2016. január 28., csütörtök

Második fázis



Gondoltam, mire 5,5 méternyi anyagot felszabdalok, az beletelik némi időbe, úgyhogy akár bele is kezdhetek, ahogy az aprónép elhagyta a "bázist". (És igen, nyolcra Zalán is az oviban pislogott. Puffogott, akár egy vipera, de nem vettünk róla tudomást. ) 

Egyelőre itt tartok.


Sajnos a kép nem adja vissza csak a formát, a színt kevésbé.  Zöld és türkiszkék a farok alapszíne, oldalán figyel néhány fekete is. Barna tüllt nem kaptam. Nagyon szép az anyag, csillámok vannak rajta (most már a szőnyegen és rajtam is mindenütt) és sokkal puhább, mint annak idején Réka balerina tütüje. Direkt kerültem azt az anyagot, hiába volt abból valódi királykék. A rózsaszín tütü szinte véresre dörzsölte a karját délutánra a farsangi ugrabugrában. Tartása meg tán - ebben a mennyiségben - ennek is van. Simán.

Meg vagyok elégedve nagyjából az eredménnyel. Maradt kb. egy méternyi anyagom összesen a két színből, azt arra tartalékoltam, hogy ha korrekcióra szorul a farok, legyen rá lehetőség. Ahogy elnézem, a rövid és a hosszú farktollak rendben vannak, a közepes hosszúságúakra még gyúrni kell. Hogy olyan...átmenetes legyen, nem szeretnék feltűnő különbségeket hosszban. Ám ha így marad, már az sem baj. Rékára kell még próbálni és a bokahossznál hosszabb tollacskákat lenyisszantani. Lehet, hogy ő sikoltozni fog, de nem szeretném, ha hasra vágódna a jelmezben. Fő a biztonság, ugyebár! Úgy néz ki, filcből nagyjából 8-10 dísztollat kell majd  barkácsolni, ehhez barna, világkék, sötétkék és zöld filcet fogok használni. Csak a zöldet kell varrni a barnára, a többi ragasztás. Így is tartok a varrástól. Még stoppolásban sem vagyok egy bajnok, de majd nagyon igyekszem, hogy szép legyen. 

Ma reggel, ahogy a ruhás Rékán végignéztem, bevillant, hogy az a türkisz blúz, ami éppen volt rajta, talán elég pávás farsangi jelmeznek is. Van egy szép mélykék pólója is, de gyanítom, hogy ez a páva ilyen türkiszes lesz. Fekete cicanadrág és kész. Kezdem várni a farsangot, hoppá!