2017. szeptember 16., szombat

Két hét után


Nem is tudom, kell e írnom ilyen összefoglalót, hiszen a lényeget leírtam, de azért: 

- A tervekkel ellentétben én hozom haza mindkét iskolatáskát a suliból délután az esetek többségében. Zalán hátán durván néz ki a táska, pedig nem pici a fiú, szóval volt már, hogy azt csináltam, hogy Rékáéba pakoltam át ezt és azt, majd a hátára adtam és úgy hozta haza. Réka Budmil-ja tök kényelmes még csurig megrakva is.  Mielőtt a suliba indulok, le szoktam pakolni minden tatyót és ki van zárva, hogy a suliból még beugorjunk a kisboltba, akkorla lúzer nem vagyok. Inkább hazacuccolunk és átiramodok egyedül, ha mondjuk nincs tojás a kekszhez, amit sütni szándékoztam, mert elfelejtettem, hogy a rakott krumpli eléggé apasztja a tojás készletet.

- Kiderült, hogy a 134-es tornapóló baromi nagy Zalánra (pedig amúgy  maga a méret nem), úgyhogy azt nem tudja viselni tornaórákon. Helyette múltkor beletettem a cumójába Réka Decathlonos pólóját (sima fehér 590 Ft-os). Veszettül meg voltam magammal elégedve. Csak nem számoltam azzal, hogy Zozóm nem fogja felismerni a pólót, ha esetleg már nem lesz rajta. Nem tette vissza a tornazsákba, valahogy leesett a fogasok alá és amikor a tantónéni megkérdezte, kié az a póló, nem jelentkezett, mert fogalma sem volt róla, hogy az övé. HIszen nem is az övé. Legalább azt beleírhattam volna, hogy DÁVID GYEREKEK, úgy mindenki tudja, hogy melyik klánhoz tartoznak, hát nem?

- Délután mindig utoljára távozunk a suliból, mert ezek ketten nem akarnak elválni egymástól a cimbijével. Pénteken már baromira elegem volt belőle, előadtam a hárpia anyát, hogy az életben többet telefont és minecraftot nem lát, ha első szóra nem jön velem haza. Ugyanis el szoktam bújni a bicilitároló mögé és nekem 8 óra meló után semmi kedvem még a gyerekeket is kergetni a suli udvarán. Majdnem két hétig vicces volt, de inkább csak első két nap, de utána nem, elhihetitek. Közben hiába pattogtam tegnap, ha Réka zenetanárjánál fél hat előtt 5 perccel végeztünk...na mindegy.

- Tanulmányi előmenetelével kapcsolatban meg vagyok elégedve. Nagyobb a találati arány a matek könyvben (helyes találatra gondolok), mint Rékáéban, aki a kísérletiben annyi baromságot beírt már megoldásnak, hogy komolyan elgondolkodtam, minek a napközi??? Hol van benne ennyi ész?

- Reggel nem gond az ébredés, de a lefektetés 9 órakor annál inkább. Immáron fél  10-nél tartunk, amikor villanyoltás van. Akkor viszont gyorsan elszenderednek szerintem .Ami a legjobb, hogy nem rimánkodnak: "Anyaaaa....ti is gyertek aludniiii!.....", koppkoppkopp..... A fél 10-en feltétlenül változtatni kell, 8-kor mese az ágyban, fél 9-kor már csak a kislámpa ég, 9-kor meg az sem. Ez a cél. Persze ha ötkor esünk haza, akkor ezt nehéz abszolválni.

- Házira kb. fél órát fordítunk itthon, sok mindent megcsinál Zalán a suliban. A német szavakat ki szoktam kérdezni, bár sok mindent még nem tanultak. Mivel az elsős matek anyag már benne van, amiatt nem aggódom, szerintem az írással nem lesz gond, mármint a folyamatossal, az folyékonyabb olvasáshoz is meg van minden alapja. Rékáék még ismételnek.

- Mivel a suliban kicsit a tornaterem, Rékáék hetente kétszer átjárnak egy másikba, állítólag futni, mégpedig dupla órában. Fura, hogy "csak" 3 tesi van, Réka ugye leadta az atlétikát és a karaktertáncot is. Hála az égnek!

- A gyerekeim fényevők a suliban is. Két szelet kenyérből készítek szendvicset minden reggel, vékony szelet kenyérrel. Ezt háromszög alakra vágom, máskor kockákra, máskor pogácsa szaggatóval kerek kis szenyókat fabrikálok héj nélkül. A maradék kenyeret megeszem én reggelire. Nem tudom, ezt mikor unom meg és vágok be a dobozba reggelente egy sima vajas-szalámis szendót....  Na most fél szendvics elég Zalánnak tízóraira és uzsonnára is, igaz, ő kap mellé pótlást a suliban.....Ha én is ennyit ennél, biztos éhen haltam volna már....

