2020. november 22., vasárnap

14 pontban

1.)  Megint egy héttel kevesebb!

2. )Dió ma (pénteken) megkapta a veszettség elleni oltását, megdicsérte a vizslatulajdonos doktornéni, hogy milyen szép és milyen okos. Megmutatta neki Tibi a fogait, mármint a kutyáét, mert hátul olyan, mintha feketedne. A doki szerint a fogtisztítók egy kalap szamócát sem érnek, vegyünk egy gyerek fogkefét és azzal tisztítsuk a fogait. Gondolom, fogkrém nélkül. Vizionáltam az esti birkózást a kutyával, Tibi lefogja, én sikálom....Nehéz volt elképzelni.  Elég nekem a két gyerek, olykor velük is rikácsolni kell, mire szíveskednek eltűnni a szobájukban ohne telefon, ohne tablet és még a lámpákat is leoltják. Na az a nagy csoda, 10 óra előtt!  

3) Black Friday - vettem erős izgalmi állapotban, hirtelen felindulásból egy Vileda gőzölős izét, felmosót.  Remélem, nem hajítom majd a sarokba. Majdnem vettem egy Bosch robotgépet is, MUM 1400 , de idejében kiléptem az emag oldaláról. Ugyan gyönyörű és erős, meg minden és még Borbás Marcsi is ajánlja, viszont szigorúan nézve nincs rá szükségem. A habverő kézi robotgépem működik, a kenyérsütőgép pedig dagaszt.....de azért baromi jól nézne ki a konyhámban. Mostanában megint többet sütök.

4) Össze akartam írni, hogy mit süssek karácsonyra, adventre, de csak egy végtelen süti lista lett belőle. Vissza kell fognom magam. Biztosan lesz mézeskalács, mert az alap. Illetve már annyi pénzt fektettem a különféle formákba, kinyomós és rénszarvasos, műanyag és fém és fa, hogy muszáj sütni. De amúgy is sütnék, na, mert a mézeskalács a hatalmas kedvenc. Aztán  biztos lesz még mákos bejgli és kozáksapka, hókocka, ki hogy ismeri. Na itt kellene megállni. De akkor még nem sütöttem ünnepi kuglófot, zserbót és semmi sósat-sajtosat. Hogy a hókifliről ne is beszéljek. És mi lesz az aranygaluskával?  Vettem vaníliarudat a sodóhoz. Mákosguba? Erről beszéltem....

5) Megvertük a törököket kettő nullra, újabb mámoros este. Megint mákunk volt, pont láttuk az első gólt, majd utána már végig a meccset. Hát csoda volt Varga Kevin gólja, ilyesmit mi magyarok nem szoktunk rúgni, de a Kevin futott, mint a nyúl és után még a kapuba is betalált. Jó lesz ez, csak így tovább! Másnap  a török kollaga gratulált a győzelemhez. Nem, ez nem igaz, nincs török kollegám. 

6)  Idén először rekord idő alatt beszereztük a gyerekek ajándékait karácsonyra. Réka szülinapi ajeszei is megvannak. Feltett a listára  a drága lány Schleich lovakat is és Playmobil figurákat...hát így a 13. szülinapra már nem ruháznék be Playmobil-ra , tudom, gonosz vagyok. 

7) Nekem egy futópadra lenne szükségem leginkább....ma is bepusziltam egy jó kis adag halas spagettit parmezánnal vacsorára, úgy hogy előtte már csipegettem csípős zöldpaprikát friss, házi kenyérrel és sült kolozsvári szalonnával. (Ez tegnap volt, ma csak Cserpes joghurtot ettem vacsira és elmentem sétálni a kutyával, szóval mozogtam is)

8)  Csütörtökön betévedtem a Coop boltba, ahol valahogy akciós volt sok édesség és gondoltam, megveszem a mikulás csomagba valókat plusz az adventi naptárba valókat. A pénztáros teljesen ki volt akadva, hogy csak édesség volt a kosaramban, nem mintha neki nem lenne mindegy. És ha 6 üveg vodkát veszek némi narancslével akkor mi van?  Egyébként 5 csomag tartalma volt, mert anyu helyett is én állítom össze idén a csomagot, sőt és maga is hiába 77 éves (úristen, mikor lett az én anyukám 77????), imád Mikulás csomagot kapni válogatott finomságokkal. Egyébként vettem mandulát, mogyorót és pirított magokat is, szóval nem is csupa csoki volt a beszerzésem. 

9) Egy doboz Milka szaloncukor már elfogyott...

10) Hívott az asztalos a héten, hogy a héten kiszáll, megnézi, felméri, mit szeretnénk gardróbilag. Oké, 5 után otthon vagyok én is, mindig. Erre pénteken 1 órakor jött. Réka gardróbja az egyszerűbb, a miénk bonyolultabb téma. Úgyhogy most üres óráinkban gardróbot tervezünk. Persze karácsonyra nem lesz kész, örülök, ha húsvétra....

11) Idén már egészen biztosan csak egy hétfőn dolgozom, december 14-én, a többit kivettem szabinak.

12) Nagyon sok újság nincs, a gyerekek küzdenek a sulival, több-kevesebb lelkesedéssel, vagyishát abból szinte semmivel. Még 4 hét van a téli szünetig. Most nem tűnik úgy, hogy tegnap kezdődött a tanév....

13) A kutya vacsorájáról tudok még írni, mostanában kap egy marék szárazeledelt, egy kis konzervvel elkeverve, majd erre főtt csirkeszárnyakat kicsontozva, egy evőkanál olajoshalat és egy szelet csirkesonkát csak az íze kedvéért. Ma oldalast sütöttem, szóval abból is kapott egyet csont nélkül és kb. 2 merőkanál húslevest leszűrve. 

14) Csak hogy ne 13 legyen. Mostanában a Koronát ( királynős film, ahogy a gyerekek nevezik) nézem a Netflixen, nagyon jó sorozat, a negyedik évad egészen remek. Ott tartok, hogy Charles elmondja Camillának, el kell vennie feleségül Dianát. Ezzel gondolom, nagy poént nem lőttem le.  Zalánnak Kincskeresőt kellene olvasnia, Rékának az Abigélt, de nem nagyon erőlködnek. Na talán majd jövő héten.