2017. március 14., kedd

Eddig nem



Egyelőre nem beszéltem az osztályfőnökkel. De megfogadtam, hogy elmondom neki, muszáj tudnia róla, hogy ez megesett. Egyébként ebben sem vagyok minden pillanatban biztos. Hiszen barátnők között történt az összeütközés (bár ez nem jó szó - szóval barátnő vert meg barátnőt) .....Ez mennyiben más, mintha nem barátnőkről lenne szó?? Lehet ezt ezzel elbagatelizálni vajon?

Réka vidáman csicseregve lépett ki a szolfézs óráról tegnap, minden rendben volt elmondása szerint, a csajok között is minden a régi....Gondolkodott, hogy beszél az ofővel, de végül nem tette. Hogy miért döntött így, azt nem forszíroztam. Kibékültek, feltételezem, azért. Írtam üzenetet annak a kislánynak az anyukájának, aki a verésnél jelen volt még. Az anyuka meglepve válaszolt vissza néhány óra múlva, hogy ő semmit nem tud az egészről és majd megkérdezi E-t, hogy is volt mindez.  Azt nem említettem neki, hogy Rékát ez és ez megverte, csak céloztam bizonyos feszültségekre és  a csúfolódásra E. és K. között. Arra voltam kíváncsi, ez tényleg létezik e. Az anyuka annyit mondott, hogy még csak E. neve sem hangzik el otthon soha....Azóta még nem írt, azt gondolom, nem is fog...Pedig délután találkoztam velük a kapuban, illetve az apukával....de már méterekkel arrébb jártam, mikor felfogtam, mit kérdezett az apuka a kislánytól.
- De téged nem bántottak? Nem bántottak? -  gondolom, valahogy valami mégis kiszivároghatott.

Tegnap isteni sült csirkét varázsoltam vacsira. Akciós volt az egész csirke, itthon tömtem a fenekébe citromot és lilahagymát, dörzsötem bőrébe egy kis sós libazsírt, aztán ucca a sütőbe. Amikor megfordítottam, egy másik serpenyőbe mindenféle aprított zöldséget tettem, cukkínit, krumplit, répát, hagymát, ez volt itthon, aztán erre az ágyikóra ültettem a csirkét, amikor a melle oldalát is megsütöttem. Szerintem díjat érdemelt az én szintemen, puha, omlós husi, ropogós bőr....na jó, nyilván egy Gordon séf nem esett volna tőle annyira hanyat....de ő pont nem jött vacsira tegnap.
Beárnyékolja az örömöm, hogy Zalán speciel egyáltalán nem volt éhes, csak azért falatozott, mert utána gesztenyepüré volt a desszert. Mi többiek, lapátoltunk becsülettel.

Most a répatortával szemezgetek, ha hazahozom edzésről a csajt, lehet, hogy belecsapok. Ha nem ma, akkor holnap. Csorog a nyálam egy kis szaftos répatortáért.

Befejeztem a hétvégén a Homeland 3. évadát....Hát vannak benne nagyon durva részek, amik már nekem soknak bizonyulnak, de még szerencse, hogy ilyenkor tudok "ugrani' a filmben. Pl. amikor felakasztják Brody-t (bocsi, akinek lelövöm a poént, de talán nincs olyan), azt eléggé sokáig húzzák, a terhes szerelme meg nézi....és ez csak egy sok sokkból, de hát na....Viszont megnéztem a hétvégén a Könyvelőt, ami tetszett (főnököm adta pendrive-on, azt hittem valami célzás, hehe) és vasárnap a maratoni vasalás közben ment a Parfüm, egy gyilkos története, ami szintén egy szép film, bár ebben is beteg a főszereplő, nem gyengén, de mindegy...

RékaMondta a végére (ZalánMondta is volt, de elfelejtettem és emiatt nagyon ég a fejem....)
Hétvégén nyelvtan dolgozatra készültünk és rájöttem a mf-et lapozgatva, hogy vették az alanyi és tárgyas igeragozást, bár nem így hívják még szerencsére. Szóval kérdezek:
- Hogy kell azt ragozni, hogy "hallok"?
- .....Ich höre...du....
- Hékás, magyarul!
- Jaja ....hallok, hallasz, hall....(elragozza)
- Szupi, és azt hogy "hallom"? Mi is a különbség?
- Hallok valamit, hallom AZT...
- Jó!
- Ich höre, du hörst....

Hm, pedig nem is németeztünk, amióta TZ-t írtak, csak most vettek egy halom igeragozást, köztük a HÖREN (hall) igét is. Szerintem ez sima ötös. :)