2012. november 11., vasárnap

Helyzet

Nem hittem volna, de így van. Továbbra sem gyógyultunk meg. Réka sem. Ugyanúgy áll szegénykém kb. ahogy egy hete. Vagy akár kettő. Nappal köhécsel (jó rondán, mélyről), este illetve ha lefekszik, fuldoklik. Én már nem tudom, mit tehetnék, hogy ez az egész véget érjen. Nem tudok jobbat, mint hogy hétfőn visszamegyünk a doktornőhöz. Közben kicsit félek is, hogy nincs e valami rejtett baj, ami ezt okozza....amit eddig nem láttunk....ugyanakkor mivel magam is hajszálra ugyanazt élem át, mint Réka köhögésileg....talán mégsem lehet akkora nagy baj. (A két pasas hála az égnek egyelőre tünet- és panaszmentesek.)

Persze, ha belegondolok vagy használom az eszem, gondolhattam volna, hogy amit nem oldott meg sem Rhinatiol, sem ACC sem lándzsás utifű, ami Rékánál csodaszer számba megy sok esetben, ott  ez az "izlandi csoda" (van neki ára, magas!)  sem hozhat  áttörést. Nem örülök, hogy igazam lett, egyáltalán....

Azt hiszem, egy éves volt Réka, amikor egyszer karácsony táján nagyon beteg lettem megfázásilag. Nos, azóta rettegek csendben, ha érzem, leteper a nyavalya, hogy csak AZ a köhögős frász ki ne törjön rajtam. De szomorúan tapasztalom, hogy ami addig sosem történt velem, azóta egyre gyakrabban. És most is!!! A legrosszabb benne, hogy nem tudok aludni a köhögés miatt..... Inkább választanám a fejfájást, orrfolyást, rossz közérzetet, bármelyik rosszat, ami a megfázással jár....de ez az alvástól megvonás egészen ki tud készíteni pár nap alatt is. Persze napközben sem habos süti az életem a kehegéstől, de bezzeg a Tesco-ban vásárolván egyszer sem akartam megfulladni. Ami különben tök jó, mert hogy is nézett volna az ki. 

A menetrend úgy néz ki, hogy éjjel 10-11-12 óra tájban szépen nyugovóra térünk, majd én negyed órán belül szétköhögöm a tüdőm fekvő helyzetben, egészen a fuldoklásig és öklendezésig. Ekkorra jó esetben már mindenki alszik, Tibi talán horkol is, mikor hogy. Ezt (mármint a köhögést) kellőképpen megelégelvén feladom az alvás projektet átmenetileg, kikászálódom az ágyból és a nappaliban letelepedve olvasgatok, neten keresgélek, böngészgetek....A krákogás teljesen megszűnik, főleg, ha iszogatok is valamit. No nem jégerre kell gondolni, bár lehet, az már helyretett volna. Hársfa tea, gyerek tea, csipkebogyó tea, narancslé...mikor mi piszeg a pohárban. Most ippen narancslé....

Tényleg, egyébként nagyon fura, de rengeteget iszom egy nap. A veséim biztosan örülnek valahol a szokatlan mennyiségű melónak. A hólyagomnak nem tudom, mi a véleménye a helyzetről, de ma már eszembe jutott, hogy akár ki is költözhetnék a toalettre, annyit látogatom. Vagy kényelmesebb lenne katéterrel az életem, bár nem tudom, milyen lehet az, talán nem vágyálom kategória. Na mindegy...Legalább méregtelenítek. Már ha napi 3 liter tea elfogyasztása annak számít (cukor és citromlé kellőképpen adagolva)...

Aztán.....- visszatérve az előző témához - nagyjából hajnali három óra körül merészkedem újra a puha ágyikó közelébe. Akkorra fáradok el zsibbadtra. Olyankor némi férjébresztő köhögés hullám után elalszom. Bizonyára, mert nem sokra emlékszem a sötét éjszakából. Hétvégén ez még okés menetrend, de hétköznap nem nagyon elengedő 3-4 óra szunya...Nekem semmiképpen.

Hát így vagyunk mostanság. 

Réka ma megkapta az ajándékait, a névnapikat. Felköszöntöttük "legszűkebbcsaládilag". Nagyon helyes volt, este, ahogy lefektettem, oda súgta, hogy köszöni szépen a sok ajándékot, úgy örül nekik! Tibitől kapott egy csokor virágot, három szál pici tulipánnal, aztán én átnyújtottam neki egy táskában a közös ajándékot, egy társasjátékot, egy csomag kártyát és egy foglalkoztató füzetet. 

Este sütöttem neki (illetve együtt sütöttük, ő főleg nyalakodni segített) egy tortát, amit holnap majd jól megeszünk a "nemannyiraszűkcsaládi" névnapi bulin. Remélem, jól fog sikerülni. A piskóta klassz lett, a krém, amit főztem hozzá fenséges......csak az a nyavalyás tejszínhab. Már megint nem verődött fel nekem kellőképpen....talán mert nem volt alkalma elég időt pihenni a fagyóban, nem tudni. Minden esetre, holnap délelőtt dekorálom a tortát, úgyhogy a maradék 3 deci tejszínnek innen üzenem, hogy nagyon ajánlom, engedje magát felverni, máskülönben nagyon pipa leszek. 

Nohát ilyen bejegyzéseket tudok alkotni hajnali fél három tájban.....Nem semmi, mi? :))