2017. május 15., hétfő

Naugye

Ma – szerintem utoljára – még egy kicsit felidegesített az ovi. Csak hogy érezzem a törődést. Írja az SZMK-s anyuka körímélben (vagy kör-email-ben, köremailben) , hogy az óvónénik ballagásra selyemsálat kapnak a búcsúzó nagycsoportosoktól ajándékba. (Ez egy függő kérdés volt az utóbbi időben, bár valószínűleg csak bennem.) Ez a sál a gyerekek keresztneveivel lesz megfestve….Na rugaszkodjunk neki még egyszer, késő van az agyamnak, hosszú volt ez a nap: a gyerekek nevei rá lesz festve a sálra. Ezzel nincs gondom, biztos szép lesz és hát igazán telitalálat ovis ajándékot nem tudok javasolni, mert nem kötődöm hozzájuk....ezer szállal....

Egy füst alatt, részletek is napvilágot láttak a ballagással kapcsolatban – június 2, péntek 16.00…..Későbbre, azaz fél ötre nem tudták tenni, mert fél ötkor másik csoport ballag a konferencia teremben. Magyarán egy napra időzítették két csoportnak is a ballagását. Kérdem én, ugyan miért? Az ovi július közepéig nyitva, de a tanításnak is csak június 15-én lesz vége a sulikban. Mi olyan sürgős, hogy rögtön egy napra két ballagás befér? Persze oké, ez csak ez ovi, mit vagyok úgy oda, ráadásul nem is egyetlen szívemből kiszakadt magzatom ballag az oviból, hanem a kettes számú versenyzőm.....

Hogy az udvaron is lehetne rendezni ballagást jó idő esetén, ahol esetleg nem döglünk meg a melegben és a tömegben, sőt akár élvezhetjük is a műsört és bőghetek egy jót, na az fel sem merült. Én ugyan feldobtam a lehetőséget, de eddig senki nem bökte ki, hogy hinnye, ez egy jó ötlet, úgyhogy a szabad levegős ballagásra keresztet vethetek.  Az egyik anyukától azt a választ kaptam - ő történetesen az ovi igazgatója - , hogy ezt beszéljem már meg az óvónénikkel. Háhá! Lehet, hogy meg is próbálom.

Egy másik anyuka közbeszólt, hogy ő héliumos lufit akar, illetve azt, hogy ilyet eregessenek a gyerekek…..persze nem a teremben, hanem levonulva az ovi udvarára. Mi a fene van az emberekkel? Az fontos, hogy lufieregetés legyen, az nem, hogy kényelmes, mindenki számára élvezhető legyen a buli? Ahol pont 30 perccel a kezdés után már egy másik csoport 100 fős bandája fog toporogni a küszöbön? 

Értem én, hogy nem erre a bolygóra vagyok való. Tegnap is, amikor az Eurovízió nyertesén tátottam a szám, egyszerűen nem tudtam hová tenni a pasast. Most ez valami vicc? Paródia? Vendégművész? Beugratós produkció? Erre az elvarázsolt ürge fogja magát és nagy fölénnyel megnyeri az egész hóbelebancot. Nekem fura, oda nem illő, némileg beteges, zeneileg semmi különös, langyosvíz, erre egész Európa rá szavaz plusz még a szakmai zsűri. Velem van a baj, kétség sem férhet hozzá.

Mindegy, nincs jelentősége igazából az ovis ballagásnak. Lesz majd egy csodaszép fiúm, csokrokkal, lufival, tarisznyával, ha jól jön ki a lépés, még néhány remek fotót is tudunk róla lőni. Ennyi. Iskolát kezd, remek nagyfiú, csodaügyes, csodaszép, kerekegész.... Nem ez az, ami igazán fontos?  Naugye. Meggyőztem magam. Már csak egy jó kis fekete cipő kellene a lábára és az, hogy a naci, amit rendeltem, csinos legyen.