2012. június 26., kedd

Megint játék - muzsikás

Ezt a bejegyzést olyan régóta írom és eszkábálom össze, hogy már nem is emlékszem, honnan szedtem??? Mindegy is....


Ki a kedvenc előadód, ha zenéről van szó?
Ákos. Érdekes, mert kamasz koromban ki nem állhattam.....most viszont nagyon tisztelem őt és nagyon szeretem a zenéjét.....és azt is, ahogy látja a világot. Örök példakép. 


Kedvenc előadód kedvenc dala?
Hűűűű...szinte minden dalát szeretem. Amikor babára vágytam a "Mire vagy jó?" szólt itthon max. hangerőn. Amikor szerelmes lettem, az "Ölelj meg újra" zengett lakásszerte....Ami örök kedvenc maradt azonban éveken át az ez.  Mennyit hallgattam annak idején kies leányszobámban magányosan, amikor Tibi után sóvárogtam...:)) 



Melyik koncert volt eddig életed legjobb koncertje? 

Ó, hát az is egy Ákos koncert volt. :) Mekkora hatalmas buli volt, jó ééééég! Így indult. 






Melyik az a dal, amelyik legnagyobb hatással van rád?
Ez már nem Ákos......


Jézus Krisztus Szupersztár - Gethschemane - különösen ahogy Steve Balsamo énekli. Az valami csoda. Lebilincselő, felkavaró. Érdemes meghallgatni!  


Milyen CD-t hallgatsz az autóban?


Rádiót szoktunk hallgatni. Viszont pont egy hete akadtam egy CD-re egész véletlenül az egyik üzletben. Dalok és mondókák vannak rajta gyerekeknek. A kezdetektől az autóban lakik őkelme. 


Kedvenc zenei tehetségkutató műsorod?


A Társulat (2007 - MTV) Nagyon színvonalas műsor volt, tele tehetséges művész palántákkal.  

Kedvenc Euroviziós dalod?

Nem szeretem az Euroviziót....A kérdésre válaszolva: Máig emlegetjük. Alexander Rybak - Fairytale - egyébként 2009-ben ezzel a dallal nyert Norvégiának. Azért is emlékezetes, mert akkoriban már vágytunk egy tesóra Rékának, komolyan vágytunk. És a dalról ez az életérzés is eszembe jut. :)



Kedvenc Euroviziós magyar dalod? 


Magasan ez. 

Ruzsa Magdi: Aprócska blues

És az idei (2012) kedvenc?
- Puskás Peti - Csillagok. 
Érdekes, mert ez senki másnak nem tetszett még, akárkinek említettem ezt a dalt. Engem valahogy mégis megérintett....De persze drukkoltunk a Compact Disco-nak is....majd ahogy vége lett a műsornak, azt kívántuk, bár többet ne is mennénk Eurovizió-ra most pár évig! 




Kedvenc musical-ed?

A "Hair" mindenképpen említést érdemel....már kamasz koromban is odáig voltam érte. Az igaz, nem egészen musical kategória. Örök kedvenc még az "István, a király", mint rockopera....Ami beugrik még: All That Jazz (Mindhalálig zene). Nagyon sokat hallgattam régebben.  

Kedvenc Gyerekdalod?


Halász Judit: Károgós (Somderés :)) 


Kedvenc előadód, ha gyerekekről van szó?


Alma, Alma és Alma.