2013. március 13., szerda

Erről-arról

- Sajnos vagy nem, az elmúlt 2 hétben nem fogytam egy dekát sem. Sőt. Jelen állás szerint 68,5 kg vagyok. Nem zavar egyáltalán, hacsak nem keveredik a bikinim a kezeim közé valahogy. A hűtőben nincs túró és saláta sem sok, úgyhogy nem tudom, mi lesz velem. Valószínűleg semmi....

- Persze meg is emelhetném a fenekem. Még RubintRéka DVD-t is rejtegetek a szekrényben. De ez egyelőre nem megy. Tegnap is, a második extra hosszú mesét félbe kellett hagynom, annyira elálmosodtam a saját esti mesémen....

- Hétfőn anyu orvosa anyu unokájának nézett. Az a drága ember! :)  Mondjuk, volt rajtam némi vakolat smink és a vadi új tavaszi kabátom is velem tartott, még a kedvem is füttyös volt. Apu szerint meg szemüveg kellene a dokinak. Hát nem kedves? 

- Nem tudom, mikor, de Zalán immáron 20 fogú. Többször is átszámoltam és nincs tévedés. Valamilyen oknál fogva engedett némi betekintést a szájába. Az is csekkoltam, hogy valamennyi hibátlan és hófehér.

- Réka megint panaszkodott, hogy az oviban az ablak alá ágyaztak meg neki, nyitva volt az ablak és fázott. Majd az ablakot x idő múlva becsukták neki. Mi az ovi hivatalos álláspontja? Hogy mindig csukott ablaknál alszanak. Ablak alatt sosem alszik gyerek. A többi stimmel. 

- Kata elpanaszolta otthon az anyukájának, az meg szólt nekem, én megbeszéltem Rékával. Mi az? Réka ESZI az oviban a ragasztót. Mi van?????? Fel kellett világosítanom a lányom, hogy a ragasztó és a rágó az nem ugyanolyan és ugyanaz. Réka szerint finom és nyalogatni jó. Hát nem találtam a szavakat egy darabig.....Azt persze nem árultam el neki, hogy kisiskolás koromban mi technocol rapiddal kentük be a kezünket (nem, nem szipuztunk), megvártuk, míg megszáradt egy kicsit és aztán "hámlósat" játszottunk, azaz figyeltük, kinek hámlik le a bőre hamarabb. 

- Nagyjából két hete voltam Thai masszázson. Még karácsonyra kaptam az utalványt, ideje volt élvezkedni. Az első meglepetés akkor ért, amikor egy bugyira le kellett vetkőzni. Ha tudom, naprakészre borotválom magam mindenhol. Azután fordítva feküdtem le a matracra, nem gond. A thai csaj egyetlen szavát sem értettem, csakis jelbeszéddel kombinálva, bár elég jól megfejtem Zalán kódjait. Utána jólesően vigyorogva elnyúltam a törölközőkön.....be is olajoztak.....sötét volt, zene szólt, illatos volt a levegő, egyetlen idegesítő tényező sem volt sehol....de keveset lazultam. Hol a szemem guvadt ki teniszlabdányira, hol a fogam csikorgattam, hol sziszegtem, mint egy piton. Nem tudom, mikor megyünk legközelebb. 

- Elfelejtettem megkövetni Rékát, mert momentán tényleg nincs itthon háromszáz gyerekkönyvünk. Csak 212. Mondta is neki az apja, hogy ha legközelebb nyilvánosan azt kiabálja, hogy NINCS EGY KÖNYVEM SE, tegye hozzá, CSAK 212 DARAAAAB! És akkor nyugodt leszek, kisimult.

- Hosszú szünet után (február 26-án volt az utolsó), ma megint meghívót kaptunk egy szülinapi zsúrra. Ezúttal a PaffKatáéra. Lassan mintha haza járnának a gyerekek abba a játszóházba.

- Új zenei kedvenc Gryllus Vilmos: Maszkabál című alkotása. Persze animációval együtt. Múlt hétvégén egész álló szombaton ezt hallgattuk itthon ÉS NEM UNTAM MEG! A legeslegeslegeslegnagyobb kedvenc a BANYA. Tegnap ez zengett a fürdőkádban.

- Szombaton az egyik áruház parkolójában Tibi odacsípte Zalán kezét az autó két ajtaja közé. Nem egészen tudom, hogyan, de odacsukta, ez tény. Már láttam magunkat a balesetin, mint tavaly nagyjából ugyanebben az időben....Végül nagyobb baj nem történt, az ujjak (2 db) becsípődött ugyan, de nem tört el és gyorsan gyógyul.

- Zalánnak kinéztem névnapjára egy tanulóbiciklit.  Mivel egybe esik a Húsvéttal és a nagyszülőknél szokás az ajándékozás, egy füst alatt minden alkalmat letudunk ezzel a bicajjal. 

- Réka picit szomorkodik az óvodában, mert elmondása szerint PaffKata, eddigi legnagyobb kebelbarátja elpártolt tőle. Többé nem az ő barátja, hanem az Emeséé. Folyton együtt játszanak a babaszobában, olyan is volt már, hogy őt elküldték, játsszon mással. Én ennek most nem tulajdonítok nagy jelentőséget. Rossz persze látnom Rékát szomorkodni és arról dünnyögni, hogy neki nincs is barátja, de nem féltem, majd alakulnak a dolgok. Egyetlen szempontból picit vicces ez a történet. Az óvónők mindig azt szajkózták: zsák a foltját megtalálja. Réka elunja majd a Katát és játszik másokkal. Erre  semmi jel nem utal, viszont a Kata lelép az Emesével? Aki az egyik óvónéni szerint az egyik legjobb képességű gyerkőc a csoportban? Szakértő szemmel....röhej. 

- Zalán reggelente jelenetet rendez a Manó csoport ajtajában, hogy ő be akar menni a csoportba. Óvodába akar járni. Ahogy utáltam a vegyes csoportot a régi oviban,  Zalánnak pont annyira bejönne most. Persze nem lesz egyből nagycsoportos, de hiába magyarázom neki.

- Egyébként Zalán egyszerre lett profi autómárka felismerő és roppant hisztis uraság. Haragot is képes tartani. Úgy ám! Tegnap a játszótéren valamilyen megfontolásból mérgében megrúgott engem, ahogy hintázott előre és hátra. Az új kabátomban! Azonnal kiszedtem a hintából és hazajöttünk. Persze ordított, mint a sakál, de ezt a "belerúgokanyába" dolgot nincs kedvem megszokni.

- Egyébként továbbra is taknyos őkelme. Most azon vagyok megijedve, hogy el van dugulva az orra, ámde a porszívó sem jut az ormányával semmire. Szóval hol lappang a takony, kérdem én és honnan bukkan elő a szövődmény? Láza nincs, étvágya jó, kedve hullámzó...Remélem, most már meggyógyul. 3. hete takonykóros.

- Megrendeltem a neten Réka tavaszi cipőjét is. Tépőzáras, csinos és szupinált egyszerre. Remélem, eltaláltam a méretet, nem jó móka postázgatni. A cipő egyébként rózsaszín. Ha minden jól megy, legkésőbb hétvégén már pompázhat benne.