2015. augusztus 8., szombat

Ügyelek



Szombat van és virágos, napsugaras munkanap. Úgy döntöttem, belibbenek ma is dolgozni és kettő tájban meg majd jól hazalibbenek....így a szabim sem fogy és még dolgozom is. De komolyan, tényleg dolgozom, csak most kaptam negyed óra szünetet saját magamtól.Senki más nem dolgozik a cégnél, a főnököm már tegnap délután dobbantott nyaralni. A másik ügyvezető, mert nekünk kettő is van, megjegyezte tegnap, teljesen időben, hogy izzééé.... jó volna, ha kettőnk közül a kolleganőmmel legalább egyikünk benn lenne ügyeletben, hátha jön valami rendelés, arról tudjunk. Na most a kolleganőm esküvőre készül (nem a sajátjára, de majdnem akkora gonddal), így ma vásárlókörútra vetemedett, úgyhogy maradtam én, mint ügyelő. Az igaz, hogy bármilyen rendelés jön, arról a gyártás mindenképpen csak hétfő reggel fog tudni. De az a lényeg, hogy én már ma, azaz szombaton feszülök majd az információtól. Nem érkezett semmi rendelés eddig..... Nincs szezon, mondtam már. 
 
A héten a gyerekek javarészt a szomszédnénióvoda projekt jóvoltából otthon töltötték a napjaikat. Szomszédnéni valamikor óvónéni volt, de ami még fontosabb a héten nála nyaralt nagyjából Zalán korú onokája és annak leendő hetedikes onokatestvére....és hát invitálták a mi gyerkőceinket is, hogy maradjanak otthon, illetve a szomszédnéninél, ő majd vigyáz rájuk, amíg én haza nem érek. Ez nagyjából így is történt, nagyon jól érezték magukat egész héten. Kicsit én meg rosszul, mert olyan felemásan örültek nekem, amikor öt tájban rendre beestem közéjük...kínos volt, mert én meg örültem, hogy látom őket. Megkönnyebbültek, amikor kiderült, hogy nem, nem KELL még hazajönniük, amíg Zalán pajtiját haza nem vitte az apukája a rögtönzött oviból.
 
Marha meleg van továbbra is. Nem tudom mi van velem, idén valahogy nem zavar a kánikula. Most jelen esetben azért, mert a nyár az utolsókat rúgja, hát ki kell élvezni a meleget, még ha ezt már igen nehézkes is. Tegnap azért kicsit szerényebben élveztem a nyarat, amikor négy órakor a negyven fokban, a panelházak közötti betondzsungelben sasszéztam a posta felé és nem volt nálam semmi lónyál...ahogy Zalán mondaná...szóval nem volt nálam innivaló sem hűtött, sem felforrósodott.
 
A posta légkondis és rutinosan mindig leülök ott hátul valahol, várván a soromra....de még így is villogtak a vészfények, hogy átmenetileg feldobom a nyúlbakancsot. Ültem és pihegtem, szorongattam a napon felforrósodott táskámat és azt éreztem, hogy a fejem önálló életet él és le akar esni, hátrafelé. Na mondom, marhajó, menten elájulok, fel kell hívnom Tibit. Aztán valahogy vettem néhány levegőt, valamint ott benn azért nem volt meleg....valahogy elillant a rosszullétem. Egyre kritikusabb a helyzetem a kánikula idején, ha nem vigyázok, előbb-utóbb össze fogok esni valahol....
 
Itthon két talpig koszos, szurtos gyerkőc várt az udvaron. Réka ugyanabban a kék iskolai tornadresszébben nyomta az ipart, amiben tegnap este lefektettem. Újabban mindig tornadresszben alszik, nem igazán tudom és értem, hogy miért....Fésülködni aznap még egészen biztos nem volt ideje  és szerintem némi dinnyelét tartalmazott nem is annyira nyomokban a haja...Zalán pólója olyan mocskos volt, mint aki egy hete nem tudott átöltözni. Viszont, úgy tűnt remek napjuk volt, szóval sok kritikával nem jöttem elő.
 
Érik a szilva a kertben, abból falatoztak, hol megmosták a gyümiket, hol nem....Bicikliztek, bújócskáztak....én meg szomszédnénivel gyönyörködtem bennük figyeltem őket a bokrok hűvösében és beszélgettünk egyet. Elsősorban a gyerekekről, gyereknevelésről. Ahogy felmentünk a lakásba, az összes gyermekemet lecsutakoltam és bekapcsoltam a légkondit, mert egyébként folyt rólam a víz folyamatosan....Estére olyan fáradt voltam, hogy a feladatlapozás után (Zalánnak vettem párat és bámulatosan ügyes) képtelen voltam elmondani a mesét Rékának. Nagyon nem bánta, mert helyette vicceket azt nyomtam. Ez volt a kedvencünk.
 
A medve találkozik a nyuszikával.
- Mit csinálsz nyuszika?
- Elásom ezt
az üveg pálinkát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
Másnap ugyanitt a rókával
találkozik, aki szintén egy gödröt ás.
- Mit csinálsz róka koma?
... - Elásom ezt az EDDA kazettát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
Harmadnap a két betemetett kupac mögött egy harmadik kupacot lát a
medve, tetején a vakond énekel tök
részegen:
- A köööör közepééén állok...



Ui: A suli honlapján már olvashatóak az infók az első tanítási nappal kapcsolatban. Szeptember 1-én fél nyolc és háromnegyed nyolc között a suliban kell lenni, évnyitó 8-tól. Hajajj, nagyon nem hiányzik a suli....olyan nyugis így az élet. Ráadásul pár napja üzent a tantónéni és küldött két verset, hogy az egyiket nem tanulnánk é meg az évnyitóra. Persze választottunk egyet, naná. Olyan gyorsan telik a nyár, még nem engedeeeem eeeeel......