2021. február 17., szerda

Rossz nap

 ... a munkahelyen. Talán első (amúgy nem) olyan alkalom volt, amikor azt mondtam, hogy milyen jó lenne felállni, azt mondani a Főninek, hogy FELMONDOK és mosolyogva kisétálni, soha vissza nem nézni. Elegem lett egy kicsit, megbántódtam, megalázottnak éreztem magam, de hát na, van ilyen. Majd elmúlik. Vagy nem.

Nem is ez a lényeg, Diócskánk ma 3 éves. Nagyfiú lett, lassan megkomolyodik. A vizslák általában 3 éves korukban változnak kölyökkutyából álomkutyává. A nagy alkalomra kapott egy halom konzervet, és az átlagosnál több jutifalatot. Most, hogy itt verem a billentyűzetet, itt fekszik a jobb lábfejemen és melegen tartja. Igazából sokszor elmondtam már, hogy csodálatos kutya és hogy nagyon nagyon szeretjük. Szerelem ez, mely érzést szerintem minden kutyatulajdonos ismer, de egészen biztosan minden vizslatulaj. Majd írok róla egy kis összefoglalót, de most csak azt szeretném, hogy álljon meg az idő és most már egy nappal se legyen idősebb mint 3 éves. Mert mindig azon sopánkodunk, hogy milyen gyorsan eltelik az élet, elröppen 10 év, 50 év is az apám szerint, de mit mondjanak akkor a kutyák, akiknek átlagosan egy évtizednyi élet jut, ha szerencsések. Ezért hálásaknak kell lennünk minden napért, minden örömért, amit a kutyáink okoznak nekünk. 

Elem (Kende és Vince anyukája)  írt a kis helyes blogjában arról, hogy milyen idegesítő tulajdonságai vannak a gyerekeinek, illetve mitől megy fel benne a pumpa, na ez engem megihletett, megalkottam a mi TOP10-ünket.

10.  Szétdobált tankönyvek a nappaliban mindenfelé, főleg a szoba közepén. És még ők vannak megsértődve, ha minden tankönyvet bevágok egy dobozba és nem válogatom szét a füzeteket, könyveket 4a és 7b szerint. Naná hogy nem!

9. Van saját íróasztaluk, van étkezőasztal, sőt coffee table is, de ők a padlón szeretnek leckét írni, még csak nem is a szőnyegen, hanem a parkettán, a nappali ajtajában, hogy lehetőleg se ki, se be....Imádom!

8. Halmozódnak a törölközők a gyerekszobákban. Péntekre legalább három-három levadászható. 

7. Sokszor előfordul, hogy a tejet nem rakják vissza a hűtőbe, vagy bármit amit kivettek a hűtőből. Főleg nyáron vannak ennek kellemetlen következményei.

6. Hétvégén könyörögni kell, hogy felöltözzenek. Sokat.

5. Szotyókázás tanulás közben. Hol a radírom? Hol a ceruzám? Nincs meg a lap. Nem kértem el a házit. Mi is a házi?? Nem is ez a házi. Annál már csak az a rosszabb, amikor este jut eszükbe, hogy hopszi, holnap dolgozat! Az mennyei érzés!

4. Beszólnak, visszaszólnak, bicskanyitogatóan. 

3. Zalánt reggel nagyon nehéz felébreszteni, ha iskolába kell mennie. Nekem nem kell kávé és alacsony vérnyomás miatt sem kell aggódnom. 

2. 8 éve mondom Rékának, hogy fürdéskor tűzze, kösse, csatolja, copfozza a haját. Nem és nem. Én nem értem, hogy hogy lehet fürödni hátközépig érő hajjal, leginkább sehogy.

1. Képtelenek beletalálni a szennyesládába. A szennyes folyamatosan a kád előtt halmozódik, jobb esetben a szennyesláda tetején, de szinte SOHA, de SOHA benne.

Amúgy a legeslegidegesítőbb az oktalan és felesleges hiszti és ha nem adják le a telefont, amikor lejárt a telefonidejük. De még sorolhatnám.