2014. december 23., kedd

Pillanatkép karácsony előtt




Reggel későn ébredtem, isteni volt..... A leendő karácsonyfánkat még kötözött sonkaként, de már az állványba faragva találtam a nappali ajtajában. Rámosolyogtam. Délelőtt megdaráltam a mákot a bejglihez. Kisuvickoltam a hajcsomókat a nappali szőnyegéből..... Mi a frászt csináltam még?? Rájöttem, hogy a sajtleveshez (első fogás, karácsonyi menü), nincs itthon elég sajt. Legalább még 20 dkg hiányzik a készletből. Megtaláltam a linzerformát, ám úgy tűnik, idén nem fogja futni az erőmből lekváros linzerre. Elhatároztam, hogy idén nem leszek konyhai rabszolga, fellázadok a saját ügybuzgóságom ellen. Lesz hókifli, mákos bejgli, aranygaluska. És még valami gyors diós-csokis süti talán beleférne a programomba. Ennyi. Se linzer, se muffin, se zserbó. Ez utóbbit sajnálom, mert én nagyon szeretem, de egyedül vagyok ezzel a szűk családban, hát lemondok róla.

A Libri-től kaptam egy e-mail-t ma délután, hogy egy sajnálatos technikai "málőr" miatt nem tudják nekem leszállítani a megrendelt könyveket. Már számítottam erre, hiszen bő egy hét alatt a világ végéről is ide ért volna a csomag....Úgyhogy még ma délután lesz egy körünk, ajándékra vadászós. Ilyen sem volt még soha. Lemondtam a rendelést. Oda sem megyek többet, ha nem muszáj....

Ebédre afrikai harcsát sütöttem citrommal és sok fokhagymával, sajtos krumplival. Szerintem nagyon finom volt, a gyerekek is szívesen ettek belőle. A holnapi menü kacsa lesz almás lila kápival és hagymás burgonyával. Plusz a gyerekekre tekintettel valami rafinált fűszerezésű csirkecomb, azt nagyon szeretik. Majd rögtönzök, van egy pár ötletem. 

Réka végül, csodával határos módon nem lett beteg, kialudta magából a nyavalyát. Két napig lényegében aludt és aludt és aludt. Néha Nurofent kért, mert nagyon fájlalta fejét. Mára kutya baja, nem értem, milyen nyavalya bújkált benne. A lényeg, hogy elmúlt.

Tibi mindhárom nap dolgozik, mármint tegnap is, ma is és holnap is. Habár a hiányos ajándék készletre utalván "haza rendeltem", most őt várom, közben a Viktória királynőről szóló filmet nézem az M1-en. Igazán nagyon jó. Lustálkodni is kellemes. Mert egyébként vasalhatnék vagy ruhákat pakolászhatnék a rend érdekében, vagy akár a fát is díszíthetném, én meg is kopácsolok a laptopon és tévézek. De hát élni tudni kell! Szerintem késő estébe nyúlóan alkotni fogok a konyhában, ennyit megérdemlek. Hát nem?

Az ajándékokat (amik itthon vannak) be vannak csomagolva és a még ruhátlan fa alatt várják a karácsonyt. Remélem, sikerül majd mindenkinek örömet okozni a családban, alig várom, hogy kiderüljön.

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánunk szeretetben és boldogságban!!!!