgyhogy a második világháborús gázkamrák sem fognak előjönni Zalánnak biztosan, főleg hogy nem is tudja, volt olyan is valaha valahol. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e ebből a történetből szájsebészet, vagy mi ez az egész?

2) Ezt nem hiszem el, az ötödik évadban Umbridge professzor lesz Elizabeth a KORONÁBAN. Na neeee! Egykori vagy jelenlegi Harry Potter rajongóknak nem lesz könnyű az átállás. Imelda Staunton. Milyen jó, hogy én még újra csak a második évadnál tartok.

3) Kérdezi Tibi (még hétfőn, amikor itthon voltam szabin, hogy rendeltem-e ebédet, mert nincs kinn az ételhordó. Azt válaszoltam neki, hogy nem, mert akkortájt, amikor rendelni kellett, még úgy volt, hogy én hétfőn nem leszek itthon, Réka pedig nem szereti a rántott sajtot. Sem a csirkemájas rizottót. Még folytattam, hogy egyébként pizzát sütök, itt kel mellettem. Ezek után leült az uram az étkezőasztalhoz tízóraizni, csipegetni, fogalmam nem volt, mit, mint később kiderült, az akkurátusan összevagdalt pizza feltétemet. ÁÁÁÁÁÁÁÁ!……..Hogy kerülte el a figyelmét, hogy pizzát sütök, nem tudom. Talán mert nem figyelt. Szerinte azt mondtam, hogy a kutya fekszik mellettem. Különben sincs annak értelme, hogy mellettem van a pizza tészta, micsoda hülyeség lenne az?! Ebből is látszik hogy az uram vagy egyáltalán nem figyel arra, amit mondok, vagy van rajta egy kikapcsoló gomb az első mondat után. Hihetetlen a pasas.

3) Van egy ismerősünk, akivel én még soha nem találkoztam, csak messangeren értekeztünk, Réka ismeri személyesen és Tibi is. Már nem egyszer sajnálkozott Tibi, hogy ez az ismerős, nevezzük Rozinak, milyen kövér. Hogy csoda, hogy él, csoda, hogy elbírja a lába, ilyenek. Én meg elképzeltem egy dr. Nowzaradan beteget, aki legalább 2 mázsa. Erre pár nappal később jön szembe egy fotó a Roziról, igaz, nyári, de meglepve látom, hogy ez a nő a képen nem is olyan kövér. Persze nem egy catwalk modell, ám semmi szélsőséges. Mutatom Tibinek, hogy így néz ki most is a Rozi? Így. De hát nem is olyan kövér. Dehogynem, hát borzasztó kövér…. Mivan,???

4) Elhunyt a napokban Böröndi Tamás és ma, tesóm szülinapján Maradona. Mostanában hihetetlen sok a veszteség....

5) Talán, talán megtorpant a vírus errefelé, a szennyvízben mért vírus koncentráció CSÖKKENT végre. Persze ez nem jelenti azt, hogy holnaptól itt van a Kánaán, de még mindig jobb, mintha felment volna az új betegek száma a napi 10 000-re. Viszont így esélytelen a home office. Egyébként most pont olyan melóm van, amit itthonról simán lehetne csinálni, de mindegy.

6) Vacsora sült tarja volt és paradicsomos káposzta. Zalán már vacsora közben közölte csak, hogy ő utálja. De magam is rájöttem volna, mert a husi fogyott, de a káposztából csak egyre több lett.

7) Ma egy helyi atlétika versenyen volt, afféle képességfelmérő, itt a helyi atléták főhadiszállásán, a futófolyosóban. Zalánék mentek és a másik osztály is az évfolyamról. Hazajött két éremmel és a nap legjobbja mini kupával. Mindent megnyert, kivéve a medicinlabda dobást és kapott egy meghívót a szakosztályba is, egy telefonszámot kell felhívni, ha érdekel bennünket a dolog. Persze Zalánt nem érdekli, vagy nem mer belevágni, nem tudom, most mindegy is, mert csak a versenysportolók edzhetnek, még vívás sincs. Azért olyan boldog volt a kis cukikám, Zalánkám, jó dolog az a sikerélmény!