2021. október 1., péntek

Éljen a péntek!

 

1) Végül kiderült, hogy mégis maradt egy kis adag kelkáposzta, úgyhogy kitaláltam, hogy holnap főzök egy kis minestrone levest. Vagy legalábbis olyan mindentbelezöldséglevest....

2) Olyan stresszes lett az életem mostanában, hogy ma, azaz pénteken munka után fullosan kitakarítottam a nappalit. Kivéve az ablakpucolást. Azt majd húsvétra. Ja, hopsz, előbb lesz karácsony. Klassz lett, frissebb a levegő és brutál mennyiségű por tud összejönni napokon belül. 

3) Úgy volt, hogy aranygaluskát sütök, de elment az idő a francos takarítással. Vacsorára azt a francia sajtot ettem meg, amire annyira fájt a fogam egy hónapja, csak közben lejárt a szavatossága a napokban. Azért finom volt, a kutyának is nagyon ízlett, kapott belőle. Tibiék rendeltek pizzát, ők nem nagyon vannak odáig a francia sajtokért, de úgy látszik, már a rakott kelért sem, ami még mindig figyel a hűtőben....

4) Kedden jön tárgyalni egy osztrák muksó, akitől ugyan nem veszünk semmit, mert a cucca drága és nem elég jó, viszont az orosz áru jobb (ja, ilyen is van a faiparban). Visszaírtam neki, hogy várjuk szeretettel csütörtökön, szóval jól beégtem, hogy keverem a keddet és a csütörtököt az angolban, pedig nem is. Na nem baj, majd kellemesen meglepődik, hogy a "tolmácsa" nem teljesen hülye. 

5) Zalánnak ötös lett a töri dogája, életében az első, nagyon fel van dobva. Szegény annyira koncentrált, hogy le tudja írni, hogy az ősember először félt a tűztől, aztán megértette, hogy a tűz segíteni is tud neki...hogy végül lemaradt, hogy mire használta az ősember a tüzet, de sebaj, a lényeg, hogy ötös. És németből is ötösre felelt. Szeretem ezt az ofőt.

6) Az október az anyagi önmegtartóztatás hónapja lesz, elhatároztam, hogy csak azt veszem meg, amit mindenképpen muszáj. Réka panaszkodott, hogy folyton használt téli dzsekiket hord, melyeket korábban az unokatesói...emlékeztettem rá, hogy a tavalyelőtti speciel vadonatúj volt és H&M-es, két szezont ki is bírt. Kelletlenül egyetértett. Most viszont rettegj, pénztárca, bankkártya, mert nem éri be használttal. Nem akartam lelőni a poént, de most nem is örökölt semmit. Ezt hívják azt hiszem nyitott kapuk döngetésének. Na szóval egy meleg dzseki kinéz Rékának biztosan, téli cipő talán még nem kell októberben, de kutyakaja biztosan....Persze a kutyának.

7) Még 3 hét és kezdődik at őszi szünet. 

8) Kijött az új Bond film. Olyan nagyon nagy rajongó nem vagyok, általában az szokott lenni, hogy a film felénél valahogy elvesztem a fonalat, elunom az egészet, aztán vagy visszatalálok a történethez vagy nem, de a film végére általában fonal ide vagy oda, visszatér az érdeklődésem. Ez a Bond film azért érdekes, mert Daniel Craig utolsó filmje és talán a Bond filmek utolsója is,mint klasszikus, legközelebb már nem férfi lesz James Bond és talán nem is nő....na mindegy, hagyjuk! Az a rózsaszínpirosbordó öltöny az már vajon érzékenyítés volt? Nem volt rossz, inkább picit érdekes. 

9) Még mindig nem tudom, mennyi a korosztályos országos csúcs kislabdahajításban. A megyei rekordot meg végképp nem találom.

10) Mint minden ősszel, most is odáig jutottam, hogy nincs egy göncöm sem. Kivéve a nyári cuccokat, amelyek lassan egyre hátrább sorolódnak a szekrényben.