2011. május 23., hétfő

Szülinap képekben

Az én szerelmetes, méhemből-lelkemből szakadt kis magzatom egy éves lett. Jó, jó, tudom, már múlt szerdán elkezdte taposni a második életévét, de olyan jó volt így hosszan (szerdától-szombat estig) ünnepelni. Rékának is feltűnt az elnyújtott szülinap, vasárnap este kéjes kárörvendéssel a hangjában megjegyezte, hogy "Ma már NINCS szülinapja Zalánkának, ugye?????" 


Jól sikerült a szombati nap, azaz a szülinapi buli. Annak ellenére, hogy hirtelen ránkzuhant a kánikula és a lapostető alatt kis otthonunkban trópusi kánikula tombolt szombat délre. Mindenünkről csöpögött a víz, a tortát alig mertük elővenni a hűtőből, nehogy két másodperc alatt szalmonellától hemzsegjen. Fontolgattunk egy kerti medencepartit is. De nincs medencénk, így maradunk a lesötétített nappaliban. 

Kisfiam meglepő profizmussal "menedzselte" végig a saját szülinapját. Minden vendégnek örült, senkitől nem kapott sikító frászt. Rácuppant az ajándékokra, izgatottan bontogatta és egyiknek jobban örült, mint a másiknak. Öröm volt nézni. Mintha csak már a sokadik szülinapját ültük volna. Új képességekkel is meglepett, ivott szívószállal a pohárból, csóválta a fejét és új szavakat is kibökött (mammma, nem, de, néhány új szót csapva a babához.) Amikor délután elfáradt, átvittem a lesötétített, hűvös hálóba, ahol azonnal az ágyba kérte magát cumival és a macis takaróval egyetemben és hálásnak tűnt, amikor ott hagytam magára. Végül azért amikor elmentek az utolsó vendégek is, keservesen sírva fakadt, így hangot adván tiltakozásának. Szóval azt hiszem, jól érezte magát a drágám.

Réka kissé nehezen viselte, hogy ezúttal nem ő állt a rivaldafényben, de igyekeztem elterelni a figyelmét. Elveimmel ellentétben kapott ő is "szülinapiajándékot", egy Dórás könyvet és egy matricás könyvet (úgyis itt a gyereknap, no), aminek nagyon nagyon örült. (Erről majd még később, ha lesz időm.) És remekül eljátszott azokkal a játékokkal, amelyekhez Zalán még picike (kalapácsos dühöngő - vagymi... és a kismotor)


SzerelmetesKisfiam szülinapja néhány képpel elmesélve:





A szülinapi torta (én sütöttem, kiskacsómmal, nagyon finom volt.) 



Ismerkedés az ajándékokkal (melyiketbontsam feeling)



Komoly(nak tűnő) elmélkedés a röfögő-hápogó-bégető könyv felett...



A nap kedvence : tanuló szerszámpad (L. mamától és Papától)


Khm....hát ilyesmi is becsúszott hellyel-közzel.... 


Volt móka, zene, tánc és kacagás.... 


....és teherautózás bőven....

A gyerekek egyáltalán nem fáradtak el, én hulla voltam este 9-re. :)))


Ui: Ez az első szülinap sem maradt baleset nélkül. Réka annó az ajándékba kapott lóról repült le nagy ívben, hogy azt hittem, egy foga sem maradt...idén Zalán fejelte le a kisszéket úgy, hogy 1. az művészet volt, ahogy elesett 2. az még nagyobb attrakció volt, hogy pont az orra között találta el a szék ülőkéje...Szerencsére viszont nagyobb baja neki sem esett.