2013. november 5., kedd

Jutott időpont




Néhány hete az orrom alá dugott az óvónéni egy beleegyező nyilatkozatot, hogy hozzájárulok e leánykám logopédiai szűréséhez. Hát persze hogy.... Eltelt két hét, közben egyre másra érdeklődtem Récitől, hogy járt é a csoportban a logopédus néni? Rázta a fejét, hogy az biza nem járt. Valami öreg néni viszont igen, sorba kellett állni és mindenkinek beletúrt a hajába. Nyugtáztam, hogy az bizonyosan nem a logopédus lehetett, hanem a körzeti védőnő és apró, igen ragaszkodó bogarakat keresett.

Furcsálltam, ennyi. Mármint, hogy Réka nem találkozott a logopédussal. Újabb két hét elteltével egy délután óvónéni egy cetlivel várt, rajta egy telefonszám és két név. Hogy lemaradtam a logopédiai szűrésről, ami nem nagy gáz, de hogy ez is meglegyen, legyek már olyan jó és hívjam fel a megadott számokat, kérjek időpontot a szűrésre. Azt nem tudta megmondani, hogy hol fog csörögni a telefon, de én igen: Nevelési Tanácsadó. Lassan haza járunk oda. :) 

Minimálisan bosszankodtam csak, hogy hát ott ül full tájmban egy logopédus  (egyes vélemények szerint a legjobb a városban?) az oviban, az ő saját emeleti irodájában, ám ő nem tud rápillantani a leánykámra, neeeem, anyuka vigye a nevtan-ba, mert ez más káposzta, mint amivel az ovis logopédus foglalkozni szokott. Aztán rájöttem, hogy bizonyosan éppen azon a napon tett látogatást a Manó csoportban a logopédus, amikor mi pedig a nevtan-ban vendégeskedtünk. Azt a programot akkor sem mondtam volna le, ha tudom, hogy logopédus fog közelíteni Rékáék felé, úgyhogy oké.

Fel is hívtam múlt hét elején a nevtant és elregéltem, hogy van egy majdnemhatévesem, aki az ovis logopédiai szűrésről lecsusszant, kérnék időpontot szépen. Pénteken aztán csöngött is a telefonom, bejelenkezett a nevtan, na mondom, témánál vagyunk, logopédus. Meglepetésemre viszont az a kollegája volt M.-nek ( a gyógyped., aki foglalkozott velünk a nevtanban a múltkoriban), akinek a tehetség gondozás a dolga. Azért hívott, hogy vár bennünket pénteken 8 órára, az lesz a mi időpontunk. 

Pont ma három hete hogy benn jártunk az intézetben, ahonnan elvileg 21 napon belül meg kellett volna hogy kapjuk Réka felmérésének írásos értékelését. Őszintén szólva én azt hittem, ebből az egészből nem is lesz semmi. M. úgy nyilatkozott, a nevtannak nem feladata többé a tehetség gondozás,  szívességből esetleg....fizetős szolgáltatásokat emlegetett....és majd hív engem a tehetség gondozós kolleganő, hogy mire jutott. De nem hívott két héten át. Mígnem az őszi szünet utolsó napján mégis. Péntek, 8 óra, 45 perces foglalkozás. Ennyit tudok. Meglátjuk. Remélem, tetszeni fog Rékának.

A logopédiai szűrés időpontjáról még mindig semmi. Közben majd beszélnem kell Zalán ügyében is az óvónénivel, hogy hogyan tovább, már a novembert tapossuk. Az a kérdés, hogy ovis logopédus vagy neki is nevtan? Illetve első körben gondolom pszichológus. No majdmeglátjuk.