2018. február 28., szerda

Ezek mennek....


Hű, nem tudom hol hagytam abba múlt szerdán, mindenesetre hétvégén készen lett a konyha teljesen és az előszoba falak is, simák és rikító fehérek. Na jó, csillár még sehol sincs, csak bánatos villanykörték. Szombaton hajnalban (fél 9), jött a villanyszerelő, bekötötte a főzőlapot is, feltette a konnektorokat a fürdőszobába. Tibi le volt nyűgözve milyen gyönyörű. Mármint a főzőlap. Bár nekem a konnektor is tetszik.

A fiúk (CsipetCsapatNo. 2) hétvégén pihent , így vasárnap Tibi beszerelte a fürdőszoba csapot illetve betettük a fürdőszoba szekrényt. Rengeteget kínlódtunk vele, pffff…. annyit, hogy mostanában a tükörre szerelt világítást nem lesz kedvünk bekötni a hálózatba, mert ahhoz le kellene venni megint a tükröt. Na neeeem….Egyébként gyönyörű….Még a mosógép is jól néz ki a sarokban, pedig az nem új ,csak újszerű.

Most extrém hideg van a héten, úgyhogy az ablakokat akkor sem tennék be a kivitelezők, ha készen lennének, majd talán jövő héten vagy azután. Egyébként nincsenek készen, beszéltem a kontaktommal az ablakos cégnél. Egyébként először e-mailt írtam és megrémültem, mert az üzenet visszapattant, hogy nincs ilyen e-mailcím….Első optimista gondolatom az volt, hogy felszámolták….Meglógnak a pénzünkkel. Ennyi rossz után, ami velünk felújításilag történt, már nem könnyű jóra gondolni. Hívtam őket telefonon, felvette a hölgy, megbeszéltük, hogy a nagy hideg után tudnak jönni redőnyöstül, szúnyoghálóstul. Azért van egy ilyen előfizetéses program a cégnél, ott „bevizsgáltam” őket, mostanában úgy néz ki, nem mennek csődbe. Mondjuk attól még engem át lehet vágni, de remélem ilyen nem fog előfordulni, már csak azért, mert 4 hete várunk az ablakokra….


Tegnap (kedden) leburkolták az előszobát is, szegőstül, úgyhogy pallókon egyensúlyoztunk a konyha és az emelet között, (mármint a lépcsőig, nem fel az emeletre természetesen) továbbá már a szennyeskosárral a kezemben döbbentem rá a fürdőszoba ajtótól egy-két méterre, hogy nem tudok bejutni oda, majd csak szerdán….talán. Mert ott nincs palló.

Tibi március 15-ig be akar költözni a kis irodájába, még hiányzik egy pár munkafázis, de talán menni fog. Főleg, ha tényleg kitavaszodik….egyelőre klassz pelyhekben hullik a hó és reggel majdnem kockára fagytam, mire kiértem a buszhoz. Brrrr…Nappali bútorról semmi hír, de most ennek örülünk, úgyis csak a garázsba tudnánk betolni….

Nagy dilemma még a bejárati ajtó kérdése, na igen, azt még nem cseréltük ki, nagyon-nagyon ronda…..Ebből én sötétbarnát szerettem volna, ám az 30-40%-kal drágább, mint a fehér….Úgyhogy eléggé úgy néz ki, hogy fehér lesz. Hosszas töprengés után, a katalógust lapozgatva (mindenfehérajtóegyforma….)kiválasztottam egy tulipános üvegberakásosat, kíváncsian várjuk rá az árat….

