2014. április 23., szerda

Az idei Húsvét



Azt hiszem, annak a blogos korszakomnak vége, amikor gondosan szerkesztett, aprólékosan részletezett beszámolókat voltam képes bepötyögni a gépembe egy relatíve szimpla hétvégéről is. Azt játszom hát, hogy dobok fel magamnak egy kulcsszót (HÚSVÉT), majd pontokba szedem, ami eszembe jut az ideiről. 

1) Pénteken egy köre-mail-ben megírattatott, hogy 14 órától hazamehetett mindenki az irodából és a gyártásból. Ez persze puszta lehetőség és nem kötelesség, azaz mivel akadt munka bőven, csak 4 órakor tápászkodtunk fel az asztalunktól. Van egy kis üvegablak az irodánk falán, amely az egyik főnök irodájába enged betekintést. Ez az üvegablak 14 óra 2 perckor kivágódott, hogy még mindig ott vagyunk?? Csütörtökön  este hatig benn ültem, hogy minél kevesebb elintéznivaló maradjon az utolsó munkanapra az ünnepek előtt.

2) Főnököm levele (lásd korábbi bejegyzés) eléggé felzaklatta a lelkivilágom, node nem sokáig, mindössze egy napig. A másodikon rájöttem, hogy rossz szűrővel töltötte át a rendszerébe az adatállományt, azért gondolta, hogy hatalmas elmaradásaim vannak egy bizonyos feladattal. Ezt ugyan többszöri célozgatásom hatására sem vallotta volna be (ez is egyfajta "tükör" ám, nem tudta a szemembe mondani, bocsi, tévedtem....) De nem baj, mert elég, hogy én tudom. Nekem ez bőven elég volt a boldogsághoz péntek délutánra. 

3) Milyen gáz, hogy az első két pont rögtön a munkáról szól és a harmadik is majdnem annak szentelődött....

4) Azt még muszáj elmondanom, hogy azóta beszéltem a főnökömmel és kitárgyaltuk a részleteket. A lényeg, hogy elégedett velem, önállóan tudok dolgozni (ölég gáz lenne, ha nem tudnék), a hibáimat felismerem, kijavítom (vagy nem), a többi jelzőjére nem emlékszem, ebből is látszik, hogy rohamosan hülyülök. Mindegy. Hajnalban, amikor kibotorkáltam pisilni, még az is megfordult a fejemben, hogy a mai megbeszélés után kirúgnak. Elhessentettem ezt a fejem fölül, reggel már eszembe sem jutott ilyesmi.

Elvileg jövő héttől a teljes munkakör a kezeim között lesz. Már nem vagyok betojva ettől, mint mondjuk márciusban voltam. Szerintem nem lehet 8 órában elvégezni, legalábbis az én csiga agyammal, 2 hónapos rutinnal, pontosan és precízen, hiba nélkül nem.... de ezen egyelőre nem lovagolok. Ma is hatig dolgoztam, a gyerekek a mamánál tomboltak egész nap....Olyan fura, két gyermekes anyaként iszonyú sok időnek tűnik reggel 8-tól este 6 ig dolgozni. És az is! Majdnem elfogadhatatlan. Bezzeg 7-8 évvel ezelőtt szinte egy normál munkanap így festett. Persze akkor nem volt ilyen feszített tempó és pörgő az élet. Főleg, ha nyitott volt az ember a túlórára.

5) Van, hogy sóvárogva gondolok azokra az évekre, amikor csak a gyerekeknek tudtam szentelni magam, az időm. Annyi változás van február óta, hogy már nem siránkozom ezen, túlléptem azon, hogy mi lenne az ideális és mi a valóság. A lehetőségeken belül lavírozunk, gondolom, mint minden családfő és családanya....ennyi. Szerintem igazából még csak most fogadtam el, hogy dolgoznom muszáj. Segített ebben a tény, hogy szívesen csinálom, amit csinálok. Nem mondom, hogy sugárzó boldogsággal rohanok be az irodába minden reggel, de nem is vagyok letargiában. 

6) A cégnek nagyon sok közös vonása van az előző (és egyben egyetlen) munkahelyemmel. Egyszer, ha lesz erre agykapacitásom, összeírom az olykor kísértetiesen hasonló elemeket....

7) Az elkövetkezendő két hétben fel kell jegyeznem, hogy mit csinálok reggel 8 és délután fél 5 között munka gyanánt. A főnököm ugyanis NEM TUDJA. Ami azért érdekes, mert ő készítette el a munkaköri leírásom. Aggódik, hogy hogy fogom beosztani az időm, hiszen  még nem is "gyártok". Mi lesz, ha "rám szakad" a munkaköröm teljes valójában? Úgy tervezi, majd ő beosztja nekem, hogy mivel mennyi időt KELL per nap foglalkozni. Mivel sosem volt még az én pozíciómban (és nyilván nem is lesz) érdeklődéssel várom majd az értékelését. Szerintem előtte lenyomok valami kis páleszt....a kollegám magnézium tablettát javasolt....Kifejeztem berzenkedésem az excel táblázat iránt, igen (ide kell beírni mely tevékenységek mennyi időt vesznek el a drááááága munkaidőmből) ,de a főnököt nem nagyon érdekelte. Szerinte megéri napi EGY ÓRÁT ennek szentelni, ami szerintem baromság, hiszen így is alig van időm mindenre. Nincs is. 

8) Jó hír, hogy itthonról is lehetne elvileg dolgozni, amióta megvan az új szerver, nincs akadálya a távmunkának sem. Egyelőre max. négy gyűrűsmappányi anyagot kellene hurcolnom magammal. Szó sem lehet róla, hogy én még itthon is dolgozzam. Nem ettem meszet! 

9) Van pár negatív vonása a munkahelyemnek, szó se' róla, viszont a csajok (2 db) nagyon jó fejek. Ha éppen egyik főnök sincs benn, akkor nem ritka, hogy sírunk a nevetésről előbb vagy utóbb. Jó a légkör, szeretek velük dolgozni.

10) Kérdezte már valaki tőlem,  hogy hosszú távon tervezek e ezzel a céggel....Egyelőre 1 évre látok előre, annyit mindenképpen maradnék. Utána meglátjuk. 

No egész sokat összehoztam az idei Húsvétról, khmm.....Folytatás innen!