2019. június 6., csütörtök

Csütörtök


Délelőtt hívott Réka és érzelemmentes, hanyag hangon beszámolt arról, hogy minden oké, pont mennek a cseppkőbarlangba és tegnap egész nap túráztak. Vicces volt, mert olyan volt a hangszíne, mintha valami önkormányzati dolgozó lenne és ő kapcsolná a hívásokat a különböző osztályokra...talán hülyeség, de ez ugrott be. Nehogy már kedves és cuki legyen nyilvánosan az osztálytársai előtt. Wecome! I am a parent to a teenager now.(Mostanában túl sok angol nyelvű műsort nézek, ezt hozza ki belőlem. A hülyeséget, mert Réka nem is teen, az még odébb van szerencsére)

Aztán felhívta az apját és elmesélte neki, hogy már 3 gyerekből szedtek ki kullancsot. De csak mert rákérdezett Tibi, hogy van e már háziállat, mármint kullancs (marha vicces...). 

Munka szempontjából most jó a helyzet, izgalmas időket élünk, új termékkörök, felfutó termékek, sok meló, de nem baj, mert a "másodállásom", ami a tanítónőség, most szünetel szeptemberig. Cikket kell írni, statisztikát készíteni, fordítani, sok rétű és pont ez a jó benne. Mondjuk, a légkondi még nincs beizzítva, így 27-28 fok van, de nem baj, holnap indul a hosszú hétvége.

A festő gyerek még nem tudta kinyögni árajánlatát a festésre, ha az ajánlatra kell várni heteket, akkor vajon magára a festésre mennyi kell? Végülis szeptemberig ráér a dolog, de már jó lenne túlesni rajta. 

Zalánék Jászberényben jártak ma, nagyon jól érezték magukat, viszont hét órakor bealudt mini pasi a kanapén, amíg Tibihez lementem az irodába, úgyhogy eléggé kipurcant. Holnap már könnyebb napjuk lesz - sajnos - hálaIstennek - tízóraival nyitnak, ebéddel zárnak és kész.

Jó lesz azért a holnap este, ha Réka hazatér. Délután azon kaptam magam, hogy rendet raktam a ruhás szekrényében, tettem-vettem a szobájában.