2020. december 22., kedd

Rossz hírek is jó hírek

 

1) Ma került csokimáz a zserbóra és kiderült, amitől egyébként féltem, hogy nem tettem bele elég lekvárt, úgyhogy helyenként szétválik a cucc....Nem baj, nem lett tökéletes, azért finom. Nem száraz és egy tányérral már elfogyott, pedig állítólag senki sem szereti, csak nyomokban Zalán.

2) Elfelejtettem kivenni a darálthúst a fagyóból, pedig megesküdtem volna rá, hogy igen, úgyhogy ma már nem lesz töltött káposzta, csak holnap. Pedig a hólabdát is holnap sütöm, ami melós, de nem baj, majd Zalán segít. 

3) Végül készült linzer, mákos hókifli és reggel sütöm a bejglit, most csak mákos lett, mert a diós egyáltalán nem fogy. Még mézeskalács is van, vagy hát inkább keksz, nekünk ez jobban bejön. Hat rúd kinn várja a holnapi sütést, visszatérve a bejglire. 

4) Kipróbáltuk újra a Tesco online shoppingot, hogy ne kelljen boltba menni, meg is hozták a cuccot másnap, minden remek minőségű. Erre tegnap Tibi elvágtatott az Intersparba, mondván, hogy lemerült a kamerája...hát erőlködhetek én így.

5) Rengeteg kaja van készleten, kisboltot nyithatnék a kamra készlete alapján. 

6) Van egy Limarás zsúrkenyér receptem, azt a két ünnep között szeretném kipróbálni, most már nem erőlködök.

7) Tibi rendelt valami cimborájától Szenteste délutánjára valami "meleg tálat" a görög étteremből, egyelőre nem tudom elképzelni, milyen lehet, talán egy 3 személyes gyros tál? Majd kiderül. Mindenesetre biztos finom lesz.  

8) Drukkolok, hogy ne repedjen szét a begli. Az nem nagy baj, ha oldalt szétnyílik, de ha a tetején....jaj az azért gáz lenne, bár úgy még soha nem jártam. Majd jól megszurkálom....

9) Reggel fél 11-kor ébredtünk fel. Már másodjára a héten. Ez aztán a szundi Persze napközben bepótoljuk tennivalókkal, ahogy térülök-fordulok, megpucoltam az ablakokat lenn, fenn nem. A konyhaajtó is jobban néz ki zsírtalanítás és némi sika-mika után...ki hitte volna?

10) Tibi még ma dolgozott fél gőzzel, még holnap is fog. Remélem, ebédre készen lesz a töltött káposzta, ha 10 után kelek fel, mondjuk nem biztos.

11) Na megyek is, hét óra és megyünk sétálni a kutyával. Cupp, jövök még holnap!