2021. március 9., kedd

HS, avagy home school 2. évad, 2. rész

 

Nem működik a cégnél a teamview-er, így aztán a főnököm szabadságra kárhoztatott. Én nem tudom, hogy tud az nem működni, mindenesetre sajnálom egy kicsit, mert izgalmas dolgok folynak a cégnél és én pont nem vagyok ott. Viszont  délután felhívott B., aki a cseh partnerünk képviselője és tök jót beszélgettünk. Kiderült, hogy van egy másfél éves kislánya. Ezt nekem nem is mondta. Jól le is toltam, mert különben vettem volna neki valami ajándékot. Ez azt jelenti, hogy már a covid kezdetén is volt 5 hónapos kb., szóval nem is értem, hogy tudta NEM elmondani. Neki, B.nek viszont relatíve jól jön ez a home office, legalább több időt tud eltölteni a kislányával, a családjával. Hát nem úgy néz ki, hogy mostanában találkozunk még....

A home school-ban minden jól ment, csak utána tört ki a balhé, mert Zalán fogát szívva ugyan megoldotta a nyelvtan házit, majd a matekot, de a földrajz szavak már büdösek voltak neki és kategórikusan megtagadta a tanulást. Kemény dél volt kb még csak, szóval megebédeltünk, ma Réka nélkül, mert neki valahogy kettőig órája volt, de mindegy. Összevesztünk csúnyán, mert elég sok szóról volt szó, valami 30-40 és ilyenek, hogy gyepibéka, nappali pávaszem meg hajnalpírlepke. Tuti, hogy ilyeneket Rékának nem is tanultak negyedikben. Végül feladtam, sértődötten elterültem a kanapén és megnéztem a New Amsterdam utolsó részét, a második évad évadzáróját. Délután öt után méltóztatott néhány szót tanulni, a szöcskétől a mezei egérig...Holnap folytköv. Hogy Réka mit művel, nem tudom. Reggel vittem fel neki egy tál pogácsát és narancslevet, 2 körül a szobájába vitte a paradicsomos káposztát oldalassal, de sokkal többet nem láttam belőle. 

Estére összekavarodtak a különórák a fejemben, hogy kivel mit és hogyan egyeztettem, jajjj....A hétfői Zsuzsis fuvola 7-8 között átment szerdára. Időpont most nem jutna eszembe, ha kényszervallatnának sem.  Lovaglás most nincsen, a keddi fuvolának is lőttek, a zeneiskola csak heti egy órát biztosít, az is fél órás. Azt írták a hírlevélben, hogy aki nem szívesen gyakorol otthon, annak indokolt a heti 2 óra....a többieknek egy jut. Hát nem tudom, aki nem akar gyakorolni, azt tegye le gyorsan a hangszert, kár a gőzért!  A szerdai matek átment csütörtökre, 17 órára. Átmenetileg csoportos, két másik hetedikes fiúval osztozik a tanerőn Réci. A csütörtöki fuvola előrejött fél hatról fél ötre. Pénteken pedig nincs semmi. Hála az égnek, szolfézs már nincsen, tavaly még azzal is szenvedtünk. Mit kergettem a feladatlapok helyes megoldásait, mert azt aztán meg nem kaphattuk. 

New Amsterdam tetszett, van néhány kritikám azért. Hogy mindenki 30 évesen osztályvezető 20 éves tapasztalattal, az azért kicsit vicces. Illetve mikor mondja valahol az elején a dr Reynolds, hogy ha felvesz valakit az osztályára és választhat, akkor fekete dokit vesz fel...nincs meg a pontos idézet, de ez a lényeg. Nekem ez olyan furán hangzik, mert hát nem azt kellene felvenni, aki a legjobban megérdemli szakmai alapon? Szóval offoltam R. dokit, aki persze nem fehér. Nagyon vigyáztak, hogy valamennyi rasszból ugyanannyi legyen vagy minél kevesebb fehér és főleg minél kevesebb jófej fehér....Kedvencc karakterem...hmmm...nem is tudom. Talán dr Iggy. Ja persze a kötelező meleg kvóta itt sem maradhatott el.  Tetszett, na. Mondjuk, 10/7. Mondjuk, hiányozni nem fog, bár van 3. évad, van folytatás. 

Ja, Zalán átment a KRESZ vizsgán, amiről nem sokat tudtam, csak hogy volt szó a suliban a kresz szabályokról. Aztán kiderült, hogy a Zalán Krétájában (ahol még sosem járt szerintem) voltak feltöltve tesztek, azokat kellett (volna) megoldani. Végtelen számú teszt volt és nagyon jól szórakoztunk rajtuk, én pl. meg is buktam egyszer, pedig van jogsim. A suliban is foglalkoztak vele, szóval minden tök jó volt. Csak aznap, amikor ebből vizsgáztak, Zalán pont hiányzott, úgyhogy ma írta meg ezen a bizonyos online felületen. Bár 80-90-100%-ot is írt, most ez 75%-lett, de állítólag 70% felett minden jó, szóval pipa. Volt két bukás az osztályból, az egyik az osztály egyik legtűzrőlpattantabb kislánya, nagyon okos is egyébként. Szerintem ő azt hitte, át kell / lehet írni a kresz szabályokat.....Egyébként nagyon klassz, hogy végre kreszt is tanulnak, gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait, már nagyon hiányzott. Én vizsgáztatnám őket minden évben, tét nélkül, nem ártana az. Legalább én is megtanultam, hogy a nyereg nem kötelező elem egy bringán, viszont kormány azt nem ár, ha van.