Egyébként nyugi van és béke. Tudok mosni, főzni, amit csak akarok és sütni is. Mi kell még? Persze kisebb zökkenők még akadnak, pl. a hűtő a kamrától cirka 50 méterre dekkol, szerencsére most annyira nem is használjuk, hisz a külső bejárati ajtó előtt (és a belső mögött) simán hűtős körülmények találtatnak. Illetve hát az új főzőlap hm…. nem fogad el egy sor edényemet, úgyhogy vasárnap muszáj volt sürgősséggel venni egy serpenyőt. Kinéztem egy helyeset, megbízhatónak tűnőt….7000 Ft, Tibi hümmög, az én bankkártyám otthon. Végül egy kerámiabevonatos mellett döntöttem, szép piros és ami jó, hogy tényleg elfogadja a kis drága főzőlap, otthon első dolgom volt csekkolni. Nézegettem edényszetteket, de végül úgy döntöttem, egyelőre ez az egy serpenyő kisegít, majd apránként veszek edényeket, úgy kevésbé fog fájni a pénztárcánknak…..

Az iskola is ad bőven izgalomra okot, bár inkább úgy fogalmaznék, felborzolja a kedélyeket, idegeimet, mintha azok nem lennének már amúgy is megtépázva. Múltkor pl. kiderült, hogy Réka tornacucca nincs meg. Ő állította, hogy otthon van, de nem találtuk, én állítottam, hogy a suliban maradt, keresse meg. Előtte hiányzott is egy hetet, úgyhogy ha el is keveredett, ki tudta már arról, hogy hová pakolta a megtaláló vagy a takarító néni….Egyszer csak valamiről beszélgettünk, kérdezem, hogy akkor mi volt a tesi cuccal? Meglett? Ja nem, de tornázott, nem volt gond. Na ilyenkor "szagot kapok" = gyanút fogok, mint vizsla a vadászaton....egy kicsit megáll az idő, leteszem, amit éppen csinálok és fülelek. – 
- Cucc nélkül hogy tornáztál? - kérdezem óvatosan, sejtve a baljós végkifejletet.
- Ó, hát ja, cicanadrág, póló…
- Ami ruha rajtad volt??
- Igen....
- És téli csizma? – én naív….
- Nem….őőő…zokniban.
- Zokniban??? A jéghideg tornateremben??
- Ó, nincs ott olyan hideg ám….
Na itt volt az, hogy kértem az üzenőjét és beírtam a tesi tanárnak, hogy legyen olyan jó, tesi cucc hiányában, főleg cipő nélkül ne tornáztassa a gyereket, a szó igazi és szleng értelmében egyaránt (ezt nem írtam bele), ilyen esetben én nagyon szívesen leigazolom a kérdéses tesi órát. Még 2 egész napot le tudok igazolni ebben a tanévben. Mélyen fel voltam háborodva….jó, hogy nem pucéron kell ugra-bugrálnia. Nekem biztos nem lenne szívem tornacipő nélkül, zokniban futtatni, tornáztatni a gyerekeket, ha tanár volnék…de nem lettem az. A gyerekek szerencséjére egyébként.


Zalán remekel tollbamondásból (írás), tegnap már csillaggal jött haza. Hurrá! Csak most az olvasás feladatlapot kezelte felületesen, „öt barna levél” helyett lerajzolt egyet….jó az…és hasonló figyelmetlenségek. Pedig az olvasás felmérője hibátlan szokott lenni. Na mindegy. Matekból jól megy neki az tízes átlépés, de lehidalok, hogy milyen figyelmetlen tud lenni….Majd csak kinövi a nyolcadikos felvételiig….

Rékáék német szódogát írtak még hétfőn, de olyan rossz lett mindenkinek (nem lett ötös), hogy újra írják ma….hogy két nappal később miért jobb, mikor közben új anyagot vettek, én nem tudom, de nem is tudhatom, lehet….Este hattól hétig oda volt kamarán, szóval előtte és utána tanultunk.
….és hát holnap már március. Közben odakinn elállt a hó, de elolvadni nem fog mostanában….Majd csak kibírjuk valahogy amíg itt a tavasz…Már alig várom, hogy kerékpárral járjak dolgozni, ó jeeee…..