2018. április 19., csütörtök

Uzsis dillema



Múlt hét óta van az, hogy nem rakok a gyerekeknek nasit az uzsis dobozba. Észrevettem ugyanis, hogy ha "finomság" is akad a dobozban, akkor nem eszik meg a szendvicskéket, azok szinte érintetlenül jönnek haza. Mivel az iskolai tízórait lemondtam, máshonnan biztosan nem jutnak táplálékhoz, úgyhogy aggaszt, ha délig nem esznek semmit, max. egy kis.... Dörmit. Ez egyébként inkább Zalánra vonatkozik, Réka vagy mindent megeszik, vagy rafkósabb és kihajít mindent a suli kukájába, majd hazahozza az üres dobozt…fene tudja, bár valószínűtlen. Az is lehet, hogy jobb étvágyú osztálytársa kebelezi be a kajáját.
Szóval a normál tízórai úgy néz ki, hogy valamivel megkent kenyér + gyümölcs, alma, banán, áfonya, körte, kiwi . Nem mind, valamelyik. Ámde az uzsis doboz mégiscsak úgy tökéletes, ha van benne egy kis nasi (ez nem igaz egyébként, csak az én fejemben van így), úgyhogy ma reggel újra bepróbálkoztam egy kis TK nápolyival, amit szeretnek (hiszen finom). Innivalónak egyik üvegbe baracklevet tettem, a másikba ízesített ásványvizet, gondoltam, majd kiválogatják, kinek mi ízlik.
Végeredmény: Réka a két kulacs mellett figyelő harmadik üveget, a 100% narancslevet vette el (!), Zalánnak megfelelt az ízesített víz. De hogy ne örüljek nagyon, hogy kisfiam áldott jó természet és nem köt bele az uzsiba, a TK nápolyi helyett Dörmit kért….
Szerintem visszatérünk oda, hogy szendvicskék és gyümölcs....ásványvízzel.