2018. december 4., kedd

Miák feltűnik


Tegnap este hazajött Réka negyed hétkor szolfézsról, éppen a milánóit kavargattam a tűzhelyen Zalán asszisztenciájával. Kiderült, hogy megírta a német TZ-t, de természetismeret órán, amikor a többiek termism TZ-t írtak. Német órán előre be nem jelentett német dogát írt az új anyagból (ezek állandóan írnak vagy felelnek, heti 2x kb.) amire persze egy szót sem tanult, hiszen a múlt héten beteg volt, a tz-re összpontosított. Hirtelen nagyon pipa lettem az ofőre, mert miért nem tudta elviselni, ha nem két dogát írat meg a múlt héten beteg gyerekemmel, aki egyébként most sincs full egészségénél, mert még náthás. Aztán kiderült, hogy nem írja be a jegyet, hogy neki e vagy senkinek, nem tudom. Viszont tegnap este már ott virított a TZ ötös a német jegyeknél a "Krétában". Közben tanulni kellene a szerepét a karácsonyi műsorra, de engem ez nem érdekel, majd megtanulja a próbákon. Kapott német lapokat a versenyre, matek házit megírta, de még ott volt a termism tz, amiről haladékot kapott hétfő helyett keddre…Nem szupi? Úgyhogy este valamikor fél 9-kor hagytuk abba a tanulást. Ma kiderült, hogy nem is írja meg a héten, majd jövő héten...Hát jó. 

Zalánnal fél öt és hat óra között nyomtuk, meg vagyok vele elégedve, hátha még lenne egy mákszemnyi szorgalma is! Azért imádom, jaj, túlságosan is. Ma együtt alszunk, kialkudta és megígértette velem. Az a kedvence, amikor a köntösömbe bújva (az anyaszagban , gondolom) töltheti az éjszakát. 

Tanulás közben fecserésztünk a Mikulásról is, már nagyon várják. Azért kibújt a szög a zsákból, idén először vallották be, hogy tudják, a zsákot nem a Mikulás hagyja az ablakban. Nem mondták így ki, de kihallottam a szavaikból. Gyorsan bizonygatta is Réka, hogy van IGAZI Mikulás, fenn északon, de hozzánk az soha el nem ér…Nem szóltam semmit ,csak mosolyogtam. Zalán vicceskedett egy sort, hogy majd lenn alszik a nappaliban, mert a tetőtéri ablakok nem alkalmasak a Mikulás leszállására. Láttam a szemén, hogy ebből már nem hisz el semmit. Hát köszönet a sok év varázslatért, amikor még ebben hittek vagy hinni akartak. Kaptunk egy kis csillámport az életünkre, olyan szép volt,ha nagyon belelovallom magam, még most is meg tudok az emlékeken hatódni.

Rékácskának egy nem egészen új vonása kezd megerősödni, nevezetesen, hogy a kortársai előtt adja a nyeglét. Múltkor pl. magához rendelt a konyhába, hogy a mosogatógép nem rendesen mosta el a poharakat, csináljak vele valamit. Ott ácsorogtam a csajok haptákban a konyhában, várták, hogy jelentsek. Csak lestem. Igenis, anyám! Utólag megjegyeztem neki, hogy nem attól lesz nagylány, hogy adja a nagymenőt és a szemtelent. Élettani mindez, biztos...


A kutya nem akar sétálni a hidegben, Tibi próbálkozott vele tegnap, futottak egy kört a házunk előtti szabad területen, de csak a mancsait emelgette (esett előtte az eső) és az első adandó alkalommal felszaladt hozzánk a lakásba. 

A vörös-fehér cicát Miáknak nevezték el a gyerekek, kutyakaját kap tejjel és nagyon úgy néz ki, hogy a mi macskánk marad. Intézkedett a hétvégén a szomszéd, befogadót keresett, ahol szoba cica lehet és úgy tűnt, talált is, ám már vasárnap este megjelent a portánkon miákolva. Nem a szomszéd, hanem a macska. Hát ezért Miák. Az jó hír, hogy állítólag fiú. Fáj érte a szívem, de nem engedjük be a lakásba. A kutyára be nem látható hatással lenne és még szétverné a vitrint. Lenn, a lépcső alatt, ahol a kerékpárok laknak, ott alakított ki neki Réka egy kis kuckót, de igazából csak egy bála szalma segítene azon, akkor meleg fészek lehetne a tároló.