2012. július 17., kedd

Cumi????

Szombat este, kezében kettő darab cumival láttam Zalánomat a hálószoba felé tartani. Erre világosan emlékszem, az egyik "világítós" volt, a másik nem. Itt azonban elveszítettem a fonalat. Nem csoda, mással voltunk éppen elfoglalva. Délután feldobta a bakancsot a mosógép, ami enyhén (totálisan) megrázott bennünket. Mármint szerencsére nem konkrétan a mosógép, áramilag, hanem a lehetőség, hogy talán egy vadi újat kell vennünk. Ahogy Zalán harmadjára is elköszönt tőlünk és jóéjszakát kívántunk neki, akkor éppen az Electrolux és az AEG között vacilláltunk mély gyászban. A mosógép a sokadik műszaki kütyü, ami mostanában megadni látszik magát házunk táján. Kinyiffant a kávédaráló-mákdaráló, gyengélkedik a DVD lejátszó, elromlott a rádió, nincs jól a fényképező gépem, költöttünk mostanában az autóra  és Tiborom szinte valamennyi gépére....stb, stb. Több is van, de nem akarok emlékezni.

Zalánnak mostanában gondjai vannak az elalvással esténként, így nem volt meglepő, hogy fél óra múlva visszatántorgott a nappaliba, hogy nem találja a cumiját. Biztos voltam benne, hogy az ágyában van. De nem találtam. Vagy esetleg az ágya mögött/alatt. Nem volt. Akkor a HitvesiÁgyban? Ott sem. Esetleg Rékánál? Negatív. Akkor átmenetileg feladtuk a mosógép beszerző projektet és felderítő alakulatként egy emberként cumi keresésbe fogtunk. Fél óra hasztalan ténfergés után a teljes értetlenség és hitetlenség vett erőt rajtunk. Zalánon pedig az elkeseredés. Macistakaróját a mosógép ejtette délután fogságban, melyből ugyan kiszabadítottuk, de centrifugálás híján nem száradt meg estig. Főleg, hogy el is ázott odakinn némileg a szitáló esőben. 


Szóval ott álltunk, ahol még sosem az elmúlt két évben: se' macis takaró, se' cumi.....Fejünket vakargattuk, jó kis éjszakának néztünk elébe. Zalán azonban, bár nyöszörgött és szomorkodott, nem csapott dobhártyaszaggató hisztit, mint mondjuk Rékától kitelt volna, megérteni látszott, hogy a MacisTakaró csurom víz, a cumi pedig diffundált, mégpedig párosával. Úgyhogy lefeküdtünk aludni. Reggel nyugtalanul ébredt, mintha kereste volna a cumikáját, de csak úgy módjával. Vasárnap estére megszáradt a MacisTakaró, aminek nagyon örült. Cumi még mindig sehol, már beletörődtünk, hogy egyszer majdcsak előkerül, ha kedve lesz...Hétfő délután találtam egy régi cumit a babakocsi egyik zsebében. Nem vertem nagy dobra. Kedd reggel egészen véletlenül a két elcsatangolt Zalán cumibe is belebotlottam Réka bugyijai között a fiókban. Hurráááá! Igaza volt Tibinek, azok a dolgok, melyeket nem tudunk megoldani, megoldódnak maguktól. 


Azonban erről sem tud Apán kívül senki. Mert ha már kibírt Zalánom 2,5 napot cumi nélkül, hátha kibírja a hátralevő egész életét nélküle, hát nem? Megér egy próbát....


UI: A mosógépet megjavította a szerelő kemény 14 000 magyar forint ellenében. Úgyhogy remélem most egy pár évig még nem kell új masinát választani a meglévő helyett.