2018. augusztus 12., vasárnap

Elvesztettük, meglett



Mostanában esténként szoktuk sétáltatni a kutyát, talán már írtam is, hogy a viszonylag sötét utcákon nem valami bátor. Pénteken, amikor éppen a női magasugrás döntőjét néztem illetve vártam Baji Balázs futamát, Tibiék nem nagyon akartak hazajönni a sétából. Tibi és Réka. Egyszer nem megyek velük sétálni és egyből elveszítik a kutyát. Ezt a pedigrés, gyönyörű, fiatal ebet. 

Az történt, hogy az egyik utcában, ahol jártunk már nem is egyszer, az egyik barna kapunál nekiugrott a kerítésnek az ott található bordeaux-i dog. Nem nagyon, csak a kerítés dörgött egy nagyot, a kutya nem is vakkantott szinte. Dió azonban pánikba esett, kitépte magát a nyakörvből és pillanatokon belül eltűnt a sötét utcában. Mint utólag kiderült, legalább egy kilométert sprintelt, a közeli benzinkútig. 

Még hallották -Tibi és Réka - , ahogy az aljnövényzetet felveri a szemközti házak előtt, úgyhogy ott keresték és kutatták, egy idő után egyre több fej jelent meg az ablakokban, hogy mi a bánatot keresnek ott, de ők nem tágítottak. 

Az elmondásuk szerint az ábra úgy nézett ki, hogy Réka jól adta a siratóasszonyt, Tibi pedig egyre csak azt hajtogatta, hogy "eztnemhiszemel......eztnemhiszemel....azelőbbmégittvolt......" és egyre csak keresgéltek a bozótban, az eltűnés helyszínéről nem mozdultak. Nagyjából 10 perccel később megállt mellettük egy fehér Seat és kiszólt belőle két srác a Tibi kezében fityegő bánatos pórázra célozva, hogy nem keresünk e egy vizslát. Dehogynem. - vágta rá Tibi. A srácok elmondták röviden, hogy befogták a kutyát a benzinkútnál, nagyon cuki és most ott ül a kocsiban. Tibi egyik sokkból a másikba esett. 

Némi szépséghibája a történetnek, hogy a kutya nem repült megkönnyebbülve, vonyítva Tibi karjaiba, sőt, alig lehetett előrángatni a Seat egyik ülése alól, de visszakapták a kutyát, gyorsan megköszönték a csodát és már ott sem volt a megmentő.

Hát most mennyi a valószínűsége, hogy egy elveszett kutyát, egy magyar vizsla kölyköt, miután elveszítjük, és az elszalad az utca végére, majd onnan jobbra, jópárszáz méterre, valaki elcsípje, mielőtt elüti valami és pont abba az utcába kamillázik, ahol az eb elveszett, hogy visszaadja??? Kb. egy lottó ötös.

Iszonyú mázli van, hogy előkerült.....Most szorosabb lesz a nyakörve és készül egy kis biléta a telefonszámunkkal. Ha megint lelépne és a fehér Seat nem lenne a közelben.

Hogy ki nyerte a magasugrást, fogalmam  sincs, csak másnap jutott eszembe.