2018. február 14., szerda

Mindig lehet tovább fokozni



A melóhelyen eldugult ma a budi. Valahogy, fogalmam sincs hogy, folyik ki belőle a víz hátul, alul, mittudomén. Szóval amit lehúzol, annak egy része, visszajön. Na most ezt a wc-t kb. én használom egyedül és kulccsal zárom----juk. A többiek máshová járnak pisilni (mind kandúr), de mivel számomra ez a "folyós" toalett a legközelebbi, hát nem is kerestem másikat. Már kétszer szóltam, hogy a budi problémás és olyankor a Főni mindig odakurjantott a senior Főninek, aki történetesen az apja, hogy "Majd csináltasd már meg az ERIKA VÉCÉJÉT, ELDUGULT" .... Amit kb. annyira éreztem cikinek, mint azt a kotonos kabaré jelenetet, a patikásat. 

Ma aztán végképp nem volt mese, a budiból több jön vissza, mint le, úgyhogy remek...Nem elég, hogy itthon szana-szét vagyunk, még a munkahelyemen is lerobban a klotyó. 

Egész nap felváltva esett az eső és a hó, elég fertelmes idő volt. Délután itthon sem sok jó fogadott, Zalán ugyan már a régi, de Réka még mindig ott tart, hogy alig kel fel, vagyis, egyáltalán nem kel fel, csak ha vécére kell mennie....Úgyhogy Tibi elvitte Zalánt az orvoshoz igazolásért, pont nem sokkal azután, hogy befutott a konyhabútor, majd megérkezett a burkoló is. Hogy szétverje a fürdőszoba egyik sarkát, ahol a probléma forrását sejtette....Hat órára kiderült, hogy még karácsony idején a villanyszerelő vágta el az egyik szennyvíz csövet, de nem gyengén ám, legalább 7cm-es metszés van rajta. Ha odafenn lehúzom a vécét, szabályosan folyik rajta a víz. Nem le, hanem ki. Mindez tiszta régészeti feltárás során derült ki és pont 3 járólap felverésébe járt. Eddig. Most keresni kell egy vízvezetékszerelőt, aki elhárítja a problémát, de fuga mostanában semmiképpen nem lesz a fürdőszobában, mert száradni kell a rendszernek...Hát nem mondom, hogy örültem, de azt hiszem, a mélypontot elértem még tegnap este.

Konyhabútor nagyjából este nyolcig épült, épülgetett. Aztán leálltak a munkálatok, merthogy folyik ott valami, aminek nem kellene és szükség lesz valami másmilyen kombinált nemtommire oda, ahol majd a csap lesz.....és folyós csaphoz nem raknak bútort, mert még tönkremegy. Ilyesmi rémlik. A konnektorok is a hétvégén lesznek a helyükön. Ha mindezt kész lesz, hétfőn elnyeri végleges formáját a konyha is. Kicsomagoltam a főzőlapot, gyönyörű, bekukkantottam a sütős dobozba, csodás. A mosogatógép és eredeti csomagolásban van. 

A mosógépet azért a hétvégén felhozzuk és beüzemeljük, én már nem bírom tovább mosógép nélkül....Közben váratlan fordulatként felbukkant a régi banda, akik elkezdték a felújítást karácsony előtt. Ők intézik Tibi irodáját, műhelyét, illetve majd nyáron a kertet, kerítést, ha minden igaz....és még pénzünk is marad addigra. Ami nem valószínű.

Most ott tartok, hogy húsvétra csak készen lesz a kecó, addig adok időt mindenre. Az még hat hét. 

A konyhám viszont remek lesz....Egyelőre illatos is. Mármint olyan FA illata van. Főzni még nem tudtam benne mit főzni....Sem lazacot, sem kagylós spagettit. Hogy mit akarok a tengeri izékkel, nem tudom. Jó lesz ott rántott hús is rizi-bizivel, főleg, ha csirkemellből fogom sütni. Egyébként megettünk ma a konyhában egy mangót Zalánnal, isteni volt. Ezzel picit felavattuk a konyhát, de még lehet fokozni....