2015. augusztus 23., vasárnap

Vasárnap esti



Felvirradt ma szabadságom utolsó napja. Hát nem vagyok feldobva, de nem is vinnyogok! Kihasználtuk a mai napot. Reggel begyűjtöttem azokat a ruhákat, amiket megvettem Réka részére egy ismerős anyukától (minden ősszel tőle szerzek be egy halom ruhát, idén a szokásosnál kevesebbet, farmerek, felsők, pólók, meleg pulcsi, téli kabát....) Utána megreggeliztünk, jó későn és elmentünk Rékáért K.-ékhoz. Ott aludt, amolyan vakáció búcsúztatóként...jól érezte magát, szerencsére nem kellett hat ló, hogy hazavontassuk.

Ahogy hazabattyogtunk, rendbe raktuk a hátsó kis melléképületünket, találtunk egy zsák homokot (8 év után még meg tudok lepődni, mit hagyott itt az előző lakó), rögtön fel is töltöttük a homokozót....Tibi bokrokon és cserjéken fodrászkodott, egyet ki is vágott, kitakarítottunk, elcsomagoltuk a kerti hintaágyat, leszedtem a szilvát a két fácskáról, mely a szomszédtól nyúlik át, de megegyeztünk, hogy ami átnyúlik hozzánk, a miénk. Utána némi papírmunka jött, még nélkül teregetés, mosás, teregetés és mosás....Vasalás maradt holnapra, kb. 2 köbméter. :)

Ahogy erőt gyűjtöttem mindezek után, a névnapomra kapott gofri sütőt is kipróbáltuk. Hogy ez milyen finom nutellával és tejszínhabbal!!! Mármint a gofri. Habár, úgy sejtem, szinte minden finom nutellával és tejszínhabbal a tetején....nohát jelentem, ez is!!

Aztán újra számadást készítettem Réka tanszereiről. 


Hát ebből nem sok látszik. Faber grafitok, a rövidebbek tavalyról maradtak. Rátettem a kisebbekre némi "hosszabbítót", hogy nagyobbnak látszódjanak. Postairon, főleg a vastag jó. Post-it---a házi megjelölésére. Réka ötlete volt, nem tudom, mennyire fogja használni őket. Vonalzó, hegyező, radírok vég nélkül...


Ő lesz a doboz Réka padjában. Egy dolog hiányzik még belőle, a festő póló. A rajzlap, rajztábla és az írólapok hátul lesznek a kis fiókjukban.



A radírok-hegyezős doboz. Ezt én felügyelem, kíváncsi leszek, hogy fogy majd a készlet.


Tartalékok...írólap, rajzlap és tartalék füzetek....azaz izé, annak csak egy része.


A tavalyi tájékoztató és a leendő "ruhája" illetve a tavalyról megmaradt mappája. 


Mappák tantárgyanként, órarendek órarendre várva


A második év egyik újdonsága, a lecke füzet...vagymi.


Magyar


Matek


Tolltartó tudományra készen


Iskolatáska túl az első kör tisztító kúrán. Még egyet tervezek. Egyébként szinte sértetlenül átvészelte az első osztályt, ami azért nagy dolog. 


Hát szóval, holnap reggel fél 8-tól újra vár a munka. De ami még ennél is szomorúbb, hogy 8 nap és vége a nyári szünetnek. Réka viszont várja a sulit, úgyhogy majd csak összeszedem magam és jó képet tudok vágni a dologhoz....