2020. április 11., szombat

2020 húsvét



Hű, hát most aztán van idő mindenre....

Túl vagyunk a fonott kalácson, ami inkább hasonlított focilabdára mintáját tekintve (viszont finom volt), a sajtos pogácsán, ami tökéleset lett, kivéve, hogy megfeledkeztem a második tepsiről, ami egy picit túlsült és a répatortán, ami középen nyers maradt, bár ezt csak én vettem észre. A Dobos torta kifogástalan, azt Tibi hozta a cukrászdából, fele az anyukámé, ez a kedvence. Holnap jön még a rákóczi túrós, az gyors és egy kis gömbbukta, mert az is anyu kedvence. Lehet, hogy csak mini gömbbuktát sütöm meg holnap...kezd elegem lenni. 

Anyósom sonkája idén is tökéletes lett, azzal semmilyen bolti sonka nem veheti fel a versenyt. Én is főztem egy dió sonkát, még hűl a levében. A tojásfestésből nem lett semmi, ennek legfőbb oka, hogy elfelejtettem tojásfestéket venni. Ma reggel pucoltam lilahagymát és vöröshagymát, majd holnap annak a levével alkotunk valamit. Felvetettem a gyerekeknek, hogy gyűjtsenek apró terméseket,virágokat a kertben, kidobásra ítélt nejlon harisnya, termés a tojásra szorít, tojás kifő a hagymalében...de Réka csak forgatta a szemét és haragosan annyit mondott, hogy ez szánalmas és miért nem vettem normális festéket?! Tudom, kamaszodik. Ha a szobájában van, egész elviselhető. 

Anyu kertjében rendezzük minden évben a tojáskeresést, ami a húsvét csúcspontja. Idén nem kapnak semmilyen ajándékot, eszembe sem jutott és kb. fele annyi csokit vettem, mint szoktam. Ja és a tojáskeresés is áttevődik a mi kertünkbe, ahol igazából elhanyagolható a zöld terület anyu kertjével szemben, úgyhogy Réka itt megint kapott egy mini rohamot, amikor meg kellett mondanom neki, hogy mamának viszünk kaját, de a kertet hanyagoljuk. Nem nagyon értette meg, haragosan a szobájába masírozott a kutyával együtt....Mondjuk a kutya nem volt mérges, ő annyira jó természetű...

A HBO GO kínálatából már lassan mindent megnéztünk, talán Netflix-ezni kellene? Na nem. Most a THE OFFICE-t nézzük, párhuzamosan a Modern Család 3. évadával. Egyik sem az igazi, de elvagyunk vele. A tanulás még nem jött szóba, majd hétfőn. Ma reggeli után a kertet rendeztük Tibivel (nincs is kertünk igazából) , Tibi megnyitotta a kutat, meglocsoltuk a szétrepedt talajt, hátha sűrűbb lesz a fű. Kellemes eső illat lengedezett. Teregettem, söprögettünk, pakolásztunk, egész rend van a portán. Még mondjuk a mogyorófa alatt mindig ott figyel a tavaly szétrobbantott cserépkályha egy része, de mindegy. Úgy tűnik, minél többször megkérdezem Tibit, mikor rendel konténert, annál később fog intézkedni.

Olyan száraz a bőröm, hogy Zalán múltkor megkérdezte, hogy zsemlemorzsás e az alkarom (mert aznap este rántotthús volt a vacsora). Mondtam, hogy nem, csak szomjazik a bőröm. Minden este kenem, de ennek mindegy. A kezeim bőréről nem is érdemes beszélni, de most legalább nem piros és repedezett, nem is vérzik. 

Mától nem lehet csoportosulni 3 főnél több embernek a városban. Na mondjuk a gyerekek eddig sem tülekedtek, hogy kutyát akarnak sétáltatni. Azt viszont lefogadnám, hogy csoportosulások így is vannak a városban bőven itt és ott, a rendőrség meg tojik rá.

Ja, Tibi hozott két friss élesztőt a kisboltból. A kisboltban a jó, hogy bámulatosan sok mindent lehet kapni ahhoz képest, amilyen pici. Az élesztő nem budafoki, hanem Ukrajnából jött. Remélem, Kárpátaljáról...Holnap tesztelem, mit tud, remélem, gyorsan futni igen. Egyébként még pontosan 11 zacskó porélesztőm van, szerintem karácsony táján vettem vagy januárban, úgyhogy ez még kb. 3 hónapra biztosan elég, talán négyre is. 

Hát most kb ennyi jutott eszembe.  

Áldott, békés húsvétot mindenkinek!