2017. június 9., péntek

Sírós nap

Ezen bőgtem rögtön reggel, amikor még ki sem keltem az ágyból. 
https://www.youtube.com/watch?v=hADMfcfuNpk&list=PL4Sf-c_yuerDvKZzNT4Bl_zQeFF6dFr90&index=1

Érdemes megnézni, rögtön az első videó, Chikán Éva tanárnő a Piaristáknál. Ha fiú lennék és 12-14 éves és okos és logisztikailag megoldható lenne, ide szeretnék járni. A vécén később el is gondolkodtam, hogy nekem általános iskolában és gimiben volt e ezt a szintet akár csak megközelítő tanárom....Főiskola más téma vagy az egyetem, ott már simán. Azt remélem, hogy Rékát sikerül olyan oktatási intézménybe juttatni (vagy akár ott is van már), ahol lesz olyan tanára, aki meghatározó lesz az életében. Hihetetlenül és kimondhatatlanul sokat számít. Én hiszek abban, hogy sok ilyen tanár van. Divat őket szidni és sajnos sok esetben nem alaptalanul, de mégis vidámabb dolog a jóra koncentrálni és abban bízni. És van másik oldal is.

A minap az egyik anyuka az osztályból feltette a fészbukra a fia matek tz-jét, hogy az az idióta osztályfőnök szándékosan nem adott pontot a gyerek hibátlan matek feladatára. Egy pontot levont, mert a rajzon a fiú kerületszámítás keretében nem jelölte be a két méter hosszú kaput. A kerítés hosszának számításakor figyelembe vette, levonta, ahol le kellett, de nem rajzolta be. Hát nem gonosz, velejéig romlott, ráadásul az év végi dolgozatban teszi ezt meg, ami befolyásolja az év végi jegyet. Pfff...így nem lesz ötös a gyerek. Sír, rí, az anyuka. Bevallom, először érdeklődéssel olvastam, aztán én is vettem a fáradtságot és tanulmányoztam a feladatot, RAJZOLJ ÉS SZÁMOLJ, ott volt fehéren, feketén. Na itt már hátradőltem egy picit, hogy az az egy pont nem a maffia műve vagy valamely ellenséges pedagógusé. Tényleg, hamarosan két matek tanár is megjegyezte, hogy a dolgozat korrektül van javítva. Viszont amikor az anyuka tovább pörgött, kezdtem kissé rosszul lenni. Szerinte ugyanis a kapu a kerítés része, úgyhogy nem is kellett volna a kerítés hosszából levonni semmit. Hupsz! Van, akin kifog a harmadikos matematika, pontosabban nagyobb a szája, mint az esze. Pedig diplomát szerzett valahogy, ráadásul reál terülten. 5 perc múlva eltűnt a facebookról az egész bejegyzés, hála az égnek, nem maradt nyoma sem. Valószínűleg felbukkant egy harmadik matek tanár és annak végre elhitte az illető, hogy mekkora szamarat csinált magából a nyilvánosság előtt....Ilyenkor jövök rá, hogy nem is vagyok olyan hülye. :) 

Szóval nem könnyű a tanároknak sem, ilyen erős képességű szülőkkel. 

Másik bőgés inkább frusztrációs eredetű. Tegnap a játszótéren összefutottam az ovis szülőkkel. Mesélték, hogy a környezetükben mindenhol pörögnek az ingatlanok, akár egy nap alatt elkelnek, alku nélkül. Persze elsősorban panelről beszéltek, de nem kizárólag. Délután beszéltem az ingatlanossal, hogy akkor szombat délelőtt jöhetnek lakást nézni, itthon leszünk. Azzal a vevővel, akit hétköznap nem tudtunk fogadni. Erre este ír egy sms-t, már fel sem hív, hogy a vevője nem tétlenkedett (így írta) és már vett is lakást, úgyhogy szombaton már nem jönnek....Hát tudtam volna pityeregni, de közben Réka haza jött a kirándulásból, úgyhogy nem értem rá. Jaj, jaja, jaj... hiába, nem az a sorsunk, hogy eladjuk a kéglit valamiért....Ez van. 

Réka lángoló piros körmökkel érkezett haza a táborból, állítólag az egész osztály - legalábbis a lányok - megirigyelték a körmeit és mindenki ki is festette. Ezek szerint a piros körömlakkot elfelejtettem kitenni a neszeszeréből, nyugtáztam. ...