2013. március 14., csütörtök

Folytatom

Meggyőződésem, hogy Zalán túl keveset iszik. Ami nem jó, főleg akkor nem, ha beteg is. Úgyhogy tegnap bevezettem az egyik kisboltba és "VÁLASSZ, FIAM" felkiáltással elé tártam a kínálatot. Végül nem a kólás flaskát választotta, bár bevallom, azt is megvettem volna neki, csak igyon, kortyintson, hörpintsen, vedeljen végre...de ő inkább valami multivitaminos kubu mellett döntött. Még ebéd előtt elfogyott az összes, plusz az utána az üvegbe töltött tea szintén. Ma is igyekszem minél több folyadékot belé diktálni, akad is sűrű dolga a bilinek, nem győzök szaladgálni vele a vécére. Viszont megáradt vééégre a takonytenger is ezzel párhuzamban, dolgozik a porszívó, fogynak a zsebkendők, tisztul és remélhetőleg gyógyul a gyermek...

Réka cipőjét meghozta a futár 10 730,- Ft-ot fizettem érte. Hogy jó e a méret, délután kiderül, ha hazahozom a csajt az oviból. 

Holnap március 15-e. A hagyományokhoz hűen idén sem találom a tuti helyre eltett kokárdákat. Lefogadom, hogy karácsonyig elő sem fognak kerülni. Pedig jó lett volna, ha már a héten tudjuk őket hordani...na mindegy. Holnap kézműves játszóház lesz itt helyben, a Damjanich múzeumban 10-14 óra között, kokárda, zászló készítés, egyéb kreativkodás plusz bizonyos kiállítások is ingyen megtekinthetők....Nem tudom, eljutunk e, Tibin azt látom, hogy a múlt hétvége után, amikor csak aludni jártunk haza, nyugalomra és némi itthon létre vágyik a hosszú hétvégén. Fotózni is szeretnénk. 

Egyébként nekem olyan fura, hogy az óvodában nincs ez a hagyomány őrzés vonal jelen. Tudom, mindig szidom az ovit...most sem tudok jót írni. Persze van egy tornatermes Mikulás ünnepség, aztán egy minimalista karácsonyi ünnep...szerűség, idén kisze bábokat is dobtak a Tiszába, hogy elűzzék a telet, sőt, Húsvéti locsolkodás is lesz biztosan az oviban valamilyen szinten....Mégis olyan hiányérzetem van. A mi csoportunk nem csinál sem kokárdát, sem kardot, sem csákót. Tudtommal nem beszélnek az ünnepről, nem tanulnak verset, még csak egy dalocskát sem. Olyan kár!

Viszont tegnap színházban voltak, a bérletes előadáson, ami valami manókról szólt. Kérdeztem Rékát, milyen volt, hogy volt, mint volt, mire megkaptam a szokásos tömör és velős összefoglalást: JÓ! Egy szóval sem mondott erről többet.