2017. március 11., szombat

Katonai kiképző, szolnoki bázis


Csak rövid tudok lenni, mert ugye 11 óra van és nem ebédidő.

Az történt, hogy pénteken azzal a megkönnyebbüléssel nyitottam be a suli kapuján, hogy véééégre péntek, következhet egy kis nyugi otthon. Főzőcske, filmecske, 4 fal, csönd és alvás. Erre közölte velem M. néni, aki a rajziskolát vezeti, hogy hááát, Rékának nagyon nehéz napja volt ma....Én még akkor sem gondoltam semmi rosszra, mert anyatársam jelezte a facebook-on, hogy leánykáink újfent összevesztek. Gondoltam, hogy ez állhat a háttérben. Mivel K. meglehetősen hangulatember, ez nem volt ritka és viszonylag gyorsan el szokták boronálni a nézeteltéréseket. Illetve Réka több irányba is nyitott, így aztán sok barátnője van, bár IGAZI sajnos egy sem. Ez nem tudom, mennyire ritka vagy "normális" az ő korában, én másképpen szerettem viszonyulni a barátnőkhöz...igaz, gyerekkori barátnőm egy sem maradt, tehát nem lehetett nagy a szerelem. Tudom, hogy nem is volt az. :)

Na szóval a lényeg, hogy a vészfények aztán erőteljesen villogni kezdtek a fejem felett, amikor M. néni ahhoz a részhez ért a mondandójában, hogy Rékát megverték a lányok. Ugrókötélnek a kötelével, ami történetesen műanyag volt. Mindez az udvaron történt és mivel nem tudott mit kezdeni a támadóival, akik közül az egyik elvileg a barátnője (???), szegénykém a mosdóba menekült be. De még előtte belevágott a hajába (!!), a fürtöt pedig elásta a homokba. Kvázi elásta magát, nem???

A mosdóból aztán a többi barátnői közül egy szedte ki. Tanárnak nem szólt, ami sok mindent elárul, mert előző tantónénijének biztosan elmesélte volna. Előző nap is volt valami konfliktus, K. kötözködött Rékával, mert az nem vele játszott (mi a fene van???), amit a tanárnő elintézett annyival, hogy ő nem foglalkozik vele, intézzék el egymás között. K. eléggé jól elintézte Rékát, nem mondom...

Most azon gondolkodom, mit lehetne tenni. K. anyukájával jóban vagyunk, talán vele vagyok a legközelebb a szülők közül. De ki álljon ki a gyereke mellett, ha nem az anyja? Szóljak a tanároknak, hogy ez történt, és akkor K. valószínűleg osztályfőnökit kap, ha nem igazgatóit. Nálunk ezt nem lehet tudni. És valamilyen szinten mégis barátok. Nem igazán tudom még, hogy mit tegyek....

A hab a tortán, hogy K. ötöst kapott a heti magatartásra, Réka pedig négyest. Az volt, hogy a padtársa, vívótársa, akiről azt hittem, hogy majd milyen jól meglesznek, mert okos fiú, helyes fiú......a pad alatt szúrkálja, piszkálja Rékát, egy másik padtárs firkálja a könyvét....ezt egészen biztosan nem fogom hagyni, mert a drága vívótársnak hála megint négyes lett a magatartása, az ofő levette négyesre. Réka nyilván tiltakozik, méltatlankodik, amit kiszúr a remek tanerő és lép. A magatartás tábla felé. Gyűlölöm a magatartás táblát, vérlázítónak tartom, hogy ilyen létezik 2017-ben egy magyar iskolában. Péntek este aztán egy pohár rozé mellett megfogadtam, hogy "elengedem" a magatartás és szorgalom jegyeket. Kenjék a hajukra, dugják oda, ahová a nap sem süt be, nem fogom idegesíteni sem magam, sem a gyerekem az idióta húzásaik miatt. Egyet zizzen a 9 éves gyerek és a heti magatartása négyes??? Milyen nyomorult katonai kiképzőtáborba írattam a gyerekemet??