2023. október 10., kedd

Az ág is húz

 Vasárnap átkötöttük a sebet és megnyugodtam, mert már csak egész picit kellett gyógyulnia, hogy be is záródjon. Viszont utána, gyorsan le kellett ülnöm, nem bírom én az ilyen látványt, pedig már nem is olyan ronda. Nem véletlenül nem lettem egészségügyis....Mára (kedd) be is zárult, de azért vigyázok rá. Addig be lesz kötve, amíg nem nő rajta bőr...

Na, hogy a baj ne járjon egyedül, vasárapra leterített a dátha, úgy fájt az arcüregem, hogy tudtam volna sírni. Vettem be gyógyszert, lámpáztam, sokat ittam, aztán reméltem a legjobbakat. A hétfő szörnyű volt, a mai nap már jobb, de most meg a gyomrom fáj és émelyeg, azt nem tudom, hogy a náthától vagy a gyógyszerektől. Mindenesetre ittam rá kólát, az lehet, hogy méreg és fémtisztító, de émelygésre is remek. Muszáj a héten dolgoznom, mert a főni a hét hátralevő részét a Mátrában tölti...Garantáltan hülyét kapna, ha bejelenteném, hogy bocs, de beteg vagyok....Alig várom a pénteket....Már csak 3 napot kell kibírni, bízom benne, hogy napról napra jobb lesz. 

Hát ez van. Rám jár a rúd, el lehet mondani...

Réka ofője írt egy levelet, kiemelek pár témát:

- érdemes figyelemmel kísérni annak felsőoktatási intézménynek a programját, ahová készül a gyerek, mert az új rendszer szerint az egyetemi karok döntik el, hogy ki mire ad plusz pontot. Lesznek lehetőségek pontok gyűjtésére, aki nem tud emelt érettségivel vagy felsőfokú nyelvvizsgával elég pontot szerezni. 

Hát hirtelen mini pánikba estem átmenetileg, mert még az emelt töri sem biztos, az emelt német sem biztos, lehet, hogy nyelvvizsga lesz németből, de az angol középfokban is reménykedem egyelőre, hogy jövőre meglesz...Még minden olyan képlékeny, de már egyetemet kellene választani? Még a gazdasági, jogi, bölcsész irány sem biztos. Na mindegy, majd alakul ez is.

- az iskolapszichomókus szerint sok a szorongó gyerek a suliban, nagyon sok...Javaslatokat várnak, hogy mivel lehetne csökkenteni a szorongást. Most írjam be javaslatként, hogy előre bejelentett, világos témakörrel, kellő mélységben leadott anyagból írt dolgozat sokat lökne a témán. Nem az, hogy mindenből felelnek minden órán szinte, ami azért komoly stressz...Én mindenesetre nem szoktam reagálni a rossz jegyekre, esetleg arra biztatom Rékát, hogy próbáljon javítani így vagy úgy. Szerencsére sok rossz jegye nincs egyébként, a matekra egy kicsit jobban oda kell figyelni.