2022. július 7., csütörtök

3. nap


 

Reggel hátamra vettem a hátizsákomat, kiperdültem az ajtón, hogy a kerékpáromat előhozzam a garázsból. Meglepődtem,mert a Burkoló a kapuban ácsorgott önmaga kb. 14 éves változatával.  Elhozta a fiát segíteni. Egyből eszembe jutott a klassz babarózsaszín öntöttvas kád odafenn, a felújítandó früdőszobában....ahhoz bizony, hogy két emeletet lentebb szálljon, kell némi férfierő.

Nagyjából délig - Réka elmondása szerint - folyamatosan verték szét, amit szét kelleett, aztán összecsomagoltak és elmentek. Pár óra múlva jöttek a Vizesek, hogy megszemlézzék, milyen előkészítő munkát végzett a Burkoló. Tibi szerint nem voltak elégedetlenek, de azért 1-2 órát ők is véstek és egy listát adtak Tibinek, mit kell beszereznie a csőszerelvény boltban. Pár százezerrel szegényebben jött onnan haza az uram, és most a hálónk úgy tele van minden furcsasággal, hogy elég nehéz eljutni az ágyig.....

Most jön 3 nap szünet. Remélhetőleg hétfőn jönnek megkezdődik az építő munka. Óvatosan mondom, mert én már a hideg kását is megfújom, ha Mesterekről van szó. Addig is melegítünk vizet a legnagyobb húsleveses fazékban, ha fürödni szeretnénk. Az indukciós tűzhelynek hála, nagyon gyorsan felmelegszik. Aztán bevackolunk a lenti zuhanykabinba, ha lehet ilyet mondani és mintha lavór lenne, némi hideg vízzel hűtve, kellő hőmérsékletre hűtjük a vizet. Réka szerint ez tök király, mert rengeteg vizet takarítunk meg. Zalán nem ennyire lelkes, de leginkább tojik az egészre. Ha szólunk, hogy melegítettünk neki vizet, egy idő után megjelenik a fürdőszobában és hallom, hogy rángatja a zuhanykabin ajtaját.

Tegnap újra néztem a THE CROWN utolsó évadát. Semmi normális nincs új a Netflixen ugyanis. Két kedvenc jelenetem van, az egyik Camilla és Diana ebédje egy étteremben, egészen zseniális. No de a másik. A másik pedig ez. Charles és Diana veszekedése egyszerre szívbemarkoló, fojtogató, szinte érzem mindkettőjük fájdalmát, frusztrációját.... Ugyanakkor remek alakítás, megrázó.....mégis valahogy szép.... "Morning, noon and night I care about her" Az eredeti az igazi, a szinkronizált már nem olyan erős. Novemberben elvileg jön az új évad már új szereplőkkel. Hiányozni fognak valamennyien. Ha van kedvetek, nézzétek meg.  A részletet is, a sorozatot meg aztán pláne. 






2. nap

 

Előzetes - hétvégi - ígéretéhez képest a Burkoló végül nem ma jött, hanem elvileg holnap fog. Szóval ma nem sok minden történt. Tibi leszedte a polcokat, törölközőszárítót, ilyesmit, amit tegnap a vizesek még benn hagytak. Kiderült, hogy nem is a kád mögött balról jön a víz, hanem jobbról a Wc mögött jön fel a földszintről, aztán ment a mosdóhoz, majd a kádhoz. 

Terveztem, hogy verek le egy kis csempét, de Tibi nem hozott nekem vésőt és kalapácsot, illetve fél 7-re vitte Rékát lovagolni, szóval be kellett érnem annyival, hogy a kádról levertem két db csempét, a mögötte megbúvó téglával együtt. Leizzadtam, szóval masszív a cucc így csaknem 35 év után is....Kíváncsi leszek, ha holnap hazajövök, mennyivel kevesebb csempe és padlólap lesz a csöppnyi fürdőszobában, mint most. Remélem, a padlót felveri, mert szintben kell lennie a mi hálónkkal, folyosóval, szóval nem szeretnék szintkülönbséget. Meglátjuk. 

Nem főztem semmit, el kellett menni kutyakajáért az Aldiba, mert az ott kapható kaját szoktuk kombinálni a Zooplus-os prémiummal, úgy nem túl erős neki a koszt. Szárazat sajnos nem eszik, csak az éhhalál legszélén imbolyogva. Ebédszünet táján összeállítottam a netes rendeléstem a Zooplus-nál, de 35000-re jött ki a havi kajaadagja, ami eddig 22 - 24 körül megállt.....ráadásul nem engedett utánvéttel fizetni, mérgemben hagytam az egészet egyelőre. 

Szóval nem főztem semmit, volt frissen sült bagett, péksüti, felvágott, sajnos én még két kakaóscsigát is betoltam. Holnap azt hiszem, összedobok egy lasagnét. Réka kéri már egy ideje. 

Szervezzük az erdélyi kirándulást, augusztus 20-i héten mennénk, csütörtökön indulunk, vasárnap gurulunk haza, Torockó és a Székelykő meghódítása lenne a cél illetve a Tordai hasadék....Ha bármi másra jut idő, az csak bónusz. Csak el ne felejtsünk DIónak útlevelet csináltatni! Remélem, nem túl késő kutyabarát szállást foglalni, sok igényünk nincs, egy tál étel este és egy kis reggeli, plusz hogy meghúzhassuk magukat a kutyával. Remélem, addigra készen lesz a fürdőszobánk....