2016. április 11., hétfő

Frissítés



Amíg a gyerekek pancsolnak.

Reggel az utolsó ovis úszásra került sor, novembertől eddig bírták az óvónők tartott a tanfolyam. . Meglepően klassz volt. Két oktató foglalkozik ilyenkor velük, és mivel összesen 11 gyerkőc verődött össze mára, intenzív óra kerekedett. Úszkáltak faltól falig, egyik oktatótól a másikig. Ugráltak a vízbe, kimásztak, ugráltak és csobbantak. Természetesen Zalán a legügyesebb, mondhatom ezt minden nagyképűség nélkül, hiszen ennek az az oka, hogy mellette még heti két órában úszik Gyurival. Igazából most nem is hozta egyébként a csúcsformáját, a kartempója valami okból "szétcsúszott", nem áll meg a karja a mellkasánál...na mindegy, délután Gyuri is foglalkozott ezzel.

Készítettem videókat, fotókat, aranyosak voltak a gyerekek nagyon. Óra után össze is gyűjtötte a gyerekeket az oktató, elkapta Zalán frakkját is, hogy az ügyesebbeket várja a vízilabda előkészítő csapatba, a szakosztálynál. Menjenek, szaladjanak, ússzanak vízilabdázni. Zalán lázba is jött, nem hiába néztünk a hétvégén vízilabda meccset. Csak ma délután kérdezte, hogy a vízilabda edzés ugye a tanmedencében van? Ugye ott leér a lába és meleg a víz? Persze, drága kicsikém. Valamint a medencében víz sincs, olyan száraz az egész sportág. Amikor villantottam a kemény valóságot, annyit dünnyögött, hogy végülis meg is gondolhatja még magát, ugye? Teljes mértékben.

Rékának is lassan bealkonyul az úszó karrierje, ideje, hogy másik sportot keressen magának. Egyelőre azt mondja, hogy vívni szeretne, amit én maximálisan támogatok. Nincs is messze innen a vívó szakosztály - Tibi szerint. Persze ebből még lehet eső, lehet hó, de ősszel biztosan bekukkantunk Vívóékhoz, hogy mit szólnak egy lelkes harmadikos leányka törekvéseihez. Hogy aztán a tagozatos harmadik osztály mellé hogy fér be heti x óra vívás és némi fuvola vagy furulya, azt én nem tudom....

Na végzett a banda. 

Ja, délután Gyuris úszáson is voltunk, így duplázott a drága kisfiam. A mély  vízben újfent gyengén szerepelt, úgy remegett a hideg vízből kimászva, mint a kocsonya. Gy. most nem ordibált vele, lehet, hogy így hétfőn még tök ropogósra vasaltak az idegei. Egyszer visszazavarta a folyamatos kikönyöklés miatt, másodszor nem, bár akkor sem úszott jobban. Szerintem annyi történt, hogy elment az önbizalma a mély vízben, mert a tanmedencében szépen és magabiztosan úszik, pici kartempó hibával újabban...- Ez honnan jött???

Megyek, lefektetem őket, Zalán nagyon fáradt.