2016. április 9., szombat

Balhé az uszodában


Azon gondolkodtam leírjam e, mennyire közönséges ez vagy csak simán vicces...vagy egyik sem. Na mindegy, az van, hogy az uszodába tartva mindig elsétálunk a nődokim rendelője előtt. Pár hónapja tájékoztatott Tibi, hogy látta a dokit a vadiúj BMW-jével...pedig az az autó sem volt éppen csotrogány, amivel akkor járt, midőn én Zalánnal "terhesgondozódtam" nála. Node azóta eltelt kemény hat év. Ahogy pénteken slattyogtunk az uszoda felé, megakadt a szemem a kocsin, ami pont a rendelő előtt állt és vagyok olyan rutinos, hogy tudjam, pont rendelt is a doki elvileg. Szép autó, nem mondom, csillog-villog. Aztán megláttam a rendszámot. L I K, hehehe.... Végülis testhezálló egy nőgyógyász esetében. Ugyanakkor fene tudja, nem 100%, hogy az ő autója.... 

Nem is erről akartam pötyögni, hanem ami az uszodán belül történt. Az órát, mint mindig a mély vízben kezdtük, az úszni már tudok a mélyben bizonyíthatnak. Zalán merült negyedjére, természetesen mellen. Nagyjából két hete (annyi biztos) tempózik Zalán a mélyben, azóta sokat nem fejlődött az úszása. Általában a mellet gyakorolja a tanmedencében is és a háton siklást, elhanyagolható mértékben a gyorsúszást, inkább csak a lábtempóját deszkával a kezében. 

Ezúttal a mély vizes úszás csaknem botrányba fulladt. Gyuri nem is engedte, hogy visszafelé bármit műveljen, elég volt az "oda" produkciója. Zalán ellökte magát a faltól, majd kb. 3-4 tempó után kievickélt a partra. Újabb két tempó, újabb kikönyöklés a partra. Gy. úgy ordított neki, hogy lassssabban, lassssabban, hosssszú kartempó, széles.....Zalán nem figyelt oda, nem csinálta,úgyhogy egészen végig a második lépcsőig egyre másra kikönyökölt. Gy. nagyon mérges volt rá. Oda is jött hozzám, hogy majd a végén beszéljünk, tervez egy nagy leszidást, mert a pasi nagyon rosszul szerepel az órákon és valamit tenni kellene, mert ez megy harmadik hete...Meg kell tanulnia, hogy vannak következményei a dolgoknak, az életben is így van. Beleegyeztem.

Ahogy ballagtam vissza a tanmedence felé, azért voltak kételyeim, azon filóztam, honnan veszi, hogy rossz lesz a pasim teljesítménye? Talán a jövőbe lát? De igaza lett, Zalán többnyire elbliccelte a feladatokat, a kiadottat nem jegyezte meg (pl. oda mellúszás, vissza gyors lábtempó) , fogalma sem volt, mit kell csinálni, ami Gy. egyik vesszőparipája. Általában a mell és a gyors lábtempó ötvözetét produkálta visszafelé menet, ami szerintem egész vicces volt, Gy. szerint nem annyira. Kétszer megállította, megtudakolta, mit kellene csinálni és miért nem az van a gyakorlatban, kétszer, láttam, ráhagyta...csak nyugtázta, hogy megint "lóg" a gyerek. 

Óra után a vidáman lubickoló Zalánhoz nehéz volt odaguggolnom, még akkor is, ha tudtam, hogy sáros. Az én pici anyai szívem!! Gy. elmondta a fülem hallatára, hogy egy nagy nulla volt a mai óra teljesítménye (is), a dolgok könnyebb végét fogja meg, nem kommunikál, nem figyel, a mélyben nem csinálja azt, amit mond neki és ennek minden bizonnyal hét végén meg lesz otthon a következménye.....- és jelentőségteljesen rám nézett. Mire én kinyögtem, hogy de meg ám!  Hisz így beszéltük meg. Azt is, hogy kivételesen hétfőn beiktatunk egy rendkívüli úszás órát, hogy a leckét eképpen zárjuk. 

Én jobban híve vagyok a jutalmaknak, mint a büntetésnek. Valahogy a büntiket nem is mindig tudom betartani, elfelejtem, megsajnálom őket, legyintek....és erre már a gyerekek is rájöttek.... Jutalmazni pedig mennyivel könnyebb és vidámabb dolog. Mikor kettesben maradtunk Gyurival, mondtam is neki, hogy nem tudom, mi várható még itt, jelen pillanatban Zalán nagyon dühös. Azt felelte az nem baj, sőt.  Csakhogy általában ilyen esetben Zalán lehúzza a rolót a megleckéztetője előtt (jelen esetben Gyuri az) és még nem volt rá példa, hogy felhúzta volna. Mindketten kíváncsian várjuk, mi lesz hétfőn, a következő úszás órán. 

A mini büntetés sorozat ott kezdődött, hogy Zalánt nem engedtem be a termál részbe (egyébként Gyuri után, de nem hiszem, hogy ő vonzotta volna őt oda), oda csak akkor mehet, ha majd "teljesít"....Így aztán visítva és toporzékolva sétáltunk be a női öltözőbe. A hétvégén sok apró emlékeztetőt kap még , mely arra inti, hogy képességének megfelelően kell az uszodában a tempózni. A tervek szerint tehát hétfő délután újra úszás, bár elvileg csak csütörtökön lenne óra, de addig már csak nem húzzuk ezt a bünti dömpinget. 

Hogy ez az egész minek tudható be, sejtelmem sincs. Már legelső alkalommal szépen úszott a mély vízben. Ugye, addig Gyuri nem is engedi oda, amíg nem magabiztos a tanmedence vizében. Amióta mélyben van, egyre csak rosszabb, amit ott művel. Azt mondja, utálja Gyurit és az órákat is....De ez őszintén szólva és őt ismerve semmit nem jelent. Mindenkit utál, aki a leghalványabb kritikát megfogalmazza vele szemben, most meg Gyuritól igen kemény leckét kapott. Hogy aztán lesz e itt még nyitás és hogyan tovább, hát meglátjuk!