2024. február 29., csütörtök

Csütörtökön

 

Valószínűtlenül meleg volt/van a héten. Már az ibolya virágzik a kertben és a nárcisz is kinyílt. Holnap március, úgyhogy most már jöjjön a tavasz, nem kérünk a télből. A hóvirágot szinte átugrottuk. Mármint elég rövid volt a tél és március végén húsvétolunk.

Nincs semmi izgalmas, a melóban minden rendben és nyugis a helyzet, bár lehetne nagyobb forgalom, remélem, márciusban mindenki faanyagot akar majd venni max mennyiségben. A héten a nagyker partnereket világítottam át fizetőképesség szempontjából, holnap még a heti piaci híreket kell megírnom és ki is tör a hétvége. 

Aktuális kaják a hétvégére:

- almáspite (van még alma a fagyasztóban, el kellene már használni)

- házi hamburger (ehhez venni kell marhahúst)

- brassói - van bőven comb a fagyóban. Ebből máris látszik, hogy átnéztem a fagyasztószekrény aktuális készletét és levontam a kellő következtetéseket. 

- sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve - nekem ez most a top kedvencem + burgonyapüré

De majd csak szombaton kezdek sütni-főzni a hétvégére, holnap rendelek valamit, a péntek mindig ünnep. 

A héten egész sokat tekertem a bringán, általában 10 km hegymenet nekem egy óra és kb. 1000 kalória. Ennyit ír ki a gép, de szerintem 500-at sem égetek el, a felével számolok mindig. Húsvétig jó lenne még 1-2 kilót fogyni, akkor úgyis visszahízok legalább egy kilót, annyira szeretem a húsvéti kajákat.....

Anyukám említette, hogy nagyon kívánja a kocsonyát, de ő már nem főz..... Erről eszembe jutott, hogy főzhetnék én is, bár soha életemben nem készítettem még, de talán nem lehet olyan bonyolult? Hasonló lehet, mint egy húsleves. Majd némi kutatómunkát végzek a témában. Valami füstölt és valami, amitől kocsonyás lesz a kocsonya és nem leves, na ez a kettő biztos kell hozzá. Lilahagymával, kenyérrel imádom. 

Netflixen nincs semmi, HBO Max-on a Sheldon-os sorozatot nézzük, 6. és 7. évad, bár Zalán elkezdte nézni az első évadtól, mikor nem vagyok ott....Plusz megy a True Detective, de abból nekem egy rész elég volt. Jodie Foster miatt azt is, szerintem nem a legjobb évad. Inkább olvasok, most éppen RÉka 10es töri könyvét. Olyan apró betűvel van szedve, hogy önmagában azért felbosszant, mint tankönyv. Nem csoda, hogy szegény gyereknek szemüveg kell. Igaz, nem is tanulnak a tankönyvből állítólag, olyan rossz. Na majd ezt kiderítem.