2018. augusztus 30., csütörtök

Bezárok


Fura aktivitás van a blogon, úgyhogy kis időre bezárok, hátha ettől elmúlik....

Ezer kattintás rövid időn belül, sokszor az éjszaka közepén....Hát biztos nem lelkes, jámbor olvasók, akik tövig rágják a körmüket izgalmukban a blog olvasatán....

6. nap a nemtomhányból


A gyerekek terv szerint maradnak mamánál ma is, péntek este jönnek haza, ha kitakarítottunk fenn. Tegnap Tibi felmosott fenn, de azért ül a por mindenütt és még ma is fúrtak. Gondolom, ha már nem,, akkor sok kosz nem lesz. Persze a lőréseket is el kell majd tüntetni.  Tibi elkeseredésében (mestörembörhiány) megtanult glettelni. 

A kivitelező kéri a fűtésfelújítással kapcsolatos anyagköltséget, majd holnap jön megbeszélni a részleteket. Nem mondok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy egy Milka felett van….Kicsi aggódom, mert inkább fizetnék teljesítés után, amikor már van melegvíz és fűtés is…

Odafenn jól állnak a dolgok, bár a kazán még sehol, de szerintem a gyerekszobák okésak, legalábbis csövek és fűtőtest vannak. Kis malőr, hogy elfúrták a villanyvezetéket, így Zalán szobájában nincs áram. Jó nem?  Ma jöttek újabb alkatrészek és a lenti fürdőszobába is befutott a törölközőszárítós fűtőtest. Hatalmas...Pénteken délután szerintem kitakarítom Zalán szobáját és végleges helyükre tolom a bútorokat. Ablakot is kell pucolni, redőnyt súrolni, tiszta illatos függönyt felaggatni. Másnap jöhet ugyanez Rékánál. Ha valaki mondja előre, mondjuk februárban, hogy iskolakezdésre nem lesz még kész a fűtésreform, biztos elsírom magam, de ezt már elengedtem (kénytelen voltam), csak az lebeg a szemem előtt, hogy 2 héten belül meleg víz folyjon a csapokból. 

Ehhez képest az, hogy hétfőn kezdődik az iskola, felfoghatatlan és még nem is fogtam fel, az az igazság. Nagyon fogok pislogni az évnyitón jobbra-balra, hogy hogy kerülhettem én oda ilyen hamar az évzáró után. 

Már hidegek az éjszakák, lassan elővesszük a paplanokat, amiket kánikula idején szekrénybe zártunk. Reggel pulcsit húzok magamra, úgy tekerek el dolgozni, majd mire letelik a pont négy km, számos könnyet elmorzsolok. A szemem nem nagyon bírja a hűvösebb időt. Előttünk a gesztenyefa lassan meztelenre vetkőzik, csak a nagy zöld gesztenyék virítanak még a fán. A platán még ragaszkodik a leveleihez, ami kedves tőle. 

Holnap péntek, szeretjük a pénteket. Még ha az utolsó vakációs is.