2016. január 26., kedd

Páva



Minden évben egyik rémálmom a fenyegetően közeledő farsang. Annyira úútálom, hogy nem tudom elmondani. Idén valahogy inkább a közömbösség volt jellemző a hozzáállásomhoz, "minden relatív" alapon, amíg pár napja ki nem derült, hogy némileg elnéztem a dátumokat. Zalánék farsangja valóban március elején lesz, ám Rékáéké már február elején. Hoppá! 

Aztán amikor elhangzott Réka szájából, hogy a maszkabál "jövő szombaton" lesz, ez annyira rosszul csengett, hogy fejemben rögtön kigyulladtak a vészfények. Egyetlemn egérutat láttam azért, mégpedig hogy el sem megyünk, ám ezt Réka hamar szétoszlatta, mondván, hogy ő fellép a tánc csoporttal. Nagyszerű.... Jövő szombatunk tehát fél 9 től foglalt, sulis farsang címén. Tavaly megúsztam hála az influenzának....na akkor már inkább a farsang, hiába irigyelt akkortájt néhány anyuka. 

Réka ma el is csicseregte az ofőnek, hogy ő tulipán lesz a farsangon, megragadva az egyik ötletemet, amit magamban hangosan morfondírozva, bajszom alatt motyogtam a napokban. Kérdeztem is tőle, hogy honnan fog beszerezni vajon jelmezt, úgy szeretném tudni. Tulipán. Én varrni nem tudok, karton jelmezről hallani sem akar...szóval? Hallgatott, mint a ponty.

Hát úgy tűnik, a gond, mint mindig, az enyém marad, mármint a jelmez kivitelezésének a terhe. Zalán farsangja még fényéveknyire Rékáéhoz képest, úgyhogy azt most félretesszük (Ő Optimus akar lenni...no comment) és fókuszálunk Rékáéra. Nézgelődtem a neten, végül ez tetszett meg. Szerintetek?





Ha nem kapnék hozzá a rőfösnél alapanyagot, akkor pedig:

(forrás: a net végtelen világa) 


Ha egyik sem, akkor maradunk itthon a fenekünkön és fánkot sütünk. Megkönnyebbültem. Talán még túl korán, de legalább a töprengő-tépelődő fázisnak vége. :)


Régi képeim




Betty-nek küldöm ezeket a képeket elsősorban, tőle kaptam facebook-os felkérést, melyet itt teljesítek. 



1976- 8 hónapos voltam ezen a képen kb....Az a falvédő még mindig megvan. 






1977- Egy éves elmúltam, amikor beköltöztünk az új házunkba, ugyanabban az utcában. Itt már nagyobbacska voltam, talán kettő? A ház még nem volt teljesen kész, a külső burkolat hiányzott és az emelet sem működött. Apu a mostani hálóban alakította ki műhelyét.




1979- Óvodás. Elmennék fiúnak, lánynak egyaránt. Főleg ebben a kantáros nadrágban. A bilifrizura akkoriban kötelező elem volt a rövidebb hajúaknak, nekem meg mindig az volt. 



1980- Ovis ballagáson. Imádtam táncolni és énekelni akkoriban. Anyu kórházban feküdt, a szoknya cipzárja pont az évzáró előtt adtam meg magát, úgyhogy egy biztostű választott el és apu imádsága attól, hogy a szoknya a bokám körül végezze. Ügyet sem vetettem rá.




1992-Szalagavató előtti főpróba estéjén. Nem túl éles, de elmegy. Így utólag borzasztó volt a táncunk, ahogy a többi is....te jó ég!...



1996- Egy angol pub-ban. Akkoriban pont 20 kilóval voltam kevesebb!!! 
Még nem szerettem a sört, de jól mutatott a kezemben a fotón, gondoltam én!




Szintén Anglia, egy emeletes buszon késő este


2003 - Keszthely, nyaralás. Ez nem is volt olyan régen a többihez képest.
Még sehol nem volt semmi bébi, mégis be kellett húzni a hasam. Igen, ez be van húzva. :)