2020. április 25., szombat

Másképp alakult


Pénteken nem itthonról dolgozom, hanem betekerek a bringámmal az irodába. A fiúk már lassan elfelejtenek benn, de nem érdekes...Az orchideáim sem hiányolnak, pedig az egyik majd' összeroskad a sok virágtól. Meglocsoltam őket, jól néznek ki az asztalom bal sarkában. Az itthoni orchideák eléggé haldokolnak, amióta ebben a lakásban lakunk és a párás konyhaablak helyett a nappali és étkező ablakokban kaptak helyet..amit nem szeretnek. 

Réka német dolgozatot írt zoom-on, 9.10-től, pontosan 15 percen át. Be kellett kapcsolnia a kamerát mindenkinek és nem szabad volt, hogy a szobájában legyek a dolgozat alatt. Nem mintha anyanyelvi németes lennék....biztos a német szinkrontolmács anyunak is külön szóltak. Jól sikerült, aztán később jött az infó, hogy csak egy hiba volt benne. 

Zalán nem volt hajlandó felkelni 10 óra előtt, akkor kézhez kapta a leckék listáját, amit addig kellett volna megoldania, míg haza nem érek. Állítólag keservesen  bömbölni kezdett, hangot adva kétségbeesésének, hogy milyen nyomorúságos élete is van neki. A nap folyamán aztán csak sokasodtak a házi feladatok, amik mára voltak esedékesek és csak egy idő után már én sem mosolyogtam, csak vicsorogtam. Mi a fenének adtak fel ennyi házit péntekre, amit a dolgozó szülők csak 4 után tudnak egyáltalán elkezdeni. Persze lehetne Zalán önjáró is, nem hibáztathatom őket azért , mert önállóbbnak nézik a tanárok a fiamat....de attól én még hibáztatom őket!!! Eddig nem volt jellemző, hogy péntekre ennyi házi lett volna. Hétfőn matek Tz, ez megint nagyon pozitív hírnek számított...

Itthon felügyeltem Réka matek tz-re gyakorló feladatsorát, egész jól ment neki, csak egyfajta feladattípus nem ment neki magától, azt én sem vágtam rögtön, hogy mit is kell csinálni, volt benne egy kis csavar. Na és akkor eztán tudtam előszedni Zalánt, hogy elkezdjük a házit, a matekot, a németet, az olvasást és a fogalmazást....9 óra lett, mire készen lettünk, pénteken!!!! 

Hallgattam ma az illetékes interjúkat, tájékoztatókat vírus ügyben....Valahogy kinyílt a szemem végképp. Nekem teljesen úgy hangzott, az jött le, hogy még mindig csak a járvány elején vagyunk. Befejeződött az első szakasz védekezésileg és sikerült húznunk az időt, el is laposodott az a bizonyos görbe, szuper, így volt idő, hogy az eü felkészüljön a tömeges fertőzésekre. És újraindul a gazdaság hamarosan, meg minden, ami óhatatlanul azt eredményezi majd, hogy megugrik a fertőzöttek száma... Félreértés ne essék, ez nem jelenti a járvány végét, dehogy!  Még most jön a java.  Valahogy én ezt eddig nem akartam látni.....úgyhogy olyan hülyének éreztem magam, hogy ez nem volt egyértelmű eddig. 

Vajon ezt értik az emberek? Nem azért vagyunk itthon (már aki tud) , hogy túl legyünk a válságon, hogy kivárjuk a végét. Csak időt nyerünk, hogy az eü és úgy általában mindenki felkészüljön. Minden arról szól, hogy az igazán nagy katasztrófát elkerüljük, a tömeges halálozásokat, de azt is csak az eü szempontjából, mert úgyis a nagy többség elkapja majd, csak idő kérdése....csak ne azért haljon meg, mert nem tudja ellátni az eü. Na lehet, hogy túlspilázom ezt az egészet, nem tudom. Pedig az elmúlt héten már pont nyugodtabb voltam.  Lehet, hogy amíg nincs vakcina, addig ezt a maradjotthon történetet nem lehet elfelejteni egyáltalán. Mert jönnek újabb és újabb hullámok, aki pedig veszélyeztetett, az az is marad. De meddig lehet otthon lenni bezárva veszélyeztetettként? Most akkor anyámat már soha nem látogathatjuk? Itt be is fejezem, elég lesz, pont éjfél van....

Ja, tegnap kaptam egy váratlan hívást a CT ügyében is. Én már teljesen elfelejtettem, akkoriban, mikor a dokinál voltam, a saját telefonom szervizben volt, szóval a cégeset adtam meg és most azon is kerestek (még jó, hogy ott felveszek idegen számot is, hehe) Megkérdezte egy nagyon kedves hölgy (de tényleg), hogy két hét múlva kedden jó lenne e....vagy esetleg júniusban? Én meg hallottam magam, hogy elhalasztom az egészet júniusra. Igazából hülyeség volt, mert akkorra talán még fertőzöttebb lesz a városunk, ki tudja, így meg túl lennék rajta. Ráadásul nem jár addig az agyam, hogy most akkor van e másik krónikus betegségem az allergiámon túl és nagy valószínűséggel kinyiffanok a végén ebben, vagy a korona visz el, mi lesz. De már mindegy, nem hívom vissza...Majd meglátjuk- Lehet, addig még veszek egy olyan maszkot, ami tényleg véd a vírus ellen...már ha el nem kapom addig. Vagy eltoljuk tovább...meglátjuk. Ha már 3 hónapot tudtam várni. 

Éjfél múlt 10 perccel, hulla fáradt vagyok....Jön a remélhetőleg pihentető és stresszben szegény hétvége.