- Állítólag, amióta csak 11-ig van büfé, tömegnyomor van előtte minden szünetben, úgyhogy a rántotthusis szendvicsek nem tudom, létezneke e még.... Marad az én kajám Rékámnak 

-  Zalánnak - ahogy írtam- nincs különórája semmi. Szerintem Rékának sem volt még elsőben, de majd visszaolvasom magam a blogban. Á, inkább nem.  Zalán osztálytársai közül többen jelentkeztek furulyára....hát ők tudják, szerintem elsőben korai, főleg kéttan mellett, főleg 5-7 tesivel, de persze mindenki maga dönti el. Szerintem első gyerekesek. 

- Kérdezte ma a szomszédnéni, hogy mikor kezdi Réka tanulni a másodnyelvet, ami a mi esetünkben az ángol. Ez jó kérdés egyébként, marha jó kérdés, mert fogalmam sincs. Mindig úgy van, hogy majd jövőre. Most is. Pedig nem biztos, hogy abban az évben kellene belefogni, amikor felső tagozatba lép a gyerek. Hozzáteszem, hogy nem féltem Rékát a felső tagozat gyötrelmeitől, nehéz volt a harmadik is, fos volt a tagozatos felvételi miatt a második is, a negyedikről meg még nem tudok nyilatkozni. Szóval ötödikben kezdi, mondom ezt most. Addigra kiderül az is, mit akar a vívással, folytatja e vagy sem. Ha a fuvola a miénk lesz, az nem lesz kétséges, hogy a fuvolát folytatja, legalábbis melegen ajánlom neki.  A haditerv az, hogy nyolcadikra, első gimire lesz egy stabil középfokja németből és akkor érettségiig, de inkább harmadikig abszolvál egy angolt is. Persze ha akarja. Ami azt illeti, Zalán angol szókincse egyelőre veri Rékáét, hála neked Minecraft! Zalán esetében másodnyelv nem jön szóba egyáltalán általánosban.  Pont eléggé fogják nyomni a németet...Ennyi. 

 - Tantó néniket nem láttam a szülői értekezlet óta és nem is fogom majd csak az október végi fogadó órán. Jó, nem? Nem. 

- Kitöltöttem a nyomtatványt, amit ha aláír a szolfézs tanár, majd aláír a diri a suliban, hétfőnként ebéd után hazajön Réka a suliból tanulni, hogy aztán fél ötre visszabattyogjon szolfézsra. Hogy a kettő között megtanulja e a leckét kellőképpen vagy viberen fogok vele tanulni a céges mosdóból, még nem tudom.....Szerintem a mosdóban már nincs is Viber.... 

- Az 1 A- ról, mint osztályról nem tudok semmit, még a szülőin sem volt szó róla, hiszen 2 nap telt még el a suliból akkor. Remélem, jó kis banda lesz és összekovácsolódnak. 
- Döbbenet, hogy a 4.B-sek mekkorára nőttek röpke 3 év alatt. Pont 3 éve pöttöm kis cukorbogarakként futkároztak ugyanazon a folyosón, ahol Zalánék, most meg hatalmasak.... Nem tudom, mit fogok mondani, ha nyolcadikosok lesznek, szerintem semmit, csak spontán elbőgöm magam a puszta tény hatására.  
- Na most kell a gép Tibinek, új mániája a napelem illetve napkollektor....SZóval pááá!

Réka rajzol








Az ugye nem újság, hogy Réka egész jól rajzol. Másfél évesen ismert minden színt, a bordót, szürkét és vajszínűt is. Nagyon sokáig nem lehetett eltenni a nappali asztaláról a ceruzákat és a rajzfüzetek garmadáját. Igazából most sem nagyon lehet, csak már a saját íróasztalán tárolja őket és a rajzeszközök széles skáláját. (Tanulni nem ott szokott, tiszta anyja) Azt nem mondom, hogy zseniális szintű a rajzkészsége, bár engem újra és újra meglep azzal, amit rajzol. Tibi szerint meg csak technikákat kellene tanulnia és lehetne akár zseniális is. Én ehhez nem értek, mert bár jobban rajzolok, mint anyukám, aki csak a pálcika emberig jutott (pedig gyönyörűen hímzett géppel, kézügyessége van), azért azt sem mondanám, hogy tudok rajzolni. 

Mindig vannak aktuális témái, korszakai. Most jutottunk el odáig, hogy saját kreálmányai, figurái vannak, melyeket az LPS és MLP világából gyúrt - szerintem - össze és hozzátette a saját ötleteit. Ezekből történeteket gyúr, lerajzolja, majd kiszínezi. Ez a színezés egyébként új dolog, sosem érdekelte, de most valahogy mégis. Most lefotóztam néhány rajzát, sajnos nem adja vissza egészen a kép az "élményt", mert telefonnal fotóztam, de azért mégis legalább tudok valamit mutatni. :) 

Nekem olyan érzésem volt, hogy valahonnan másolta ezeket a figurákat, de nem. Ezek szabadkézi rajzok, raját kútfőből. Hű....