2022. szeptember 19., hétfő

Hétfő

 

Egész pofás kis hétfő lett ez, bár amikor 5:50-kor ébresztett Tibi telefonja reggel, eléggé sötéten láttam a világot. Mondjuk, nem is sütött még a nap....Hú, de tud fájni a hétvége után, nem is kell talán magyarázni. 

Aztán amikor másfél óra múlva biciklire pattantam, nem vágytam arra, hogy tekerjek, mint a Tour de France-on, mert hűvöske volt, hogy finoman fogalmazzak, bár azért sapka még nem szükséges. Csak majdnem.

Szóltam a doktornéninek, hogy Zalán beteg, aztán a tanárnőnek is és még nem is volt 8 óra. 

A hétvégén volt időm emészteni a pénteki szülői értekezlet benyomásait, azóta ma este kaptam egy igen részletes és precíz összefoglalását a szülői értekezletnek, szóval legközelebb nem is megyek, minek ücsörögni , ami igazán megnyerő volt, úgyis elvesztettem, pontosabban nem találom a jegyzeteimet a pénteki napról. Szóval már nem gondolok semmit, maradtak az első ösztönös benyomásaim, a többi meg nem számít. Pontosabban számít, de majd ahogy haladunk előre, úgyis minden kiderül. A lényeg, hogy a kiscsaj tök jól érzi magát, ennél több nekem nem is kell. Leszámítva jó sok ötöst, azért tartsa a szintet! 

Szombaton újra bemerészkedtünk az Aldiba - a házhozszállítás már nagyon bejött, impulzusvásárlás szinte, SZINTE kizárva - szóval beslattyogtunk az Aldiba kutyakaját venni és még valamit ,arra nem emlékszem. Mint Csipkerózsika álmából ébredvén, néhány ár sokként ért. Van pl. egy trappista sajt, a piros csomagolású, amiről szentül meg voltam győződve, hogy egész sokáig olyan 800 Ft-körüli áron állt, most meg valahol 1500 Ft-ért tudtam kihozni az boltból. Mesélem ezt Tibinek, mire ő: - És? Megvetted? - hát meg, eszembe sem jutott igazából otthagyni, nagyon ízletes sajt. - mire Tibi bólintott, hisz ismer. Biztos van olcsóbb, most nem ez a lényeg, csak hogy mennyire durva áremelkedés van helyenként. Ezzel sem mondok újat, persze, csak... olykor úgy fejbekólint ez az egész. Ott a sajtok előtt, a tejtermékes pultnál viccen kívül egy kicsit könnybe lábadt a szemem. Miért érzem azt, hogy minden csak egyre rosszabb lesz?

A végére pedig : 

10 dolog, amit nem tudtatok Dióról.

1) Na az ő kutyakajája is legalább 20-30%-kal emelkedett. Csúnya dolog számolni, mennyibe kerül egy gyerek, azt sem számoljuk, mennyibe kerül egy kutya. Azért a létminimum peremén nem vennék kutyát...remélem, nem jutunk oda soha.

2) Van a konyhában előtte mindig friss víz, kaja csak este többnyire, ha kér, akkor reggel is. Viszont fenn, a fürdőszobában is van egy kis edényke vize, egy extra tál, amiből a legjobban szeret inni,főleg este. Olykor olyan jóízűt lefetyel, hogy az embernek a nyála is elcsöppen....szinte vissza kell fogni magam, hogy el ne lökjem a kutyát, hasra ne vessem magam és buzgón lefetyeljek. Majdnem.

3) Gyönyörű kutya. Nagyon sokszor gyönyörködöm benne és nem hiszem el mai napig, hogy ő a miénk. 

4) Kedvenc emberkajája a rántott minden. A patiszont is megeszi, ha bunda van rajta, ahogy persze a rántotthusit is. Ugyanígy imádja a kuglófot, amit nem tudok mivel magyarázni, általában az édességeket nem szereti.

5) Kivéve a csokoládét, mert azt imádja és csorog a nyála érte. Szoktam is neki mondani, hogy nem egyeztetett vele a tenyésztője, hogy a csokoládé kutyákra nézve mérgező? 

6) Sok kutyával ellentétben nem fél vagy retteg az állatorvostól, inkább borzasztó izgatott és érdeklődő lesz, mert tudja, hogy mindenféle állat fordul meg a rendelőben vagy éppen akkor ül sorban, várakozva az ellátásra. Sok rossz tapasztalata szerencsére nincs az állatorvosokkal, max apróságok miatt járunk dokihoz még...

7) A tévében szereti nézni és egy ideig le is kötik a természetfilmek. Ha cica van benne, akkor aztán pláne.

8) Nagyon igényli a figyelmet, gondoskodást, nincs olyan, hogy nem figyelek rá. Akkor hozza a labdáját vagy a csontikáját, még gyakrabban bele akar ülni az ölembe, csak hogy simogassam és vele foglalkozzam. 

9) Igényli a napirendet és szereti, ha ugyanolyan menetrend szerint peregnek a napok. Negyedórán belüli pontossággal jelzi minden este, ha  eljön az esti séta ideje. Azt is észrevette, hogy szombatonként kiruccanunk és a hegyek közé fuvarozzuk, szereti ezeket a kirándulásoka,talán ő a leginkább. 

10) Imádja a hónaljszagot és a büdös zoknikat. Az igazán gusztustalan szokása, hogy a szájába veszi akárki taknyos zsebkendőjét, nem is szabad előtte hagyni még véletlenül sem. Egyszer csak sandít a kutya, sunyít a kutya, mitől olyan fura a kutya, mitől, hát attól, hogy a pofájában ott figyel egy papírzsebkendő. 

Most megint itt ólálkodik körülöttem, úgyhogy le is zárom ezt a bejegyzést, mielőtt Diócska kitalálja, hogy az ölembe akar ülni.  Nem is, most látom,  hív felfelé, lefeküdni. Imádom azt az okos fejét! Jó éjt!