2017. augusztus 22., kedd

Apró tervek



Újabban egyre többször elfekszem a nyakam éjjel. Ilyenkor reggelre úgy ébredek, mint akit agyonütöttek. Csillagokat látok nyakfájdalomtól. Biztos meszesedés. Még újabban, reggelig sem vár a nyavalya, már hajnal 3-4-kor arra ébredek, hogy jaaaaj, de fáááj a nyakam. Hol itt fáj, hol ott fáj, valahol mindig fáj. Olvasáshoz már nem kell a szemüveg, mint ahogy a nagyon apróbetűs feliratok kibogarászásához sem. Nem tudom eldönteni, hogy ez jó hír vagy rossz hír. 

Ahogy trappolok fel a lépcsőn, a bokámban valami folyton kattog. A térdem is szokott fájni. Még mindig halogatom a hajfestést, pedig nem kellene. Múltkor az egyik kollegám (mind harmincon innen, amit valahol baromira irigylek) megjegyezte, hogy én már döngetek a negyven felé, ugye? Hirtelen bóknak tűnt, hogy nem nézte ki belőlem ezt a súlyos kort, később jöttem rá, hogy tulajdonképpen akkor annyinak nézek ki majdnem, amennyi vagyok??? Ami persze nem gond, nincs abban semmi, főleg smink nélkül és munka után....csak hát izéééé....Mindent összevetve: félelmetes az ütem, ahogy öregszem.

Még 9 nap és 14 óra a tanévkezdésig. Neeeem tudom felfogni, hogy telhetett el ilyen gyorsan ez a fránya vakáció. Összeírtam a gyorsan elkészíthető vacsik listáját....most itt nem teszem közkincsé, de ilyesmi kategóriák vannak, hogy aszongya:

olasz kaják: spagettik , lasagne stb.

gyors gyorskaja: gyros pitában, hamburger, hot dog, melegszendvics, omlett, lángos

tipikus kedvencek: paprikás csirke, meggyszósz és főtt krumpli, tepsis sültek egészben vagy részben, vadas szelet tésztával, oldalas.....brassói, chilis bab 

főzelékek: borsó, bab, tök, spenót, burgonya, alma

levesek: lencse, gulyás (na jó, ez nem gyors, de ha készül, több napig elég), gombóc levees, paradicsom, borsó, bab

Jó egy helyen tudni minden kaját, amikor éppen fogalmam sincs, mit főzzek a jövő hétre. 

Ennél is kritikusabb a reggelik kérdése. Nem tudom, említettem e a kis cuki nyári szünetem előtt, hogy Réka lemondatja velem a sulis tízórait és csak ebédet/uzsit fog igényelni. A tízórait én fogom neki csomagolni. Egy kicsit remélem, hogy olykor vesz egy klassz szendvicset a büfében, egész pofásakat kapni olykor. Zalán nyilván más eset, ő kapja majd a sima sulis tízórait és csomagolok is majd neki falatkákat. Ha már Rékának úgyis alkotnom kell. Persze DTKriszta csodás dobozait nincs esélyem überelni, egyrészt, mert a gatyám nem akarom rákölteni Réka tízóraijára, másrészt meg mert egészen biztos vagyok benne, hogy a hétköznapok rohanásában ilyesmire nem lesz időm. Így is egész fárasztó lesz fél hat után feltápászkodni, csak hogy mindennel időben elkészüljek....Na szóval reggeli listát is írtam, mi mindent kaphat Réka a dobozába.
- kenyér a pékségből (csúcsminőség) vagy kifli (dettó). Gondoltam rá, hogy süthetnék is kiflit, de aztán ezt elhessegettem....Nekem is csak 24 óra egy nap.
- feltét: sonka, csemegeszalámi (Pickhez hasonló, Rákóczi, olykor Pick), E betűben szegény egyéb felvágottak, már ha vna ilyen.....alá vaj, máskor sajtkrém, amolyan Philadelphia féle vagy azok olcsóbb megfelelői. Zöldség: uborka, paprika (savanyú vagy friss). Kaphat még:
- sajtos szendvics 
- halas
- sült husis
- májkrémes (hagymás vagy zöldfűszeres, de ippen lehet sima is)
- padlizsános
- tojáskrémes
- túrókrémes (na mondjuk ezt nem biztos, hogy meg is eszi)
Ha elunja és rájövök, hogy nem eszi meg a kosztom, előfizetek újra tízóraira. Semmi pánik.

A csemeték ünnepi rucija az évnyitóra immáron készen áll. Réka kapott Auchantól egy szoknyát (mármint persze nem jöttünk el fizetés nélkül) - hoppá, jut eszembe, nincs is még fehér harisnyája, muszáj lesz a héten még azt is venni. Zalán magára kapja majd az ovis ballagó hacukáját,cipőt pedig végül nem ünneplőt vettünk, hanem egy fekete sportcipőt. Van rajta egy kis fehér pipa...Arra a két órára jó lesz, talán nem az ő lábát fogja bámulni egy emberként az egész tanári kar. Tibi felajánlotta, hogy fekete fóliával letakarja a fehér pipákat, de én nem hiszem, hogy szükséges lenne. Tekintve, hogy a fél felső tagozat rojtos farmerban és csukában slattyog majd a sportpályára - tapasztalataim szerint....Kitűző, sulis kendő rendben, Zalán majd az évnyitón kapja meg a maga adagját, ha felavatják. Holnap máris szerda.